سرمایهگذاری ۸۵ میلیون دلاری هندیها در بندر چابهار
خبرگزاری ارک – مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از نیاز به سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون دلاری در بندر امام خمینی (ره) سخن گفت و اعلام کرد: دولت هند سرمایهگذاری ۸۵ میلیون دلاری در بندر چابهار را تصویب کرده است.
محمد سعیدنژاد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه حضور سرمایهگذاران در بخشهای مختلف مانند کشتیرانیهای بزرگ و پورت اپراتور و یا بهرهبرداران از بنادر به صورت زنجیرهای در همه دنیا وجود دارد، گفت: امسال به دنبال این هستیم تا فرصتهای سرمایهگذاری در بنادر معرفی شود.
وی افزود: این موضوع بیشتر درباره بخشهای اصلی بنادر است، زیرا بخشهای پشتیبانی در گذشته توسط شرکتهای عمدتاً ایرانی سرمایهگذاری شده است، اما اسکلهها و تجهیزات روی اسکله مورد تاکید ما برای جذب سرمایهگذار است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در این خصوص میتوان به ترمینال دو و سه بندر شهید رجایی اشاره کرد، گفت: ترمینال بندر چابهار، بندر امام و بندر امیرآباد از جمله بخشهایی است که برای ترانشیپ و ترانزیت بیشتر مورد توجه قرار دارد.
سعیدنژاد در خصوص حضور سرمایهگذاران هندی در بندر چابهار، گفت: هندیها از ابتدا عنوان کردند که تجهیزات بندر چابهار را وارد میکنند اما بندر توسط ما ساخته شد و در سال جاری میلادی کشور هند مصوبهای داشت تا ۸۵ میلیون دلار در بندر چابهار سرمایهگذاری کند.
وی افزود: در حال حاضر مقامات هندی این موضوع را پیگیری میکنند و مسائل بازرگانی، مالی، حقوقی و فنی بین دو طرف در حال بررسی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه هیاتهای ایرانی و هندی در حال مذاکره هستند تا به چارچوب مشخصی برسند، افزود: ۸ جرثقیل بندری از طریق مناقصه عمومی بینالمللی در حال تهیه است که در این خصوص شرکتهای داخلی و خارجی به صورت مشترک قیمتهای خود را ارائه میکنند.
سعیدنژاد با اشاره به ترمینال غلات بندر امام خمینی(ره)، افزود: این ترمینال در دولت قبل سرمایهگذار داشت که به دلیل فسخ قرارداد، در حال تهیه اسناد و مدارک برای فراخوان عمومی جذب سرمایهگذار هستیم.
وی با بیان اینکه در بندر امام خمینی(ره) حدود ۳۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری مورد نیاز است، گفت: شرکتهای بزرگ کشتیرانی که درخواست ورود به بنادر جنوبی به خصوص بندر شهید رجایی را دارند، باید به جز بارهای ایران، بار کشورهای دیگر را هم حمل کنند.
منبع: خبرگزاری مهر