فعالسازی ۳۰ تا ۱۰۰ درصدی رمز دوم پویا در بانکها
یک کارشناس بانکی با اشاره به ۱۵۳ هزار پرونده باز فیشینگ، از فعالسازی ۳۰ تا ۱۰۰ درصدی رمز دوم پویا در بانکهای مختلف خبر داد.
عشرت عدالت در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تعداد پروندههای باز قضایی در حوزه سایبری افزایش یافته است، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵۳ هزار پرونده باز قضایی در حوزه فیشینگ داریم و ۶۰ درصد جرایم سایبری در یک سال گذشته نیست، مربوط به فیشینگ بوده است.
وی با اشاره به بیش از ۱۶ میلیون تراکنش بدون حضور کارت در روز، تصریح کرد: بانک مرکزی و بانکها برای مقابله با موضوع فیشینگ و این دسته سوءاستفادهها اقدام به راهاندازی سرویس رمز دوم پویا کردهاند که از خردادماه سال جاری به صورت اپلیکیشن تا حدودی اجرایی شد.
مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک توسعه صادرات افزود: با توجه به اینکه همه افراد گوشی هوشمند نداشتند و میزان استفاده از رمز دوم پویا در این مدت کمتر از سه درصد بود، بانک مرکزی سامانه هریم را برای ارسال رمز دوم پویا به طور پیامکی راهاندازی کرد.
به گفته عدالت، قرار است از هفته دوم دی ماه رمز دوم پیامکی به صورت پایلوت در برخی بانکها انجام شود و انتظار بانکها این است که با افزایش استفاده از این سرویس، مخاطرات تراکنشهای بدون حضور کارت کاهش یابد.
وی درباره میزان استقبال مردم از سرویس رمز دوم پویا تاکنون، گفت: این رقم در هر بانکی متفاوت است، برای مثال برخی بانکها ریسک ناشی از این امر را پذیرفتند و رمز دوم پویا را برای همه مشتریان خود فعال کردند و با ارسال پیامکی به آنها متذکر شدند که برای هر مشتری شماره تلفن فعلی او به عنوان شماره تلفن تاییدشده تلقی میشود و در غیر این صورت باید افراد اقدام به تغییر شماره تلفن خود کنند.
این کارشناس بانکی اضافه کرد: فعالسازی در این بانکها به صورت ۱۰۰ درصدی انجام شده، اما برای سایر بانکها، میزان فعالسازی به طور متوسط ۳۰ تا ۴۰ درصد است.
به گفته عدالت، پس از قطع سرویس رمز دوم ایستا، استفاده از رمز دوم پویا قطعا افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
وی همچنین درخصوص استفاده از رمز دوم پویا در دنیا، گفت: اکثر بانکهای دنیا این مرحله را طی کرده و از آن گذشتهاند و اکنون ابزارهای بیومتریک را جایگزین آن کردهاند، اما تا سه چهار سال پیش بسیاری از بانکهای اروپایی نیز از رمز دوم پویا استفاده میکردهاند.
مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک توسعه صادرات، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تکنولوژی به ایران معمولا با تاخیر وارد میشود، مخاطرات آن نیز با تاخیر میآید و بر همین اساس ابزارهای مبارزه با آن نیز کمی با تاخیر به اجرا در میآید، اما نکته مهم این است که این طرح در اروپا نیز به عنوان یکی از طرحهای موفق اجرایی شده است.