کاهش تقاضای گوشت گاوی
میزان تقاضا برای خرید گوشت قرمز و خصوصا گوساله در ماههای اخیر کاهش داشته است. عضو هیاترئیسه اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی دلیل این اتفاق را توضیح داده است
به گزارش ارک خبر،مهدی میرزا امین در گفتوگویی با اشاره به افت فروش ۲۰درصدی خرید گوشت گوساله، گفت: «قیمت خرید گوشت گوساله بعد از کاهش تقاضا برای خرید این محصول نسبت به هفته گذشته ۱۰هزارتومان کاهش پیدا کرده است.»
وی با اشاره به نرخ گوشت گوساله، گفت: «مخلوط کیلویی ۱۹۵هزارتومان، مغز ران کیلویی ۲۱۵هزارتومان، مخلوط گوشت گوساله (قلوه گاو و سردست گوساله) کیلویی ۱۹۵هزارتومان، چرخکرده یک دست قلوهگاه کیلویی ۱۷۵هزارتومان است، اما از آنجا که چربی این گوشت زیاد است بیشتر کبابیها آن را خریداری میکنند و در خانوارها مصرف کمی دارد.»
به گفته میرزا امین؛ فروش گوشت قرمز در قصابیها هم کاهش پیدا کرده است و کاهش ۱۰هزارتومانی نرخ گوشت این امید را ایجاد کرده است کسانی که گوشت را از سبد غذایی خود حذف کرده بودند حداقل درماه نیم کیلو مخلوط گوشت گوساله خریداری و بتوانند دو وعده غذایی با آن تهیه کنند.
این فعال بازار گوشت گاوی در ادامه تصریح کرد: «هزینه تولید دام از خرید نهاده تا حملونقل آن بالا رفته و از اینرو طبیعی است شاهد افزایش نرخ گوشت در بازار باشیم.»
مشاهدات میدانی هم نشان میدهد که قیمت شقه گوشت بره نر پرواری در واحدهای صنفی کیلویی ۱۹۲هزارتومان و ران بره نر کیلویی ۲۳۰هزارتومان است. البته قیمت میش بز و بره نر سندار کیلویی ۵۰هزارتومان از بره نر پرواری کمتر است؛ این در حالی است که قیمت گوشت گوسفند نسبت به هفته گذشته حدود ۲۰هزارتومان افزایش داشته است.
همچنین در این رابطه مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور نیز تاکید کرد قیمت غلات بهعنوان خوراک اصلی دام روند افزایشی به خود گرفته و بالاتر از نرخ تورم (نقطه به نقطه و سالانه) است و این در حالیست که افزایش قیمت دام سبک حتی به نرخ شاخص هم نرسید، از اینرو بسیاری از دامداران سبک ورشکسته شدند و دامهای مولد را روانه کشتارگاهها کردند.
افشین صدر دادرس با بیان اینکه میانگین فروش دامزنده کیلویی ۶۵ تا ۷۰هزارتومان است، گفت: «روند قیمت دامزنده نزولی است.» وی با بیان اینکه قیمت گوشت هفتگی در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: «به نظر میرسد دولت تلاشی برای کنترل گوشت انجام نمیدهد و بیشترین فشار را متوجه دامداران میکنند.» این فعال اقتصادی بخشخصوصی با اشاره به تکرار خشکسالیهای شدید در سالهای اخیر، افزود: «ظرفیت مراتع کشور به شدت کاهش پیدا کردهاند و لازمه این مهم این است که دام را از مراتع خارج و در بازار داخلی و خارجی عرضه کنیم.»
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور تاکید کرد: «دامداران باید درآمد داشته باشند تا بتوانند به حیات خود ادامه بدهند. اگر این درآمد کسب نشود به خودی خود تعطیل میشوند. ماده ۲۰ قانون نظام دامپروری دولت را مکلف کرده است که خرید تضمینی مرغ، شیر و گوشت قرمز را انجام بدهد اما این تکلیف مانده است و عملیاتی نمیشود.»
بنا به اظهارات این فعال اقتصادی؛ دامداران پس از ورود و دخالت دولت و دولتیشدن تامین و توزیع نهادهها، متحمل آسیبهای جدی شدند؛ در واقع اولین و بزرگترین قربانی ورود مستقیم دولتها و دخالت آنها در این بخش هستند.
انتهای پیام/