دیر به فکر واکسن افتادیم/ ۷۰۰ میلیون دلار هزینه داروهای کرونا
نشست خبری نخستین همایش جامع کووید ۱۹، با پرداختن به موضوعات مبتلا به این بیماری، روز شنبه در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد.
به گزارش ارک خبر، در ابتدا سید موید علویان رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ، با گلایه و انتقاد از روند کنترل کرونا در ماههای ابتدایی پاندمی در کشور، گفت: دیر به فکر واکسن افتادیم و این موضوع، یکی از تصمیمات غلط در دوران کرونا بود که اتفاق افتاد.
وی با عنوان این مطلب که در مرحله پساکرونا هستیم و همچنان باید محتاط بود، ادامه داد: کرونا برای مردم تلخ بود.
علویان افزود: بیماری کرونا نشان داد که حاکمیتها باید بیشتر به فکر سلامت مردم باشند. در واقع حوزه سلامت در دنیا غافلگیر شد و کرونا درس بزرگی به ما داد.
وی با طرح این موضوع که کرونا آخرین تهدید در دنیا نیست، افزود: باید خدمات سلامت را با گسترش پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع، گسترش داد.
علویان گفت: کرونا نقاط ضعف دولتها در مقابله با بیماریها را نشان داد.
وی به شرایط کرونایی کشور اشاره کرد و افزود: حمایت از واکسن داخلی دیر اتفاق افتاد.
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ گفت: واقعیت این است که سیاستگذاران حوزه سلامت باید بیشتر به مقوله سلامت مردم توجه کنند.
وی ادامه داد: در نظام پزشکی تهران بزرگ، اتاق فکر تشکیل دادهایم که یکی از موضوعات مورد بحث، همین کرونا است.
علویان گفت: برای اینکه خودمان را آماده تهدیدها و پاندمی های دیگر کنیم، نظام سلامت کشور باید اصلاح شود و این همایش، برای بازسازی دوباره است.
در ادامه داوود یادگاری نیا دبیر علمی نخستین همایش جامع کووید ۱۹، افزود: بشر دائم در معرض خطر است و این فکر غلط باید درست شود که بیماریهای عفونی از بین نرفتهاند.
وی گفت: پاندمی کرونا نشان داد که جوامع باید آماده مقابله با بیماریهای عفونی و پاندمی ها باشند.
یادگاری نیا ادامه داد: واکسیناسیون نقش عمدهای در کنترل پاندمی داشت و روند بیماری رو به کاهش برود.
وی افزود: کرونا در ادامه به شکل بیماری بومی باقی خواهد ماند و از بین نخواهد رفت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ممکن است برای ایمنی در مقابله با کرونا، لازم باشد هر سال واکسن یادآور تزریق شود.
وی افزود: در همایش پیش رو سعی شده از افراد با تجربه و صاحب نظر برای انتقال تجربیات پاندمی کرونا استفاده خواهد شد.
در ادامه این نشست خبری، حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: در کشور ما اگر توفیقی حاصل شده بر اساس وجود نظام شبکه بهداشتی بوده است و اگر ضربهای خوردهایم، به دلیل نگاه درمان محور بوده است.
وی افزود: در بحرانها اتاق فکر تشکیل میشود که آخرین یافتهها را ارائه دهند تا کمترین خطا اتفاق بیافتد.
قناعتی گفت: یکی از نکات اشتباه ما در بحران کرونا، نگاه درمان محور بر اساس داروهایی بود که استفاده شد. در حالی که اگر زودتر واکسن تهیه شده بود، آسیب کمتری میدیدیم.
وی افزود: هزینهای که برای چند قلم داروی کرونا در بیمارستانها استفاده شد، ۷۰۰ میلیون دلار بود که میتوانست صرف تهیه و تولید واکسن شود.