مشاغل باب میل تحصیل کردهها ایجاد میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه نظام توزیع کالاها در آذربایجان شرقی نیازمند اصلاح است، گفت: اصلاح نظامات توزیع در دستورکار قرار گرفته است.
به گزارش ارک خبر،محمد کلامی دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی «بررسی نقش رسانهها در تبیین و تحقق شعار سال» با حضور اصحاب رسانه اظهار کرد: مقام معظم رهبری طی ۱۴ سال گذشته، شعار اقتصادی را برای نامگذاری سال انتخاب کردهاند چرا که ماهیت فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از دهه ۸۰ معطوف به جنگ اقتصادی شده است.
وی افزود: دهه اول انقلاب، بیشتر فشارها و برخورد دشمن با نظام جمهوری اسلامی یک برخورد نظامی بود اما در دهه ۷۰ به سمت جنگ فرهنگی رفت و توان جبهه مخالف نظام بیشتر حول مباحث فرهنگی جمع شد اما از دهه ۸۰ جنگ اقتصادی شروع و به مرور زمان تشدید یافت که این جنگ از زمان اوباما هدفمندتر شد و ترامپ حتی آشکارها به این موضوع اشاره کرد.
وی با بیان اینکه هر کشوری در دنیا بخواهد قدرت نرم و پشتوانه مردمی داشته باشد باید اقتصادش توانمند شود، ادامه داد: ویژگی شعارهای مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر نیز توجه به تولید بوده و با اینکه همه ساله جزیی از شعار تغییر مییافت ولی «تولید» همراه آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم تکرار میشد که نشان میدهد تولید از دیدگاه مقام معظم رهبری، درمان اصلی تمامی دردهای اصلی کشور است.
تحقق شعار سال نیازمند ظرافت و پیچیدگی خاص است
کلامی با بیان اینکه تحقق شعار سال نیازمند ظرافت و پیچیدگی خاص است، گفت: رشد یک مقوله آسان و راحت است مثلا اگر منابع بانکی به صورت انبساطی به جامعه تزریق شود، باعث رشد میشود اما مشکل اینجاست که کنار این رشد، تورم و نقدینگی جامعه افزایش میدهد در حالی که ما در پی کاهش تورم هستیم.
تولید و تجارت راهی برای مهار تورم
وی افزود: راهکار تحقق رشد و کنترل تورم در کنار هم، ارتقای سطح بهره وری در جامعه است. در این راستا، تولید افزایش مییابد اما تزریق نقدینگی انجام نمیگیرد. کشور ما از سال ۵۳ دارای تورم است که برای شکست آن، تولید و تجارت بالایی لازم است. برای کاهش تورم نیز باید ابتدا شتاب آن کاهش و سپس ثبات یابد و در نهایت نزولی شود.
وی در خصوص برنامههای استان برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: بعد از ابلاغ شعار سال از سوی مقام معظم رهبری، کارگروهی به دستور استاندار محترم تشکیل یافت و تیم اقتصادی استان موظف شد تا برنامه عملیاتی شعار سال را برای استان برنامه ریزی کند.
تکمیل زنجیرههای تولید یکی از برنامههای اصلی استان در سال جاری است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی تشریح کرد: تکمیل زنجیرههای تولید یکی از برنامههای اصلی استان در سال جاری است. در این راستا صنایع پیشران استان انتخاب و بر اساس اولویتها حمایت میشوند که شامل صنایع تبدیلی معدن، قطعه سازی و راه اندازی صنعت خودروسازی، برندسازی لوازم خانگی با توجه به تولید ۶۰ درصد لوازم خانگی کشور در استان، حمایت از بخش داروسازی استان و اعطای دو مجوز تاسیس کارخانه داروسازی به بخش خصوصی و توجه به بحث فرش، کیف، کفش و چرم تبریز است.
آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر از دید بخش خصوصی
نظام توزیع کالاها در آذربایجان شرقی نیازمند اصلاح است/ساماندهی صنوف در دستورکار قرار گرفت
وی با اشاره به شناسایی حلقههای مفقوده زنجیرههای تولید و تلاش برای بهبود فضای کسب و کار در سالجاری، گفت: آذربایجان شرقی در سال گذشته جزو سه استان برتر از دید بخش خصوصی بوده است و اکنون تلاش میکنیم تا اشتیاق بیشتری را با صدور مجوزها، راهبری ایجاد کسب و کار و ارتقای سلامت برای سرمایه گذاران ایجاد کنیم و کمترین موانع برای سرمایه گذاری در استان ایجاد شود.
مشاغل باب میل تحصیل کردهها ایجاد میشود
وی با اشاره به برنامه استان در حوزه اقتصاد دیجیتال، افزود: آذربایجان شرقی پنجمین استان از حیث اقتصاد دیجیتال است. با توجه به اینکه نیروهای تحصیل کرده بخش قابل توجهی از بیکاران را تشکیل میدهند و یکی از مشکلات واحدهای تولیدی نیز یافتن نیروی کارگر است، متناسب با این ظرفیت بر سرمایه گذاری در بخش دیجیتال تلاش میکنیم تا مشاغل باب میل تحصیل کردهها را ایجاد شود.
تصویب ایجاد شهرک مس در ورزقان/برگزاری بزرگترین مزایده معدنی در استان
کلامی با بیان اینکه اقتصاد معدن تنها دو درصد ارزش افزوده استان را شامل میشود، بر افزایش این سهم ارزش افزوده تاکید کرد و افزود: مس سونگون نزدیک به ۱۱۰ همت پروژه مصوب و نزدیک به ۴۰ همت پروژه در دست مصوب دارد. در شورای برنامه ریزی استان، ایجاد شهرک مس در ورزقان نیز مصوب شده و از سویی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور نیز توسط مس سونگون در هریس احداث میشود؛ همچنین بزرگترین مزایده معدنی را به زودی برگزار میکنیم.
روند استقلال مس آذربایجان طولانی است
وی اظهار کرد: مس سونگون یک شرکت سهامی عام است. استقلال مس آذربایجان در مجمع صنایع مس ایران مصوب شده اما سهامداران به شرط معاف از مالیات شدن این سهام با انتقال موافق هستند. این موضوع باید در جلسه سران قوا مصوب شود و سرفصل این امر باز شده است. مس سونگون انواع برنامهها را برای امسال عهده دار شده که شامل افزایش تولید کاتد، احداث نیروگاه خورشیدی، اتوبان، ورزشگاه ورزقان و فاضلاب ورزقان میشود.
وی تاکید کرد: منافع آذربایجان و تبریز مهم است و در تلاش هستیم که منافع به استان بازگردد اما باید قبول کرد که این امر یک پروسه طولانی است ولی از سویی تضاد منافع هم وجود دارد. اگر استقلال مس آذربایجان به دستور رییس جمهور شروع شده نتیجه خواست همگانی است و در راس آن استاندار و امام جمعه تبریز نیز آن را راهبری کردند.
وی با اشاره به برنامه احیای واحدهای راکد در استان، اظهار کرد: سال گذشته جزو سه استان برتر در احیای واحدهای راکد بودیم. اقتصاد استان در سال گذشته وضعیت مثبتی را طی کرده و رشد اقتصادی اسمی استان بر اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی برابر ۶.۳ درصد است که با کسر استهلاک باز هم بیش از دو درصد میشود.
آذربایجان شرقی رتبه نخست کشور در داشتن واحدهای نیمه تمام بالای ۶۰ درصد
وی با تاکید بر پیگیری برنامه اتمام واحدهای نیمه اتمام استان در سالجاری، اظهار کرد: استان به لحاظ تعداد واحدهای نیمه تمام بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی رتبه نخست کشور را دارد. اگر بتوانیم بیش از ۲۰۰۰ واحد را که ۸۰۰ واحد آن بالای ۸۰ درصد پیشرفت دارند، وارد چرخه تولید کنیم جهش بزرگی در عرصه تولید استان خواهیم داشت.
تولید، واگن و تجارت، لوکوموتیو است
نظام توزیع کالاها در آذربایجان شرقی نیازمند اصلاح است/ساماندهی صنوف در دستورکار قرار گرفت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، بهره مندی از ارزش افزوده اقتصاد دانش بنیان و توسعه تجارت خارجی را از دیگر برنامههای استان عنوان کرد و افزود: معتقد هستیم که تولید، واگن و تجارت، لوکوموتیو است. بر این اساس بازاریابی داخلی و دیپلماسی خارجی را توسعه دادیم و در این راستا تیم اقتصادی استان نیز دو سفر به کازان روسیه و ترکیه خواهند داشت.
وی با اشاره به پتانسیل استان در عرصه گردشگری، گفت: آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروز امسال جزو شش استان برتر کشور از لحاظ گردشگر پذیری بود.
وی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد کشاورزی نیز اولویت استان در سال ۱۴۰۲ بعد از معدن بخش کشاورزی است، افزود: سرمایه گذاریهای گستردهای در عرصه کشاورزی استان از جمله احداث بزرگترین مرغداری خاورمیانه انجام گرفته که در صورت اتمام آنها شاهد تحولات بسیاری در استان خواهیم بود.
در دو سال آینده مشکلی در تامین برق صنایع نخواهیم داشت
کلامی در ادامه با اشاره به وجود برخی ناترازیها به خصوص انرژی در استان، اظهار کرد: مثلا تقاضای انرژی بیش از تولید انرژی در استان است. نزدیک به ۳۲۰۰ مگاوات برق در استان نیاز است که ما فقط ۱۵۰۰ مگا وات آن را تولید میکنیم. در این راستا افزایش پستهای برق را در دستورکار قرار دادیم. با اتمام پروژههای در دست احداث، در دو سال آینده مشکلی در تامین برق صنایع نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: یکی از برنامههای مهم استان، افزایش سهم مشارکت بانوان است. اکنون تنها ۱۵ درصد بانوان استان در اقتصاد نقش دارند. تلاش داریم که تا آخر سال ۱۴۰۲ سهم مشارکت را تا ۲۰ درصد ارتقا دهیم.
وی از پیگیری اجرای ۲۳ مگاپروژه و تکمیل پروژههای مسکن استان خبر داد و افزود: دلیل تورم عموما یک بحث کشوری است اما ما میتوانیم که شتاب آن را در استان کاهش داد و در این راستا برنامه اصلی ما در بحث تامین، توزیع و نظارت کالاها است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در خصوص مشکل تامین مرغ طی روزهای اخیر، ادامه داد: تامین مرغ در استان با مشکل مواجه شده در حالی که عرضه مرغ بیشتر از زمان بازار عادی است و علی رغم این امر باز هم با کمبود مواجه هستیم. روز گذشته نزدیک به ۳۰۰ تن گوشت کشتار کردیم در حالی که مصرف مرغ استان ۲۴۰ تن است که امر نشان میدهد نظام توزیع صحیح کار نمیکند.
توزیع کالاهای تنظیم بازار باید به صورت الکترونیکی شود
وی افزود: بعد از تهران بیشترین مرغ منجمد کشور را توزیع کردیم. اکنون در ۱۰۰ فروشگاه حاشیه شهر تبریز نیز مرغ منجمد دوباره عرضه میشود اگر در چنین حالتی نیز مشکل مرغ داشته باشیم در واقع مشکل در نظامات توزیع است. برای بهبود این وضعیت نیز بایستی توزیع کالاهای تنظیم بازار به صورت الکترونیکی شود.
وی تاکید کرد: در تولید مرغ خودکفا هستیم و به زودی با اجرایی شدن پروژههای در دست احداث، قطب تولید مرغ کشور خواهیم شد.
ساماندهی صنوف در دستورکار
کلامی بحث ساماندهی صنوف را یکی از برنامههای استان عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته به صورت غیرکارشناسانه، پروانه مجوز به صنوف داده شده است مثلا تعداد سوپرمارکتها آنقدر افزایش یافته که مقدار فروش هر یک با کاهش مواجه است. یکی از دلایل بالا بودن تورم استان از میانگین کشوری نیز نامناسب بودن صنوف عرضه کنندهها است که این کاهش فروش مغازهها باعث تامین نشدن هزینه و در نتیجه افزایش قیمت کالاها شده است.
وی ادامه داد: این موضوع در بازار نان بیشتر به چشم میخورد. مثلا در استان اصفهان که جمعیتی بسیار بیشتر از آذربایجان شرقی دارد تعداد ۲۹۰۰ واحد نانوایی فعالیت میکنند در حالی که این رقم برای استان ما تعداد ۶۶۰۰ واحد نانوایی است که باعث شده سهمیه اندکی به نانواییها برسد و نانوایان برای تامین هزینهها مجبور شوند که آرد را خارج از شبکه بفروشند.
وی اظهار کرد: اقتصاد ایران بانک محور است و کارخانههای ما از ابزارهای مالی غیربانکی مثل بورس استفاده نمیکنند و تامین مالی اقتصاد ایران از طریق بانکها انجام میگیرد. بنابراین کوچکترین بی نظمی در سیستم بانکی در تولید و تورم اثر میگذارد.
وی از پرداخت ۴۰ درصد از تسهیلات مصوبات سفر ریاست جمهوری خبر داد و گفت: تسهیلات تبصره ۱۸ در کل کشور به خاطر سیستم انقباضی بانک مرکزی جهت کنترل تورم در سال ۱۴۰۱ پرداخت نشد.