کاهش ۲۷ درصدی خرید تضمینی کلزا در آذربایجانشرقی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجانشرقی اعلام کرد: خرید تضمینی کلزا در آذربایجان شرقی امسال نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد کاهش یافت.
اسفندیار ابوالحسن زاده روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: امسال ۴ هزار و ۷۳۴ تن کلزا به ارزش بیش از ۱۵۷ میلیارد ریال از کشاورزان آذربایجان شرقی خریداری شد که یکهزار و ۴۰۰ تن کمتر از خرید سال گذشته است.
ابوالحسن زاده علت کاهش خرید تضمینی کلزا را کاهش تولید این محصول به علت تنش های خشکی ، سرمازدگی دیررس بهاره و خسارات ناشی از بارش تگرگ بیان کرد.
وی اظهار کرد : امسال محصول کلزاکاران استان در ۸ مرکز خرید که در شهرستانهای تولیدکننده کلزا دایر شده بود به قیمت هر کیلوگرم ۳۴ هزار و ۳۹۸ ریال خریداری شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی همچنین گفت : مراکز خرید گلرنگ نیز تا پایان مهر در استان دایر است.
وی از کاهش قابل توجه خرید تضمینی این محصول نیز خبر داد و افزود : در حالیکه پارسال ۳۵۷ تن گلرنگ در استان خریداری شد، امسال به علت کاهش کشت این محصول تنها هشت تن تحویل مراکز خرید شده است.
خرید تضمینی کلزا در آذربایجان شرقی در سال جاری در حالی کاهش یافته است که اکبر فتحی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، ۲۴ مرداد امسال در حاشیه همایش یک روزه “توسعه کشت دانه روغنی کلزا” که در راستای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی و افزایش ضریب خود اتکائی تولید دانه های روغنی در تبریز از برنامه ریزی برای افززایش سطح زیر کشت کلزا در این خطه از ۵ به ۱۸ هزار هکتار خبر داده بود.
فتحی افزود: در عین حال تأکید سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی بر این است که کلزا در تناوب با غلات کشت شود زیرا سبب حاصلخیزی خاک، کاهش آفات، بیماری ها و علف های هرز شده و با کشت متناوب در سال زراعی بعد، سبب افزایش تولید غلات نیز می شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: با افزایش کشت و تولید دانه های روغنی از جمله کلزا، از تفاله آن نیز پس از استحصال روغن در کارخانجات روغن کشی برای خوراک دام و طیور استفاده می شود که اکنون کشور به میزان زیادی به واردات کنجاله کلزا وابسته است.
وی میزان روغن مصرفی کشور را یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ذکر کرد و افزود: به دلیل خروج مقدار قابل ملاحظه ای ارز برای واردات روغن و دانه های روغنی از کشور، وزارت جهادکشاورزی مصمم است با توسعه کشت کلزا تا ۲ سال آینده ضریب خوداتکایی کشور در تولید دانه های روغنی را از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش دهد.