سرعت لاکپشتی توسعه فیبر نوری در تبریز
سرعت پایین توسعه شبکه فیبر نوری در تبریز، به رغم قرار گرفتن آن در ابتدای ورود این شبکه به کشور از سمت شمال غرب، انتقاد افکار عمومی و مسوولان ارشد آذربایجانشرقی و تاکید آنان بر رفع این نقیصه را به دنبال داشته است.
به گزارش ارک خبر،
آماری، نوع خدمات، از بین رفتن روابط ناسالم اداری و نیز افزایش رضایت مندی مردم از خدمات دولتی می شود، چراکه آحاد مردم در زمان کنونی بسیار علاقمندند تا خدمات خود از ادارات و سازمان ها را به صورت غیرحضوری و به راحتی دریافت کنند.
استاندار آذربایجان شرقی نقش ارتباطات و مخابرات در زندگی روزمره مردم در جهان امروز را بسیار مهم و تعیین کننده خواند و افزود: بروز و ظهور ویروس کرونا طی سه سال اخیر این اهمیت و جایگاه را بیش از پیش نمایان ساخت و محروم بودن برخی از مناطق کشور از اینترنت جزو آسیب هایی بود که طی این دوران بروز عینی یافت.
خرم یادآور شد: وجود ۲۷۷ کیلومتر مرز آذربایجان شرقی با کشورهای همسایه و پویایی زندگی مردم این مناطق، در اولویت بودن اجرای طرح های ارتباطی در این مناطق را اجتناب ناپذیر می کند و باید مدیران این بخش در این زمینه وارد میدان شوند.
به گفته وی هم اکنون شهرستان های میانه، مراغه، ملکان و چارایماق از جمله مناطق آذربایجان شرقی هستند که به لحاظ ارتباطات مخابراتی در شرایط ضعیفی قرار دارند.
خرم داشتن روحیه جهادی و انقلابی را رمز فائق آمدن بر سخت ترین کارها بیان و بر توجه مدیران حوزه مخابرات و ارتباطات به این موضوع مهم برای محرومیت زدایی تاکید کرد.
عقبماندگی تبریز در راهاندازی فیبر نوری
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز نیز با بیان اینکه لازمه شهر هوشمند راه اندازی فیبر نوری است، اذعان کرد که شهر تبریز در این مورد خیلی عقب مانده ولی در بقیه شهرها به بهره برداری رسیده است.
محمدرضا کاظمی با بیان اینکه، در شهر تبریز ۲۵۷ کیلومتر حفاری برای فیبر نوری نیاز داریم، اظهار کرد: برای این مورد فراخوان داده شده است و آماده پذیرش اطلاعات هستیم و امیدواریم تا فصل کاری تمام نشده است شروع شده و به بهره برداری برسد.
به گفته مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز، بررسیهایی در این زمینه انجام شده و حداقل ۳ شرکت برای این پروژه اعلام آمادگی کردهاند.
وجود ۶۰۰ کیلومتر کانال فیبر نوری در تبریز
مدیر مخابرات آذربایجانشرقی نیز اعلام کرده که به منظور ایجاد زیرساختهای مخابراتی تاکنون بیش از ۶۰۰ کیلومتر کانال فیبرنوری توسط این شرکت در خیابانهای اصلی و فرعی کلانشهر تبریز اجرا شده است.
ناصر شهبازی افزود: این مقدار فیبر نوری در راستای ایجاد امکانات فنی برای ارایه سرویسهای ارتباطی و مخابراتی با کیفیت بالا و همچنین تامین نیازهای ارتباطی اپراتورهای تلفن همراه و ثابت (شرکتهای FCP) و ایجاد زیرساختهای لازم برای ایجاد شهر هوشمند در تبریز اجرا شده است.
وی توضیح داد: پارسال حدود ۱۰۰ کیلومتر و در شش ماهه اول سال جاری نیز ۴۰ کیلومتر به شبکه فیبرنوری شهر تبریز اضافه شده است.
وی با بیان اینکه توسعه و گسترش فیبرنوری یکی از شاخصهای مهم توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات در آذربایجان شرقی است، اضافه کرد: به همین منظور توسعه شبکه فیبرنوری یکی از اولویتهای مخابرات استان است.
مدیر مخابرات آذربایجان شرقی گفت: با هدف فراهم کردن امکان دسترسی عمومی به شبکه فیبر نوری و بهره مندی شهروندان از سرویسهای اینترنتی پرسرعت، عملیات اجرایی اجرای فیبر نوری برای واحدهای مسکونی، موسوم به «اف.تی.تی.اچ» منازل) از سالهای گذشته آغاز شده، بهطوری که هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار مشترک تحت پوشش امکان واگذاری این سرویس قراردارد و خدمات آن با نام تجاری «تانوما» به مشتریان ارائه میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای این سرویس، افزود: این سرویس قابلیت واگذاری اینترنت با پهنای باند بالای ۵۰ مگابیت برثانیه تا یک گیگابیت برثانیه را دارد و متناسب با نیازهای مشتریان خانگی و تجاری قابل واگذاری است.
شهبازی گفت: هم اکنون حدوداً ۶ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی و تجاری از این سرویس استفاده میکنند، ضمن اینکه ارتباط حدود ۴۰۰ دستگاه اداری و تولیدی با اتصال مستقیم به شبکه فیبرنوری تامین میشود.
اجرای ۲۸ کیلومتر فیبرنوری توسط شهرداری تبریز
در همین حال شهردار تبریز نیز گفت: در راستای اجرای پروژه هوشمندسازی شهر، ۲۸ کیلومتر عملیات حفاری و اجرای فیبر نوری در این شهر انجام شده است.
یعقوب هوشیار، افزود: این پروژه در دستور کار شهرداری تبریز و سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته و بر همین اساس از میدان بسیج تا میدان راهآهن آغاز شده است و بقیه آن به بخش خصوصی سپرده می شود.
وی با بیان اینکه از هر ۱۰۰ متر یک دریچه برای دسترسی به انشعابات تعبیه شده است، اظهار داشت: راه اندازی قرارگاه هوشمندسازی جزو تاکیدات و برنامه های شورای اسلامی تبریز است و تلاش می شود تا این پروژه در ردیف برنامه های مهم شهرداری و شورا قرار گیرد.
هوشیار، ادامه داد: در ادامه پروژه هوشمندسازی شهر و تسهیل برقراری ارتباط از طریق فیبر نوری، ۲۵۰ کیلومتر دیگر در فاز بعدی و از طریق بخش خصوصی انجام خواهد شد.