کوفته هلوی شیرازی

کوفته هلوی شیرازی یکی از غذاهای محلی شیراز است. این کوفته فاقد هلو است و دلیل نامگذاری آن احتمالا تشابه اندازه کوفته با هلو است.

مواد لازم برای تهیه کوفته هلوی شیرازی :

گوشت چرخ شده                                                     ۳۰۰ گرم

هویج یا نرگسی رنده شده                                         ۳۰۰ گرم

تخم مرغ                                                                ۱ عدد

پیاز متوسط رنده شده                                               ۱ عدد

نمک و زردچوبه                                                        به میزان لازم

آرد نخودچی                                                            به میزان لازم

شکر                                                                     ۱ قاشق سوپ خوری

آبلیمو                                                                   1 قاشق سوپ خوری

مواد میانی کوفته هلوی شیرازی :

پیاز بزرگ جهت پیاز داغ                                             1 عدد

گردو – کشمش – آلو بخارا (بدون هسته) – زعفران         به میزان لازم.

طرز تهیه :

ابتدا پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده، نرگسی رنده شده را روی آن می‌ریزیم، به مقدار لازم ادویه می‌زنیم و کاملا ورز می‌دهیم. کمی از مایه آماده شده را برمی داریم و به همراه کمی پیاز داغ درون آب جوش می‌ریزیم (جهت آماده شدن سس کوفته). آرد نخودچی را به مایه اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم، تخم مرغ را درون آن می‌شکنیم و باز هم ورز می‌دهیم و به تدریح آرد نخودچی به آن اضافه می‌کنیم تا انسجام بگیرد.

به اندازه یک هلوی متوسط برداشته آنرا باز کرده و مقداری پیازداغ، گردو، کشمش و آلو بخارا را درون کوفته گذاشته و آن را گلوله می‌کنیم. باید دقت کنیم بین کوفته‌ها حفره و هوا و جود نداشته باشد چون وا می‌رود و باز می‌شود. سپس کوفته‌های آماده شده را درون قابلمه ریخته و سر قابلمه را نیمه باز می‌گذاریم که کوفته‌ها باز نشوند.

برای رنگ و طعم این کوفته از زعفران دم کرده استفاده می‌کنیم. آبلیمو، شکر و زعفران را اضافه کرده و می‌گذاریم با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از یک ساعت کوفته هلوی شیرازی ما آماده است.

دکمه بازگشت به بالا