ایجاد ۱۸۹۳ فرصت شغلی توسط صندوق‌های بسیج سازندگی در آذربایجان شرقی

رییس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی گفت: صندوق های قرض الحسنه زیر نظر این سازمان در استان در یک سال گذشته با اعطای تسهیلاتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون ریال برای یکهزار و ۸۹۳ نفر زمینه اشتغال فراهم کردند.

به گزارش ارک خبر،سرهنگ جواد ملک لو روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری برای تولید و اشتغال رویکرد اصلی بسیج سازندگی است، افزود: این مجموعه خدمت رسان از مدت ها قبل با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی با محوریت جمع آوری سرمایه های خُرد مردم در بخش ها و روستاهای مختلف وارد عمل شده است که ایجاد و راه اندازی صندوق های قرض الحسنه بر همین اساس صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یکی از استان های پیشتاز و دارای رتبه برتر کشوری در حوزه ایجاد صندوق های قرض الحسنه است، تعداد این صندوق ها در این استان را یکهزار و ۲۶۷ فقره اعلام و اظهار کرد: این صندوق ها در تمام شهرستان ها راه اندازی شده و فعال هستند و حدود ۷۰ هزار و ۵۰۰ نفر را زیرپوشش قرار می دهند.

ملک لو سرمایه در گردش این تعداد صندوق قرض الحسنه در آذربایجان شرقی را افزون بر ۵۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد که همه ساله تسهیلاتی با نرخ بهره بسیار پایین را برای راه اندازی مشاغل خُرد و خانگی به اعضای خود پرداخت می کنند.

وی با بیان اینکه فعالیت صندوق های قرض الحسنه در آذربایجان شرقی از سال ۱۳۹۷ به طور رسمی شروع شده است، تلاش برای تبدیل این صندوق ها به تعاونی های متوسط و بزرگ را یکی از اهداف مهم بسیج سازندگی برای بکارگیری سرمایه های خُرد در راستای توسعه تولید و کارآفرینی در روستاها عنوان کرد که تاکنون تعداد ۶۸ مورد از این صندوق ها در آذربایجان شرقی به تعاونی تبدیل وضعیت شده اند.

وی یکی از فعالیت های مهم بسیج سازندگی در مسیر تحقق شعار سال را، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی برشمرد و با اشاره به اینکه در این راستا اعتباراتی از سوی دولت در نظر گرفته شده است، گفت: پارسال در این زمینه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تخصیص اعتبار داشتیم که تاکنون ۲ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال آن در قالب طرح های مختلف جذب شده است و برای جذب بقیه این اعتبارات تا ۱۵ تیر ماه فرصت داریم.

ملک لو افزود: البته بسیج سازندگی با جمع بندی طرح های پیشنهادی، برای بقیه اعتبارات این حوزه نیز طرح های مورد نظر را به بانک های عامل معرفی کرده است.

رییس سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا مشارکت و اجرای طرح های مختلف عمرانی، محرومیت زدایی، توسعه روستایی و آبخیزداری و جنگل کاری را از دیگر محورهای فعالیت این مجموعه عنوان و اضافه کرد: تربیت و به کارگیری جوانان مومن و متعهد یکی از اهداف اصلی بسیج سازندگی است که در این راستا گروه های جهادی در فصول مختلف سال در اقصی نقاط استان به ایفای نقش خدماتی خود می پردازند.

سه هزار و ۳۹۲ گروه جهادی در استان فعالند

ملک لو تعداد گروه های جهادی آذربایجان شرقی را سه هزار و ۳۹۲ گروه اعلام کرد که در عرصه های گوناگون فعال هستند و با درجه بندی یک تا سه در حوزه هایی همچون عمران و آبادانی، فرهنگی، آموزشی و خدمات درمانی و بهداشتی خدمات رسانی می کنند.

وی تعداد عرصه های فعالیت گروه های جهادی آذربایجان شرقی را ۱۲ مورد اعلام کرد و یادآور شد: بیشتر این فعالیت ها در ایام خاص سال و در مناطق حاشیه ای شهرها و روستاهای دورافتاده انجام می شود به طوری که در تعطیلات نوروزی تعداد ۵۸۰ گروه جهادی همراه با سایر دستگاه های اجرایی در طرح های نوروزی ایفای نقش کردند.

ملک لو توزیع ۱۵۰ هزار بسته معیشتی به ارزش یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، اهدای ۶ هزار و ۲۰۰ سری جهیزیه به ارزش سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال، اهدای ۱۹ هزار بسته لوازم التحریر به ارزش ۹۵ میلیارد ریال و کمک به آزادی تعداد ۱۲۱ نفر زندانی جرایم غیرعمد با ۶۰ میلیارد ریال را از دیگر فعالیت ها و اقدامات عام المنفعه بسیج سازندگی آذربایجان شرقی بیان کرد.

به گزارش ایرنا، سازمان بسیج سازندگی با فرمان رهبر انقلاب در ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۷۹ شکل گرفت تا با استفاده از ظرفیت جوانان انقلابی و در قالب اردوهای جهادی برای تحقق عدالت اجتماعی در جای جای میهن اسلامی مان گام بردارد.

کارآفرینی و اشتغال، محرومیت‌زدایی، اقتصاد مقاومتی، حرکت‌های جهادی و انجام طرح‌های عمرانی و خدمات اجتماعی، کمک‌های مومنانه، مهارت‌آموزی، ارائه خدمات بهداشت و درمان از جمله رئوس فعالیت های بسیج سازندگی به شمار می رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا