کاهش اعتماد جزو چالشهای هر سازمان تلقی میشود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: آنچه که در نظام اجرایی میتواند جزو چالشها تلقی شود، گسترش تنوع فرآیندها، تنوع نرمافزارها و سامانهها، ضعف در مدیریتهای تنزل برخی شاخصها در شاخصهای حرفهای، مسوولیتپذیری در پاسخگویی و احیانا کاهش اعتماد سازمانی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، داوود بهبودی پیش از ظهر امروز در بیست و دومین جشنواره شهید رجایی که در سالن سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی برگزار شد، با تبریک هفته دولت و با اشاره به فرآیند ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی استان در سالجاری اظهار کرد: هفته دولت همواره فرصتی برای اشاره به عملکرد دولت در ایام است همچنین نماد آن در قالب جشنواره شهیدرجایی برای تجلیل از واحدهای نمونه میباشد.
وی افزود: سازمانها و نهادهای رسمی جلوهگاه رفتارهای تشکل یافته انسانها در مفاهیم نگرش شناخت و عملکردهاست که خروجی آن در تسهیلگری سازمانها برای رفتارهای سازماندهی رفتارهای انسانی، ارتقاء سطح فناوری، تبدیل ایده به داراییها، داناییها به ارزشافزوده در سطوح مختلف را میتوان دنبال کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: تغییر در مولفه اخلاق حرفهای، رهبری در سازمان، تغییر رویکرد مدیریت مبتنی بر آیندهنگری، تغییر در ایفاگری نقش سازمان در انجام امور و لزوم تغییرات مدلهای مدیریتی مبتنی بر سازمان، رفتار و نهادینهسازی برنامههای سلولی اجرا شده است که این اقدامات میتواند سازمانها را از سکوت و ایستایی سازمانی خارج کند.
وی ابراز کرد: آنچه که در نظام اجرایی میتواند جزو چالشها تلقی شود، گسترش تنوع فرآیندها، تنوع نرمافزارها و سامانهها، ضعف در مدیریتهای تنزل برخی شاخصها در شاخصهای حرفهای، مسوولیتپذیری در پاسخگویی و احیانا کاهش اعتماد سازمانی است.
بهبودی افزود: بهبود شرایط ایجاد شده با لازمه تقویت دولت الکترونیک، روانسازی فعالیتهای اداری، تقویت و توسعه مشارکت، ارتقاء سلامت اداری، گسترش خدمات اداری و الکترونیکی، نهادینهسازی حقوق شهروندی و تدوین نهاد اجرای نظام تحول اداری است.
بهبودی خاطرنشان کرد: آنچه که در سالهای اخیر انجام شده است، دوره اول تحول از سال ۹۳ الی ۹۶ طراحی شد و به اجرا در آمد و در سال ۹۶ به این طرف عملا دوره دوم تحول نظام اداری تنظیم و ابلاغ شد که در این راستا جشنواره شهید رجایی هم بر اساس دوره دوم نظام اداری برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جشنواره دو شاخص به شاخصهای قبلی اضافه شد که ارتقاء پاسخگویی و شفافیت و مبارزه با فساد در نظام اداری و مدیریت منطقهای و اجرای برنامه تحول اداری بود.
بهبودی با بیان اینکه در حوزه شاخصهای عمومی و شاخص اختصاصی ۵۵ دستگاه مشمول هستند که در سالجاری ۵۳ دستگاه شرکت کرده و مورد ارزیابی قرار گرفتند، افزود: در قالب ۷ محور در حوزه شاخصهای عمومی اعم از اصلاح ساختار سازمانی، توسعه دولت الکترونیک، مدیریت و سرمایه انسانی و شفافیت مدیریت مالی، استقرار مدیریت نظام مدیریت، عملکرد بهبود فضای کسب و کار بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی ادامه داد: در شاخصهای اختصاصی طبق برنامه ششم توسعه است و هر دستگاه براساس این اهداف ارزیابی قرار میگیرد که برآیند این شاخصها در چابکسازی دولت، تمرکز بر توسعه کیفی، واحدهای ستادی، اجاره واحدهای عملیاتی در فضای رقابتی، صیانت از حقوق مردم و ارتقای سلامت اداری و توسعه دولت الکترونیک و بهرهگیری از فناوریهای نوین بود که در سالجاری نیز جزو آیتمهای ارزیابی بود.
وی تصریح کرد: انتظار میرود تا از این طریق دولت کارآ و اثربخش و دولتی متعهد به آرمانها و متکی بر اقتصاد مردم ایجاد شود و جلوی فساد و رانت گرفته شود.
بهبودی افزود: امتیازها در ارزیابی بسیار نزدیک است که براساس آییننامه ۱۵ دستگاه معرفی خواهد شد و این جشنواره فقط نماد تشکر برای توجه بیشتر به دستگاه خادم است.
وی در ادامه گفت: همه اینها یک طیف است و اینکه در هفته دولت از بزرگواران تشکر میشود، قطعا خودمان نیز تلقی نکردیم که نظام اداری مطلوب شده و همه چیز حل شده است و به خوبی میدانیم برای رسیدن به وضعیت مطلوب راه زیادی داریم.