۱۷۸ روستای آذربایجان شرقی در آستانه برخورداری از آب پایدار
طرح جهاد آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی که به منظور کاهش تنش آبی در این روستاها و حذف آبرسانی با تانکر در ۲ مرحله در دست اجراست شامل ۴۱۱ روستا می شود که ۱۷۸ روستا در قالب مرحله اول این طرح در آستانه برخورداری از آب سالم و پایدار قرار گرفته اند.
به گزارش ارک خبر،در مرحله نخست این طرح جهادی، آبرسانی به روستاهای چهار شهرستان ورزقان، کلیبر، خداآفرین و هشترود در برنامه قرار گرفت که با کار جهادی اکنون در مراحل پایانی قرار گرفته است.
در مرحله دوم نیز آبرسانی به ۲۳۳ در تمامی شهرستان های آذربایجان شرقی برنامه ریزی شده است تا با برخورداری این روستاها از آب آشامیدنی سالم، تعداد روستاهای دارای تنش آبی استان به کمتر از ۱۰۰ روستا کاهش یابد.
پیشرفت ۷۵ درصدی طرح جهاد آبرسانی به روستاهای کلیبر و خداآفرین
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با بیان اینکه در قالب مرحله اول طرح جهادی آبرسانی به روستاهای استان، ۱۷۸ روستا از آب شرب سالم برخودار می شوند، اظهار کرد: یکی از این طرح ها مجتمع آبرسانی قشلاقات است که با بهره برداری از آن که ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد شهر آبش آحمد و ۶۷ روستا بهره مند می شود.
محمد خانی با بیان اینکه طرح جهاد آبرسانی با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پیمانکاران بخش خصوصی در حال اجرا است، گفت: با بهره برداری از مجتمع آبرسانی قشلاقات ، ۱۴ هزار و ۶۰۱ نفر در قالب چهار هزار و ۱۹۵ خانوار از این طرح بهره مند می شوند.
وی به اقدامات صورت گرفته در قالب این طرح آبرسانی اشاره کرد و افزود: حفر و تجهیز ۶ حلقه چاه با ظرفیت ۱۴۰ لیتر بر ثانیه، ساخت ۱۶ باب مخزن با حجم ۶ هزار و ۸۳۰ مترمکعب، ساخت ۱۳ باب ایستگاه پمپاژ با مجموع ظرفیت ۵۶۰ لیتر بر ثانیه، اجرای ۱۶۵ کیلومتر خط انتقال با لولههای پلی اتیلن و چدن داکتیل و اجرای ۳۰ کیلومتر شبکه توزیع با لولههای پلی اتیلن برای بهره برداری از این طرح انجام شده یا در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اعتبار هزینه شده برای این طرح تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ را ۸۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای تکمیل و بهره برداری از این طرح ۶۵۰ میلیارد ریال دیگر نیز نیاز است.
خانی با اشاره به اینکه این مجتمع آبرسانی در ۲ مرحله اجرا می شود، افزود: در مرحله نخست ، ۲ حلقه چاه در روستاهای سیرک و قانلو (۴۰ لیتر برثانیه) و در مرحله دوم، چهار حلقه چاه در ساحل جنوبی رود ارس در اراضی روستای لاریجان خداآفرین حفر و پمپاژ آب برای اختلاف ارتفاع ۷۲۰ متری با ساخت ۹ ایستگاه پمپاژ سرچاهی و بین راهی انجام می شود.
وی افزود: با اتمام و بهره برداری از این طرح علاوه بر آبرسانی پایدار و با کیفیت مناسب به روستاها و آبادی های هدف، مشکل کم آبی و تنش آبی مجتمع شهید لشگری با تعداد ۱۰۴ روستای تحت پوشش نیز مرتفع خواهد شد.
پیشرفت ۸۰ درصدی طرح آبرسانی مجتمع ستارخان ورزقان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: مرحله دوم طرح آبرسانی مجتمع ستارخان ورزقان نیز یکی دیگر از طرح های آبرسانی روستایی است که در استان در حال اجراست و بیش از۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با بهره برداری کامل از این طرح ۸۸ روستا و برخی نقاط شهر ورزقان از آب شرب سالم و پایدار برخوردار می شوند.
خانی اظهار کرد: این مجتمع شامل تصفیه خانه با ظرفیت ۱۰۰ لیتر بر ثانیه، خط انتقال به طول ۱۶۵کیلومتر و ۳۴ باب مخزن با ظرفیت ۵۹۰۰مترمکعب و هشت باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۳۱لیتر بر ثانیه است.
وی اضافه کرد: ظرفیت تصفیه خانه این مجتمع قابل افزایش تا ۱۵۰ لیتر بر ثانیه بوده و برای تامین آب شرب ۲۵ سال آینده مناطق یاد شده طراحی شده است.
خانی اعلام کرد: کارهای ساختمانی این تصفیه خانه ظرف یک ماه به اتمام میرسد و تجهیزات الکترومیکانیکال آن که بیشتر تولید داخلی است در صورت تامین اعتبار هشت تا ۹ آینده خریداری و نصب می شود.
وی هزینه صرف شده برای این طرح آبرسانی را ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد رسال اعلام کرد و افزود: تاکنون یک هزار و ۷۰۰ میلیارد رسال از این مبلغ هزینه شده است.
خانی ادامه داد: منبع اصلی تامین آب این طرح آبرسانی از سد حاجیلار چای است، که با دستور وزیر نیرو ۱۰۰ لیتر بر ثانیه برای آب شرب شهرها و روستاهای اطراف مجتمع مس سونگون تخصیص یافته است .
تنش آبی ۴۵ روستای هشترود در آستانه برطرف شدن
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، سومین طرح جهادی آبرسانی به روستاهای استان را مجتمع آبرسانی آلمالو اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح، ۴۵ روستای هشترود از آب سالم و پایدار برخوردار می شوند.
خانی گفت: هزینه تمام شده این طرح ۵۰۳ میلیارد ریال است که بیش از ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبق برنامه تا چند ماه آینده به بهره برداری کامل می رسد.
بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ روستای آذربایجان شرقی دارای آب لوله کشی و نزدیک به ۸۵ درصد درصد جمعیت روستاها زیر پوشش آب و فاضلاب هستند؛ این نکته را نیز باید یادآور شد که در سالهای گذشته بسیاری از روستاهای استان دارای قنات و چشمه بودند که متاسفانه به دلیل خشکسالیهای اخیر، ۹۰ درصد از آنها خشک شدهاند.