سرآشپز
نام غذا: مرغ ترش شکم پر
مواد لازم: مرغ ۱ عدد، پیاز ۲ عدد، سیر ۲ حبه، سبزی معطر ۲ قاشق غذا خوری، گردو یک دوم لیوان، زرشک ۱ قاشق غذا خوری، رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چای خوری، رب انار ۲ قاشق غذا خوری، لیموترش به مقدار لازم، زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری، کره به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا مرغ را تمیز کرده و می شوریم. سپس با کمی نمک، فلفل، آب لیمو ترش و زعفران مزه دار کرده و ۲ ساعت استراحت می دهیم. پیاز و سیر را خرد کرده و کمی تفت می دهیم تا نرم شوند. سپس سبزی معطر را افزوده و سرخ می کنیم. گردوی خرد شده، زرشک، زعفران دم کرده، رب گوجه فرنگی، رب انار را اضافه کرده و بعد کمی تفت دادن از روی حرارت بر می داریم. مایه را داخل شکم مرغ ریخته وبا دست تمام سطح داخلی را آغشته می کنیم. به وسیله نخ ضخیمی از پشت گردن به سمت جلوی سینه های مرغ آورده و زیر استخوان سینه نخ را پیچانده و می کشیم تا جمع شود. سپس نخ را به بخش انتهایی پای مرغ ۲ بار چرخانده و گره می زنیم. کره را آب کرده و تمام سطح مرغ را با آن ماساژ می دهیم. مرغ را داخل ظرف مورد نظر گذاشته و ۲ لیوان آب می ریزیم. داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۱ ساعت قرار می دهیم تا مرغ پخته و روی آن طلایی شود. سپس نخ ها را از مرغ جدا کرده و سرو می کنیم.
* می توانیم به جای آب زیر مرغ سیب زمینی، هویج، کرفس یا سبزیجات دیگر بچینیم.
* برای آبدار ماندن مرغ پوست سینه را به آرامی بلند کرده و به کره آغشته می کنیم.
* سبزی معطر شامل جعفری و گشنیز می باشد.
الناز اشراقی