سه دلیل مهم برای اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت، اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین را موجب تقویت تجارت و صادرات منطقه به اقلیم کردستان و عراق دانست.
![](https://ark-news.ir/wp-content/uploads/2025/02/1739094386_67a8797232fa3-1.jpg)
به گزارش ارک خبر،به نقل از اخبار مراغه، سیدفرید موسوی اضافه کرد: افزایش حجم صادرات کالاهای تولیدی جنوب استان به ویژه محصولات متنوع کشاورزی، افزایش رقابتپذیری تولیدکنندگان منطقه به دلیل کاهش هزینههای حملونقل و زمان ارسال محصولات و افزایش ارزشافزوده کالاهای صادراتی با توجه به تسهیل در ارسال محصولات فرآوریشده به بازارهای عراق را هم میتوان مزیتی برای این اتصال دانست.
وی از کاهش هزینههای حملونقل و بهبود لجستیک به عنوان یکی دیگر از مزیتهای اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین یاد کرد و افزود: این اتصال در حقیقت ایجاد یک مسیر ترانزیتی کوتاهتر و ایمنتر از تبریز و شهرهای جنوبی استان به بازارهای عراق است؛ به ویژه آنکه کوتاهتر شدن مسیر ترانزیت برای محصولات کشاورزی بناب، عجبشیر، مراغه، ملکان و هشترود دارای اهمیت است.
«موسوی» ادامه داد: کاهش هزینههای سوخت، استهلاک خودروها و زمان سفر برای ناوگان تجاری و حملونقل کالا و همچنین بهبود وضعیت حملونقل زنجیره تأمین برای شرکتهای تولیدی و صادراتی استان هم از دیگر مزیتهاست.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین جذب سرمایهگذاری را تسهیل میکند زیرا واحدهای بستهبندی، انبارداری، و پردازش کالاهای صادراتی به سرعت در شهرکهای صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی سهند توسعه مییابد.
به گفته وی رونق مشاغل مرتبط با حملونقل، ترانزیت، و گمرک در منطقه و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای توسعه لجستیک و انبارهای مرزی به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی سهند از دیگر مزیتهای اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین محسوب میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به تحصیل اتباع عراقی در دانشگاههای آذربایجانشرقی به ویژه دانشگاه مراغه و بهرهمندی آنان از خدمات درمانی استان هم اشاره، و بیان کرد: تسهیل سفرهای تجاری و گردشگری بین اقلیم کردستان عراق و جنوب آذربایجانشرقی را میتوان یکی از دلایل اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین دانست.
«موسوی» افزود: در سایه همین موضوع میتوان شاهد رشد صنعت هتلداری، خدمات رفاهی و گردشگری سلامت در منطقه بود و تبریز و شهرهای جنوبی استان را به هاب تجاری و اقتصادی منطقه تبدیل کرد.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اتصال این مسیر به کریدور شمال – جنوب میتواند ایران را به مرکز تبادلات تجاری بین آسیای مرکزی و خاورمیانه تبدیل کند.
«موسوی» اضافه کرد: تقویت موقعیت استراتژیک جنوب آذربایجانشرقی به عنوان دروازهای برای تجارت ایران با عراق و سوریه هم از دیگر نتایج اتصال آزادراه مراغه – هشترود به تمرچین است.