به گزارش ارک خبر:وزیر نیرو گفت: امروز جشن عبور موفق از پیک تابستان ۹۹ از این نظر جشن مهم و باشکوهی است که ما در آستانه تثبیت یک وضع مطلوب در صنعت برق کشور هستیم و می توانیم با افتخار اعلام کنیم در این مدت به نسبت زمان مشابه پارسال به بخش صنایع بزرگ خود ۱۱ درصد و به بخش کشاورزی حدود ۴.۵ درصد انرژی بیشتر عرضه کرده است و به طور متوسط در کشور ۴.۳۵ درصد عرضه انرژی ما هم بیشتر بوده است.
“رضا
اردکانیان” عصر روز شنبه همزمان با شانزدهمین هفته از پویش #هرهفته الف ب_ایران، در آئین جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان ۱۳۹۹ (برنامه ۰۹۹) که در قالب پروژههای “ساز و کاری” برگزار شد، افزود: ما به این نتیجه رسیدیم که یکی از موجبات تفاخر ما این است که بدون خاموشی و پاسخگویی به تقاضاهای انرژی پیک کمتری هم داشتیم و این توسعه یافتگی واقعی در عرصه مدیریت انرژی در کشور است.
وی ادامه داد: ما در تابستان ۹۷ توانستیم در اولین راند برنامه مدیریت مصرف با همکاری بویژه استانداران و سایر بخشها و شروع یک برنامه جامع با رسانه ملی و رسانههای مختلف رشد ۵.۲ درصدی سالیانه اوج بار را به ۲.۹۸ درصد کاهش دهیم.
اردکانیان گفت: این امر موجب شد که با اعتماد به نفس، برنامه صفر ۹۸ را عرضه کنیم و از تقریبا مرداد ۹۷ آغاز شد و تابستان ۹۸ را بدون خاموشی برنامهریزی شده پشت سر گذاشتیم در حالی که تعهداتمان به صادرات انرژی را هم پاسخگویی کرده بودیم و رشد اوج بار ما به نسبت به سال قبل از آن از ۲.۹۸ درصد هم کمتر شد و به یک درصد رسید.
وی افزود: به این نتیجه رسیدیم که ما این توان بالقوه را در کشور نه تنها در وزارت نیرو که در دستگاههای همکار در سطح مدیران ارشد، پلهای مطمئن ارتباطی اعم از رسانه ملی و دستگاههای ارتباط جمعی و از همه مهمتر در سطح افکار عمومی و مردم داریم که رشد اوج بار ۵.۲ درصدی را فراموش و بر روی رشد بار حدود یک درصد برنامهریزی کنیم.
وزیر نیرو گفت: این اتفاق بزرگی است که امسال هم رقم زده شد و طبق گزارشها تابستان امسال را هم توانستیم با رشد اوج بار حدود یک درصد پشت سر بگذاریم.
اردکانیان با بیان این که مشخصات یک وضع و مدیریت مطلوب در صنعت برق شامل سه خصوصیت است توضیح داد: خصوصیت اول این که در زمان اوج بار، کمبود تولید نداشته باشیم و به مصرف کنندگان خاموشی برنامهریزی شده ندهیم.
وی گفت: این اتفاق در تابستان امسال محقق شد. ما یکی دو اتفاق فنی ناشی از خرابی دستگاهها و اشکالاتی در عرضه برق در برخی نقاط معدود کشور برای مدت کوتاه داشتیم که به هیچ وجه به معنای کمبود تولید و خاموشی برنامهریزی شده نیست و به استناد آنچه اتفاق افتاده و عملکرد ثبت شده ما تابستان ۹۹ و اوج بار را بدون خاموشی پشت سر گذاشتیم.
اردکانیان اظهار داشت: خصوصیت دوم این که در عین حال نداشتن خاموشی برنامهریزی شده و کمبود تولید، توانسته باشیم به تقاضاهای انرژی پاسخ دهیم.
وی گفت: این موضوع بویژه در شرایط تحریمی بویژه در سالی که به نام جهش تولید مزین است شرط و قید فوقالعاده مهمی است. در ماههای اخیر بویژه فروردین امسال بنا به آمار گزارش شده جهانی، تعداد قابل توجهی از کشورهای صنعتی دنیا به دلیل بیماری کووید ۱۹ و رکود اقتصادی ناشی از آن و قرنطینههای اجباری بین ۵ تا ۲۵ درصد کاهش تقاضای انرژی داشتند. کشور ما در شرایط تحریمی در سال جهش تولید با افتخار اعلام میکند در این مدت به نسبت زمان مشابه پارسال به بخش صنایع بزرگ خود ۱۱ درصد و به بخش کشاورزی حدود ۴.۵ درصد انرژی بیشتر عرضه کرده است و به طور متوسط در کشور ۴.۳۵ درصد عرضه انرژی ما هم بیشتر بوده است.
تمام تعهدات صادرات انرژی به همسایگان در تابستان امسال انجام شده است وزیر نیرو گفت: ما تعهداتی هم به همسایگان خود برای صادرات انرژی داریم که تمام و کمال این تعهدات در تابستان امسال هم ایفا شده و به انجام رسیده است.
اردکانیان گفت: خصوصیت سوم وضعیت مطلوب در مدیریت انرژی، این است که ما در عین حالی که خاموشی نداریم، به تقاضاهای روزافزون و منطقی پاسخ میدهیم که سالی حدود یک میلیون مشترک بیشتر داریم و تقاضا در بخشهای تولید رو به گسترش است، ناچار به سرمایهگذاری غیر ضروری نباشیم.
وزیر نیرو گفت: این که بتوانیم مانع از این شویم که سالانه هزاران میلیارد تومان از پول مردم را صرف ساخت نیروگاه یا نیروگاههایی کنیم بخواهند حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار مگاوات ساعت اوج بار ما را در تابستان پاسخگویی کنند و نتوانیم این سرمایه ارزشمند را در سایر بخشهای کشور در صنعت برق به کار گیریم.
وزیر نیرو با اشاره به ارائه گزارش این وزارتخانه در خصوص دستاوردهای صنعت برق به مقام معظم رهبری در تابستان امسال که همگی برای نخستین بار در سال ۹۸ با عنوان اولینهای برقی محقق شده بود اظهار داشت: با اظهار لطف کریمانه معظم له و قدردانی که از همه همکاران و دستاندرکاران صنعت برق داشتند و تاکیدشان بر ادامه این فعالیتها به درستی بر یکی از نقاط نیاز ما اشاره کردند و انگشت گذاشتند و آن هم موضوع فرسودگی شبکههای انتقال و توزیع است و هشدار دادند که حواستان به این بخش باشد، احداث نیروگاه و ایجاد ظرفیتهای جدید بسیار کار لازمی است، اما بسیار مهم است که سرمایهگذاری لازم برای بازسازی و نوسازی شبکههای انتقال و توزیع هم داشته باشیم که در یک برف سنگین در شمال کشور هموطنان با مشکلات جدی ناشی از اختلال مواجه نشوند.
وی گفت: طول شبکههای انتقال و توزیع ما در کشور حدود ۹۰۰ هزار کیلومتر است، حدود ۵۰۰ پست برق احداث شده داریم که برای نگهداری و تعمیرات نیاز به منابع دارند، حدود ۹۰ نیروگاه بزرگ ما مشغول فعالیت هستند که برای افزایش راندمان، بازسازیهای ضروری و نگهداریها نیاز به منابع دارند.
وی گفت: این که ما بتوانیم سرمایهگذاری غیر ضروری در بخش نیروگاهی صرفا برای یک اوج بار فزاینده نداشته باشیم این یکی از شاخصههای اصلی مدیریت مطلوب است که با این تثبیت افزایش فقط یک درصد به این مهم هم دست یافتیم و از فردا همکاران برنامهریزی خود را برای برنامه صفر صفر صفر، خاموشی صفر در آخرین سال این قرن که تابستان ۱۴۰۰ است آغاز کنند تا بتوانیم افزایش اوج بار در این تابستان را در حد همین یک درصد نگه داریم و با تکرار این دستاورد در سه سال متوالی به تعبیری این دستاورد به نام صنعت برق ایران سند زده شود.
اردکانیان ادامه داد: ما قطعا با استمرار این حرکت و کاهش هزینهها و با سایر برنامههای ساز و کاری که در پویش هرهفته_الف_ب_ایران در سال ۹۹ تدارک دیدیم دست مریزاد واقعی را به مردم خواهیم گفت.
وی گفت: امروز ما از وعده ۲۵۰ پروژه با سرمایهگذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان که ۲۰۰ پروژه آن ساخت و سازی و ۵۰ پروژه ساز و کاری است موفق شدیم ۵۱ پروژه ساخت و سازی شامل سدها، شبکهها، تصفیهخانهها و نیروگاه را افتتاح کنیم و چهار پروژه ساز و کاری شامل همین پروژه امروز با سرمایهگذاری مجموع ۱۶ هزار میلیارد تومان به ثمر رسیده است و وعده ما تا پایان امسال برای تکمیل و افتتاح ۱۹۵ پروژه دیگر در چارچوب این پویش با سرمایهگذاری حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان باقی میماند.
اردکانیان گفت: امید است با همکاری همه بخشهای فعال دستاندرکار اینها به ثمر برسد و سال آینده توفیق داشته باشیم در ماههای و هفتههای پایانی فعالیت دولت تدبیر و امید برای سومین بار متوالی تابستان بدون خاموشی و توام با عرضه و صادرات انرژی بیشتر و سرمایهگذاری بهینه در عرصههایی که نیاز واقعی صنعت برق است را به اتفاق همه شما، استانداران و همکارانمان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات کشور جشن بگیریم و تا آن زمان اثری هم از بیماری کووید ۱۹ در کشور ما و در دنیا نباشد و همکاران بخش سلامت هم در آسایش به سر ببرند. همانگونه که امسال سعی کردیم از ناحیه آب و برق اختلالی در عرصه خدمات درمانی و عرضه این خدمات ایجاد نشود در ایام پیش رو هم مسیر خدمت باز باشد.