متوسط ارزش افزوده جهانی آب ۲٫۵ دلار است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: متاسفانه ما هیچ ارزش افزودهای از آب نداریم بهطوریکه متوسط ارزش افزودهی جهانی ۲.۵ دلار ولی ارزش افزوده ما ۲۳ سنت است.
به گزارش ارک خبر،یوسف غفارزاده در نشست تخصصی مهندسی آب در تالار شهید باکری دانشگاه تبریز اظهار کرد: اهمیت آب بر هیچ کس پوشیده نیست و تمدن و آیندهی ما به آب وابسته است و شعار همیشگی ما این است که آب میراث پدران ما نیست بلکه امانت آیندگان است و اگر اعتقاد داریم آیندگانی وجود دارند، حتما باید در حفظ آب کوشا باشیم.
وی در خصوص آخرین وضعیت آبی استان گفت: ما در حال حاضر از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب تجدید پذیر سطحی و زیرزمینی، ۹۳ درصد معادل ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب را مصرف میکنیم و این در حالی است که میانگین مصرف جهانی آبهای تجدیدپذیر حدود ۴۰ درصد است.
وی ادامه داد: متاسفانه ما هیچ ارزش افزودهای از آب نداریم بهطوریکه متوسط ارزش افزودهی جهانی ۲.۵ دلار ولی ارزش افزوده ما ۲۳ سنت میباشد.
*رودخانه مرزی ارس محلی برای دوستی، رفاقت و محبت
غفارزاده با اشاره به شعار امسال روز ملی آب «آب برای صلح» خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه اکثر رودخانههای مرزی و مشترک بین کشورها محلی برای منازعه است، رودخانهی مرزی ارس که با سه کشور و یک جمهوری خود مختار مشترک است، نه تنها موجب تنش و منازعه نشده، بلکه محلی برای دوستی، رفاقت و محبت نیز شده است.
وی یادآور شد: برگزاری جشن مشترک ۵۰ سالگی سد ارس که ۵۲ سال قبل احداث شده نشانهای از این دوستی و محبت است. بنابراین ما میتوانیم با برقراری تعامل، بهترین بهره برداری را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح سر قیزقلعهسی ظرف چند ماه آینده اظهار کرد: سد بررگ قیزقلعه سی که توان تنظیم ۲ میلیارد مکعبی رودخانهی ارس را دارد، با استفاده از تخصص مهندسان داخلی و بهعنوان سد مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ظرف چند ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و تصمیم داریم این سد را «سد وحدت» نامگذاری کنیم.
وی با اشاره به تاثیر رخدادهای طبیعی در کاهش آب نیز گفت: درست است که ما نباید همهی مشکلات را گردن طبیعت بیندازیم اما آیا موضوعاتی چون تغییر اقلیم، گرمایش زمین و تبخیر آب اتفاق نمیافتد؟ افزایش ۲.۵ برابری درجهی دما باعث تبخیر برف و نفوذ در کوهها و مراتع و در نهایت کاهش یک چهارمی پوشش برف استان نسبت به یک ماه قبل شده است. بنابراین تغییر اقلیمی کار ما را سخت کرده ولی با این وجود ما معتقدیم حتما کاستیهایی در مدیریت بهرهبرداری آب وجود دارد.
غفارزاده در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: این که گفته میشود اگر میزان مصرف ۹۳ درصدی آبهای تجدید پذیر به ۴۵ درصد برسد، موجب ایجاد پایداری آب میشود، حرف درستی است اما آیا این کار ممکن است؟ آیا در صورت کاهش مصرف آب، کشاورزی، شرب و صنعت دچار مشکل نمیشوند؟ لذا این کار نیازمند برنامهریزی مدون و بودجهی کافی است که در عین کاهش مصرف آب، مشکلی هم به وجود نیاید.