سرآشپز

نام غذا: خمیر پیراشکی

مواد لازم: آرد ۳ لیوان، خمیر مایه ۳ قاشق چای خوری، شکر ۴ قاشق چای خوری، نمک ۱ قاشق چای خوری، تخم مرغ ۱ عدد، شیر ۱ لیوان، روغن ۶ قاشق غذا خوری

طرز تهیه: ابتدا خمیر مایه را با شیر ولرم و ۱ قاشق چای خوری شکر مخلوط کرده و ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت می دهیم تا کف کند. در ظرف دیگری تخم مرغ، روغن، باقی شکر و نمک را با هم می زنیم تا یکدست شود. خمیر مایه را با چند قاشق آرد مخلوط کرده و به مخلوط مواد اضافه می کنیم. کمی هم زده و باقی آرد را می ریزیم. سپس مواد را با دست مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود. روی سطح کار آرد پاشیده و خمیر را روی آن ۱۰ دقیقه ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست آوریم. داخل کاسه ای را چرب کرده و خمیر را در آن قرار می دهیم. سپس روی خمیر را پوشانده و در جای گرمی به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم تا حجم خمیر ۲ برابر شود. پس از آماده شدن پف آن را گرفته و آماده استفاده است.
* شیر به اندازه ای گرم باشد که دست را نسوزاند.
* می توانیم از آب به جای شیر استفاده کنیم.
* می توانیم خمیر را داخل کیسه فریزر قرار داده و چند روز در یخچال نگه داریم.
* این خمیر مناسب انواع نان ها، کلوچه ها، پیتزا و … است.
* می توانیم خمیر را در روغن سرخ کنیم.

الناز اشراقی

دکمه بازگشت به بالا