۶۳ باشگاه کوهنوردی در آذربایجان شرقی مجوز فعالیت دارد

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی گفت: در پرتال فدراسیون کوهنوردی ۶۳ باشگاه در استان آذربایجان شرقی مجوز فعالیت دارد و بیش از ۱۵۰۰ کوهنورد مشغول به این ورزش هستند و همچنین حدود ۱۷ قله به ثبت رسیده در سطح استان برای صعود وجود دارد.

به گزارش ارک خبر،میرعلی آقا سیدی با تبریک روز جهانی کوهستان  و تشکر از میزبانی باشگاه آلپ تبریز از میزبانی دورهمی کوهنوردان استان، افزود: از قدیم الایام ورزش کوه نوردی در ایران به روش سنتی در شکل‌های مختلف انفرادی، گروهی و باشگاهی در حال انجام است و هر شخص و یا گروهی مسیر خود را انتخاب و راهی کوهستان می‌شود.

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی عنوان کرد: شاید برای بسیاری از مردم این روز ناشناخته‌ای باشد اما این روز برای بسیاری از کوهنوردان و علاقه مندان به رشته کوهنوردی روز خاصی محسوب می‌شود.

آقاسیدی یادآور شد: بیشترین بهره برداری از کوهستان ها معمولاً توسط کوهنوردان انجام می‌شود و در همین زمینه از سال‌های گذشته نظام مندی خاصی در هیأت کوهنوردی آغاز شده و کوهنوردان اکثر در قالب باشگاه‌ها فعالیت می‌کنند که کاملاً نظام مند بوده و برای تأسیس آموزش‌های لازم را کسب می‌کنند.

وی اذعان کرد: کوهنوردان پاسداران منابع طبیعی و محیط زیست هستند و حفظ طبیعت و محیط زیست کوهستان از اصلی ترین ویژگی‌های هر کوهنورد است لذا نه تنها هیچگونه تخریبی از این افراد شاهد نخواهیم بود بلکه کوهنوردان خود از مطالبه گران مسائل زیست محیطی هستند و به عنوان بازوی قوی محیط زیست محسوب می‌شوند.

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان با گلایه از افرادی که موجب تخریب طبیعت می‌شوند، توضیح داد: بر اساس بند ب، تورهای گردشگری بایستی در سفر به طبیعت از آسیب به محیط زیست جلوگیری کنند که متأسفانه به دلیل عدم مشاهده مربی در برخی از این گروه‌ها شاهد تخریب طبیعت هستیم و توجهی به حفاظت از محیط زیست صورت نمی‌گیردگیرد و لذا حضور تعداد زیادی از گردشگران و عدم نظارت به این موضوع باعث از بین رفتن محیط زیست می‌شود که امیدواریم آموزش‌های همگانی برای تمامی گردشگران صورت گیرد.

رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان در خصوص کاهش چشم گیر کوهنوردان حرفه‌ای در استان اظهار کرد: معمولاً اکثر کوهنوردان در صعودهای معمولی فعالیت می‌کنند اما در شاخه‌ای که امثال عظیم قیچی ساز قله‌های بالای ۷ هزار متر را فتح می‌کنند، تا حدودی کم شده اند و در این بخش هنوز کسی به رکورد قیچی ساز نرسیده و رکورد این ورزشکار در بخش اکس پدیشن ماندگار است.

آقا سیدی با اشاره به خطرات کوهستان در فصل‌های سرما و کم توجهی برخی افراد به این مسئله بیان داشت: کوهنوردان بایستی برای حفظ سلامتی خود در قالب باشگاه به قله‌ها صعود کند چرا که متأسفانه در سال‌های گذشته شاهد گم شدن کوهنوردان و گرفتار شدن آنها در بهمن و خطرات کوهستان بودیم و سالانه چندین نفر هم جان خود را در کوهستان ها از دست می‌دهند لذا امیدوارم در فصل زمستان مردم به توصیه‌های ضروری توجه کنند و نباید در این زمینه سهل انگاری کنند.

دکمه بازگشت به بالا