زیرساخت‌ها و تمهیدات ساخت گمرک کلاله تامین شود

مدیرکل اداره گمرک منطقه آزاد ارس_جلفا با اشاره به موضوع ساخت گمرک کلاله در آینده‌ای نزدیک بر لزوم پیش بینی دقیق و انجام تدابیر و تمهیدات زیرساختی و تجهیزاتی لازم در منطقه تاکید کرد.

به گزارش ارک خبر،علی بیسلم روز شنبه در نخستین نشست تخصصی تبیین جایگاه، نقش و عملکرد گمرک که با حضور نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل منطقه آزاد ارس، برگزار شد، اظهار کرد: طرح راهبردی جاده ۱۰۷ کیلومتری جلفا- کلاله که قرار است تا سه سال آینده به اتمام برسد، جایگاه ایران در منطقه قفقاز را تقویت کرده و موجب رونق ترانزیت(حمل و نقل) و در نهایت توسعه اقتصادی منطقه خواهد شد که همه موظف به حمایت همه جانبه از طرح هستیم.

وی با بیان اینکه جاده کلاله – جلفا به طول ۱۰۷ کیلومتر در دست اجراست، گفت: تکمیل و بهره برداری از این پروژه موجب رونق ترانزیت در این استان می شود.

بیسلم به ارائه توضیحاتی درباره راهبردهای گمرک ایران، موقعیت جغرافیایی مناطق و اماکن گمرکی و اهداف گمرک جلفا پرداخت.

وی همچنین با اشاره به چالش‌ها و مسائل مربوط به نقش سایر سازمان‌ها در ایستایی انجام روند واردات و صادرات به خاطر مجوزها از راهکارهای کاهش موانع در صادرات و واردات سخن گفت.

 

در دولت چهاردهم بتوانیم دوشادوش یکدیگر بستر پیشرفت منطقه آزاد ارس را فراهم کنیم

عزت الله حبیب زاده، نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: امیدواریم در دولت چهاردهم که دولت وفاق ملی است، همه مسئولان بتوانیم دست در دست و دوشادوش یکدیگر بستر پیشرفت منطقه آزاد ارس را فراهم کنیم.

 

تبدیل منطقه آزاد ارس به یکی از مراکز مهم لجستیکی کشور محتمل است

یحیی دشتی، فرماندار شهرستان جلفا نیز با اشاره به روند رو به رشد منطقه آزاد ارس، تبدیل این منطقه به یکی از مراکز مهم لجستیکی کشور را محتمل دانست.

وی با اشاره به پیشینه گمرکی این شهر، چاره اندیشی در خصوص ایجاد زیرساخت‌ها را ضروری خواند.

هادی مقدم زاده، مدیر عامل جدید سازمان منطقه آزاد ارس نیز همفکری و تعامل سازنده منطقه و گمرک را در پیشبرد اهداف منطقه ای حائز اهمیت دانست و عمل را تنها شاخص سنجش میزان تحقق گفته ها در جلسات برشمرد.

این نشست به عنوان نخستین نشست با هدف تبیین جایگاه و اهمیت راهبردی گمرک در اقتصاد کشور و هم اندیشی و هم افزایی رونق تجارت و کسب و کار در منطقه برگزار شد و در پایان از گمرک جلفا بازدید شد.

گمرک جلفا با سابقه بیش از یک قرن با وسعت ۵۰۰ هکتار از نظر امکانات و داشتن انبارهای بزرگ کالا یکی از بزرگترین گمرکات کشور است.

این گمرک قبل از تاسیس جمهوری های مستقل مشترک المنافع در انتهای مسیر قطار شوروی ـ جلفا قرار گرفته بود و حجم عظیمی از کالاهای ورودی به کشور از طریق راه آهن از این مسیر وارد کشور می شد.

پس از تشکیل جمهوری های مستقل اتحاد جماهیر شوروی این گمرک با جمهوری خود مختار نخجوان هم مرز شده است.

گمرک جلفا به واسطه دسترسی به امکانات ریلی (جلفا – تهران) و نزدیکی به کشورهای مشترک المنافع و نیز به دنبال فعالیت منطقه آزاد ارس مورد توجه تجار و بازرگانان قرار گرفته است.

فاصله این گمرک با تبریز مرکز آذربایجان شرقی ۱۳۵ کیلومتر است.

شهرستان جلفا با ۵۶ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۵ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع شده و از طریق رودخانه ارس با جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری ارمنستان مرز مشترک دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا