روند نزولی سهم ریالی واردات دارو/تولید روزانه ۳۵ میلیون عدد ماسک
رئیس سازمان غذا و دارو، به ارائه گزارشی از وضعیت بازار دارویی کشور، تامین واکسن کرونا و...، پرداخت.
به گزارش ارک خبر، محمدرضا شانه ساز، صبح دوشنبه ۱۵ دی ماه ۹۹، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پیرامون حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در کشور پاسخ داد.
وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر تمامی داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی در داخل تولید میشود، گفت: خوشبختانه مشکلی در تأمین داروهای بیماران کووید ۱۹ در کشور وجود ندارد.
شانه ساز ادامه داد: هر دارویی که در زمینه بهبود کرونا وارد بازار دارویی جهان میشود، در کمتر از دو ماه تولید آن در کشور صورت میگیرد و حتی زمینه صادرات آنها نیز فراهم میشود.
وی در ادامه با اشاره به روند نزولی واردات دارو به کشور، گفت: توانمندی صنعت دارویی کشور باعث شد تا روند واردات دارو به لحاظ ریالی از ۳۰ درصد در سال ۹۷، به ۲۲ درصد در سال ۹۸ برسد و امروز این عدد به کمتر از ۱۵ درصد کاهش یافته است.
شانه ساز به حوزه غذا اشاره کرد و افزود: در حوزه غذا نیز توانستهایم فرایند صدور پروانه تولید را به کمتر از ۲۴ ساعت برسانیم.
وی ادامه داد: با هماهنگیهایی که صورت گرفته است، از ۱۵۰۰ پروانه تولید محصولات غذایی که تا ۶ ماه قبل در نوبت مجوز بودند، این تعداد به صفر رسیده است.
رئیس سازمان غذا و دارو، به بازار تجهیزات پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه تأمین تجهیزات پزشکی نیز به رغم همه محدودیتها و تحریمها، توانستهایم نیازهای خودمان را تأمین کنیم.
وی با عنوان این مطلب که در روزهای اول که درگیر کرونا شده بودیم ظرفیت تولید ماسک در کشور روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار عدد بود که امروز این میزان به روزانه ۳۵ میلیون عدد ماسک رسیده است، افزود: سیاست ما در آن روزها ابتدا کمیت و بعد قیمت ماسک بود، اما بعد از گذر از بحران کمبود ماسک، ارتقا کیفیت محصولات تولیدی را مورد توجه قرار دادیم.
شانه ساز گفت: در زمینه انسولین نیز با تلاشهایی که صورت گرفته است، امروز توانستهایم دو میلیون عدد انسولین وارد بازار دارویی کشور کنیم.
وی همچنین از تأمین دستگاههای ونتیلاتور در داخل کشور خبر داد و افزود: تمامی این دستاوردها در حالی به دست آمده است که در سختترین شرایط تحریمها به سر می بریم.
شانه ساز درباره تأمین واکسن آنفلوانزا، گفت: ما یکبار دیگر رفتار بسیار زشت و غیر انسانی مدعیان حقوق بشر را در زمینه واکسن آنفلوانزا تجربه کردیم. به رغم اینکه برای تأمین ۱۴ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تمام مذاکرات و مکاتبات انجام شده و مجوزها اخذ شده بود و پولش هم به سختی و با دشواری فراوان تأمین و به خارج از کشور ارسال شد، اما تنها توانستیم دو میلیون عدد واکسن تأمین کنیم که به صورت رایگان به گروههای در معرض خطر تزریق شد.
وی افزود: خوشبختانه همه گروههایی که باید، واکسن را تزریق کردند. مابقی واکسنها را به دلیل کارشکنی که انجام شد، نتوانستیم وارد کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: البته قرار شد که یونیسف حدود ۸۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا تأمین کند که قرار بود حداکثر تا دهه اول آبان در اختیار ما قرار گیرد که این اتفاق نیفتاد. الان هم که دیگر زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا گذشته، این تعداد از کره جنوبی حمل شده و دارد میآید. بعید میدانم در این بازه زمانی بتوانیم آن را مصرف کنیم.
وی در ارتباط با داروی «رمدسیویر»، توضیح داد: اینکه توانستیم «رمدسیویر» و سایر داروهایی که کاندید درمان کرونا بودند، در کشور تولید کنیم، نشان دهنده ظرفیت بالای داروسازی بومی در کشور بود. در حال حاضر هم در حوزه «رمدسیویر» پنج تولید کننده داریم و دو سه تولید کننده هم در صف دریافت مجوز ز سازمان غذا و دارو هستند. در زمینه صادرات این دارو هم متقاضی داریم. اگر همکارانمان در حوزه معاونت درمان اعلام کنند که ظرفیت پرُ است و نیازی به دارو نداریم، میتوانیم صادرات را هم انجام دهیم.