مدیر برنامه‌ریزی و بودجه شهرداری اصفهان مطرح کرد

پایگاه خبری ارک اصفهان:

مدیر برنامه‌ریزی و بودجه شهرداری اصفهان مطرح کرد

افزايش بهره‌وري شهرداری با استقرار نظام بودجه‌ريزي بر مبناي عملكرد/ تدوین نقشه راه بودجه‌ريزي بر مبنای عملکرد در شهرداري اصفهان

مدير برنامه‌ريزي و بودجه معاونت برنامه‌ريزي، پژوهش و فناوري اطلاعات شهرداری اصفهان گفت: بر اساس آمار و اطلاعات ثبت شده در سال‌هاي اول استقرار نظام بودجه‌ریزی عملکردی، بين 5 تا 20 درصد افزايش بهره‌وري محقق شده است.

به گزارش اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، سعید فردانی با اشاره به اینکه بودجه‌ريزي عملكردي يك مفهوم است كه در آن تخصيص منابع بر اساس قيمت تمام شده به خروجي‌هاي مورد انتظار صورت مي‌گيرد، اظهار کرد: در شهرهاي جهان بيش از دو دهه است كه اين رويكرد جايگزين رويكردهاي قبلي شده و بر اساس آمار و اطلاعات ثبت شده در سال‌هاي اول استقرار بين 5 تا 20 درصد افزايش بهره‌وري محقق شده است.

وی ادامه داد: در ايران نيز تاكيد بسياري بر استقرار اين رويكرد در سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادها شده، تا حدي كه در برنامه پنجم توسعه و سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري عنوان «استقرار بودجه‌ريزي عملياتي» مورد توجه واقع شده است.

مدیر برنامه‌ریزی و بودجه شهرداری اصفهان افزود: اخيراً ‌هم با تمركز بر مفهوم اقتصاد مقاومتي در كشور، ‌اين موضوع در راس اقدامات دولت و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اكثر شهرهاي بزرگ ايران نیز اقدامات خوبي در اين زمينه انجام داده‌اند اما هنوز اين رويكرد به سرانجام ممكن نرسيده است، تصریح کرد: در حال حاضر و بر اساس تاكيدات شوراي اسلامي شهر و بررسي موضوع در بيست و سومين جلسه شوراي عالي برنامه‌ريزي مقرر شد با تشكيل كميته‌ها و كارگروه‌هاي تخصصي موضوع ظرف مدت يك ماه بررسي شده و الگو، نقشه راه و برنامه زمان‌بندي استقرار بودجه‌ريزي عملكردي در شهرداري اصفهان تدوين شود.

فردانی، تغيير رويكرد از تخصيص بر اساس ورودي‌ها و منابع به خروجي‌ها و نتايج، امكان‌ رديابي و مديريت منابع صرف شده، افزایش بهره‌وری با صرفه‌جویی و مدیریت هزینه‌ها، محقق ساختن فرآيند ارزيابي عملكرد سازمانی و ايجاد ارتباط بين بودجه و نتايج عملكرد برنامه را از اهداف مهم بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد برشمرد.

وی عدم نگاه يكسان و مشخص به مفهوم بودجه‌ريزي عملكردي، نبود زيرساخت‌هاي انساني و فناوري اطلاعات، فقدان فرهنگ تغيير در نظام مديريت، كميت‌ناپذيري برخي از فعاليت‌ها و عدم آشنايي مديران با منافع حاصل از اجراي موفقيت‌آميز بودجه‌ريزي عملكردي را نیز از چالش‌های پیش روی بودجه‌ریزی عملکردی عنوان کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا