ایران بالاترین آمار مصرف کننده آنتی بیوتیک درجهان

مقاومت میکروبی که در واقع همان بی‌اثر شدن آنتی بیوتیک‌ها در برابر میکروب‌هاست یک پاندمی خاموش و رو به رشد است که کمتر به آن پرداخته شده و سلامت مردم را تهدید می‌کند.

به گزارش ارک خبر: بهروز عطایی  در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام نمود و افزود:این پدیده (مقاومت میکروبی) یکی از ۱۰ تهدید سلامت است که از سوی سازمان بهداشت جهانی عنوان گردیده و پیش بینی می‌شود تا ۲۵ سال آینده ۳۹ میلیون نفر در اثر مقاومت‌های میکروبی جان خود را از دست بدهند.

وی علاوه بر مصرف خودسرانه و ناصحیح آنتی بیوتیک‌ها به امحاء ناصحیح آنتی بیوتیک‌ها هم اشاره و خاطرنشان ساخت امحاء غیر اصولی آنتی بیوتیک‌ها ، باعث ورود آنها به چرخه آب و غذای مردم و همچنین ورود به چرخه کشاورزی و دامپروری گردیده و این هم مقاومت میکروبی را به دنبال دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مصرف نابجای آنتی بیوتیک‌ها را مساوی با مقاومت میکروب‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها دانست و تصریح نمود:تولید برخی از آنتی بیوتیک‌ها ۱۰ سال به طول می‌انجامد و هزینه میلیارد دلاری برای تولید هر آنتی بیوتیک مصرف می‌شود.

کیانا شیرانی فلوشیپ عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این رابطه گفت:سازمان WHO از سال ۲۰۱۱ متوجه بحث مقاومت میکروبی شد و امروز ایران بالاترین آمار مصرف آنتی بیوتیک را در سطح جهان داراست و به طبع بالاترین مقاومت هم در ایران باید اتفاق بیفتد.

وی در پاسخ به این سوال که چه کنیم تا این رخداد متوقف و کمرنگ گردد اعلام داشت:فرهنگ سازی مصرف آنتی بیوتیک‌ها از مدارس ، محدودیت دسترسی به آنتی بیوتیک‌ها در سطح داروخانه‌ها ، تحویل آنتی بیوتیک صرفاً توسط نسخه پزشک ، آموزش پزشکان عمومی و متخصص در خصوص تجویز آنتی بیوتیک‌ها ، مصرف کنترل شده آنتی بیوتیک‌ها در دام و طیور و همچنین ورود سازمان‌های بیمه‌گر و کنترل نسخه‌های پزشکان از مهمترین راهکارهای قابل دسترس می‌باشد .

رضا فدایی مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با تشریح خطرات مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها اعلام داشت:آنتی بیوتیک‌ها داروهایی هستند که میکروب‌ها را از بین می‌برند ولی میکروب‌ها نیز به طور طبیعی به دنبال راهی برای زنده ماندن و مقاومت هستند ؛ در نتیجه مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک مساوی با مقاومت سریعتر باکتری‌هاست

فدایی با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیک‌ها در بیماری‌های ویروسی کارساز نیست تاکید نمود :واکسیناسیون مهم‌ترین ابزار بشر برای پیشگیری از بیماری‌هاست.

وی به خانواده‌ها توصیه نمود: واکسیناسیون مهم‌ترین رکن پیشگیری از بیماری‌هاست و اگر به موقع ، ۱۱ نمونه واکسن در چهارچوب برنامه سلامت تزریق گردد از ابتلای به بیماری‌ها پیشگیری شده و با این کار دیگر نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست .

فدایی تبلیغات سو بر علیه واکسیناسیون را نادرست اعلام و افزود :بزرگترین ضربه در برابر میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا واکسیناسیون است زیرا بخشی از بیماری‌ها نظیر دیفتری، سیاه سرفه ، پنومونی ، کزاز و … میکروبی‌اند.

علی پارسا معاون فنی مرکز بهداشت استان هم با تاکید بر نظارت بر نسخ پزشکان و میزان اقلام دارویی عنوان داشت :تجویز و اقدام دارویی باید توسط پزشکان کنترل و احصا گردد زیرا این خود راهی برای کنترل و ایجاد مقاومت دارویی است.

وی به ۵ دستورالعمل بهداشتی اشاره نمود و اذعان داشت :شستن دست‌ها ، زدن ماسک ، استراحت ، توجه به تغذیه ، عدم حضور در اماکن عمومی و محیط کار از مهم‌ترین اقدامات لازم در پیشگیری از انتشار میکروب‌هاست و با رعایت این موارد بدون آنتی بیوتیک می‌توان بیماری را درمان کرد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان مقاومت میکروبی را بحرانی جدی دانست و گفت :من معتقدم مقاومت میکروبی با اصلاح فرهنگ مصرف صحیح و توسعه سیاست‌های بهداشتی در سطح ملی باید برطرف گردد و همه باید نقش خود را در این نبرد ایفا نمایند و تنها با آگاهی و اقدامات هماهنگ می‌توان از گسترش این پاندمی خاموش جلوگیری کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا