افزایش خطر ابتلا به بیماری های خودایمنی با مصرف خوراکی های فرآوری شده

پایگاه خبری ارک – نتایج یک مطالعه نشان می دهد که خوراکی های فراوری شده به واسطه تضعیف مقاومت روده ها در برابر باکتری، سموم و سایر فاکتورهای مضر خوراکی و غیر خوراکی، خطر ابتلا به بیماری های خودایمنی را افزایش می دهد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال، محققان آلمانی موسسه Aesku-Kipp در این مطالعه تاثیر خوراکی های فرآوری شده را بر روده و ابتلا به بیماری های خودایمنی بررسی کردند؛ بیماری های خودایمنی وضعیت هایی است که در جریان آنها بدن به بافت های خود حمله کرده و به آنها آسیب می زند.
بیش از 100 بیماری خودایمنی شناخته شده اند که از جمله آنها می توان به بیماری دیابت نوع اول، بیماری سلیاک، لوپوس، اسکلروز متعدد، التهاب هپاتیت اتوایمون و بیماری کرون اشاره کرد.
به گفته محققان، در حالی که بیماری های عفونی در دهه های اخیر شایع شده است، اما همزمان، بیماری های آلرژیک، سرطان و بیماری های خود ایمنی نیز افزایش پیدا کرده اند.
با توجه به کوتاهی بازه زمانی چند دهه اخیر که نقش تغییرات ژنتیکی را کمرنگ می کند، جامعه علمی به دنبال کشف دلایل بروز افزایش بیماری های خودایمنی در سطح محیطی برآمده است.
در این مطالعه، محققان محور توجه خود را بر افزایش گیج کننده استفاده از افزودنی های مواد غذایی صنعتی متمرکز کردند؛ موادی که با هدف بهبود کیفیت مانند طعم، بو، بافت و عمر مفید به خوراکی ها اضافه می شود. آنها متوجه شدند که ارتباط غیر مستقیم قابل توجهی میان افزایش مصرف خوراکی های فرآوری شده و افزایش ابتلا به بیماری های خود ایمنی وجود دارد.
بسیاری از بیماری های خودایمنی از آسیب به عملکرد اتصالات محکم (اتصالات بی منفذ) محافظ مخاط روده ناشی می شود.
زمانی که این اتصالات محکم به طور عادی کار می کنند، به صورت یک مانع در برابر باکتری، سموم، عوامل آلرژی زا و سرطان زا عمل کرده و از سیستم ایمنی بدن در مقابل آنها محافظت می کنند.
آسیب به این اتصالات محکم باعث ابتلا به بیماری های خود ایمنی می شود و محققان متوجه شدند که دستکم هفت ماده رایج افزودنی به مواد غذایی موجب تضعیف این اتصالات محکم می شوند؛ این مواد افزودنی عبارتند از: گلوکز (قند)، سدیم (نمک)، حلال چربی (امولسیون)، اسیدهای آلی، گلوتن، ترانس میکروبی (آنزیمی که به عنوان پروتئین غذا عمل می کند) و ذرات نانومتریک.
محققان ابراز امیدواری کردند که این مطالعه و پژوهش های مشابه، اطلاع رسانی بیشتری را در مورد خطرات ذاتی افزودنی های صنعتی به مواد غذایی موجب شوند و میزان آگاهی نسبت به لزوم کنترل این مواد افزودنی ها را بالا برند.
محققان همچنین به والدین مبتلا به بیماری های خود ایمنی و افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری ها را دارند، توصیه می کنند که تا حد امکان از مصرف خوراکی های فراوری شده اجتناب کنند.
نتایج این مطالعه در نشریه Autoimmunity Reviews منتشر شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا