دانشگاه علوم پزشکی اهواز قطب پیوند اعضای جنوب غرب کشور شد

خبرگزاری ارک:  مدیر مرکز پیوند و فراهم آوری اعضای بدن دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: هشت قطب پیوند از طرف وزارت بهداشت در کشور تغیین شده که خوزستان قطب پیوند اعضا در جنوب غرب کشور شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امین بحرینی در نشست خبری هفته پیوند اعضا اظهار کرد: مشکلی که در خوزستان داریم این است که آمار مرگ مغزی بالا بوده و در این زمینه جزو دو یا سه استان اول کشور هستیم اما ازلحاظ آمارهای وزارت بهداشت درزمینه اهدای اعضا جزو چند استان آخر هستیم درحالی‌که در خوزستان مشکل عمل پیوند نداریم.

وی افزود: از حدود دو سال پیش که فعالیت دفتر پیوند اعضا گسترش یافت، تلاش کردیم با فرهنگ‌سازی این زمینه را ایجاد کنیم که اهدای اعضا بیشتر شود و انتظار داریم که در صورت مرگ مغزی فردی، خانواده وی رضایت به اهدای عضو دهند چون با مرگ مغزی یک نفر، می‌توان جان هفت نفر را نجات داد.

مدیر مرکز پیوند و فراهم آوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: در سال‌های ۹۰ و ۹۱ درمجموع هشت مورد اهدای عضو داشتیم ولی به‌تدریج با افزایش فعالیت‌ها، شاهد بیشتر شدن این آمار بودیم به‌طوری‌که آمار اهدای اعضا به ۱۱ مورد رسید.

بالا بودن بیماران نیازمند دریافت عضو

بحرینی عنوان کرد: بیماران نیازمند زیادی در خوزستان داریم که نیازمند پیوند هستند. اگر این بیماران پیوند نشوند مجبوریم آن‌ها را به سایر استان‌ها بفرستیم که این کار رنج سفر را به رنج بیماری آن‌ها اضافه می‌کند.

وی یادآور شد: یک هزار و ۲۰۰ نفر بیمار دیالیزی داریم و ۱۰۰ نفر در لیست انتظار پیوند کبد در شیراز قرار دارند. متأسفانه به دلیل کمبود اندام، نمی‌توانیم آن‌ها را در لیست انتظار طولانی‌مدت قرار دهیم و باید در خصوص اهدای اعضا فرهنگ‌سازی جدی شود.

مدیر مرکز فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی اهواز بابیان اینکه اهدای اعضا ازلحاظ شرعی و قانونی هیچ مشکلی ندارد، تصادف را شایع‌ترین علت مرگ مغزی دانست و گفت: خونریزی و مسمومیت داخلی هم سایر عوامل مرگ مغزی هستند.

رضایت خانواده ملاک است

بحرینی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه فردی که دچار مرگ مغزی شده، مرده تلقی می‌شود و اعضای آن حداکثر ۴۸ ساعت زنده هستند و قابلیت پیوند دارند، تأکید کرد: تا زمانی که خانواده متوفی رضایت ندهد نمی‌توانیم پیوندی انجام دهیم اما تلاش داریم پیوند کلیه را از فرد زنده به سمت پیوند از افراد مرگ مغزی تغییر دهیم.

وی بیان کرد: برای انجام عمل پیوند کبد ازلحاظ کارکنان فنی و سخت‌افزاری، هیچ مشکلی نداریم و عمل پیوند یک کار تیمی است.

مدیر مرکز پیوند و فراهم آوری اعضای دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: اخیر خوزستان به‌عنوان قطب پیوند جنوب غرب کشور و مرکز جامع پیوند اعضا انتخاب‌شده است اما هنوز امکان پیوند قلب و ریه در استان فراهم نیست و با توجه به شرایط موجود، فقط از کبد و کلیه فرد متوفی برای پیوند استفاده می‌کنیم.

بحرینی یادآور شد: سعی داریم تا با استفاده از رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی، موارد پیوند را افزایش دهیم؛ بنابراین خواستار مشارکت و همکاری رسانه‌های استان هستیم. از طریق روحانیت هم برای نهادینه‌سازی و فرهنگ‌سازی اهدای عضو اقدام کردیم ضمن اینکه تمام هزینه‌های انجام پیوند برای فرد دهنده و گیرنده رایگان است و هیچ وجهی یین دهنده و گیرنده رد و بدل نمی‌شود.

وی در پایان گفت: آمار بیماران مرگ مغزی خوزستان در سال ۹۱ حدود ۵۰۰ نفر است که ناشی از تصادف بوده و حدود ۵۰ درصد موارد تصادفی طبق آمار پزشکی قانونی در بیمارستان فوت کرده‌اند.

دکمه بازگشت به بالا