شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین/چشم اندازی تازه در گسترش روابط

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، این نشست به صورت دوره ای در ایران و چین برگزار می شود که آخرین دور آن اسفند ماه سال 92 در تهران برگزار شد.
برگزاری شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور از آن جهت حائز اهمیت است که در سفر بهمن ماه سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به ایران 17 سند همکاری میان دو کشور به امضا رسیده است.
در این سفر همچنین دو کشور بر گسترش روابط تجاری تاکید کردند و در نشست خبری مشترکی که با حضور دکتر «حسن روحانی» و «شی جین پینگ» در تهران برگزار شد، رئیس جمهوری اسلامی ایران از گسترش روابط تجاری ایران و چین؛ به رقم 600 میلیارد دلار تا 10 سال آینده خبر داد.
حال با برگزاری نشست مربوط به کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور که تاکیدی دوباره بر توسعه مناسبات تهران و پکن محسوب می شود، طرفین ضمن بررسی فرایند اجرایی، تصمیماتی که پیشتر در خصوص آن توافقات لازم صورت گرفته است، نقشه راه همکاری های اقتصادی تهران – پکن در دوره پیش رو را ترسیم خواهند کرد.
«علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین به همین منظور صبح امروز دوشنبه با استقبال علی اصغر خاجی سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و تنی چند از مقامات بازرگانی کشور میزبان وارد شهر پکن شد تا فردا سه شنبه این نشست با حضور وی به طور رسمی گشایش یابد.
گفتنی است، نشست مقدماتی اجلاس با حضور کارشناسان دو کشور از ساعتی پیش در محل وزارت بازرگانی چین کار خود را آغاز کرد و قرار است در حاشیه اجلاس مشترک، کمیته های تخصصی نیز با حضور نمایندگانی از بخش دولتی و خصوصی موارد مورد علاقه در خصوص همکاریهای فی مابین را بررسی کنند.
همچنین اعلام شده که فردا سه شنبه و همزمان با آغاز رسمی شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، یادداشت تفاهم همکاری ایران و چین امضا می شود که امضای سند یادداشت تفاهم تامین مالی و همکاری فاینانس با «اگزیم بانک» یکی از آنها است.
دیدار با وزیر بازرگانی و معاون نخست وزیر چین بعد از اجلاس مزبور و گفت وگو درباره تحکیم و گسترش مناسبات دو کشور به ویژه در عرصه های مختلف تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری و برخی مسائل منطقه ای و بین المللی، از دیگر برنامه های سفر طیب نیا به چین اعلام شده است.
همچنین قرار است روز چهارشنبه 27 مرداد نیز همایشی به منظور معرفی فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری ایران و چین در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر پکن برگزار شود.
با نگاهی به سابقه روابط ایران و چین مشاهده می شود که دو کشور با داشتن تاریخی بیش از پنج هزار سال به همراه تمدنی غنی، همواره روابط دوستانه ای با یکدیگر داشتند و این روابط به گواه اسناد و شواهد بدون ثبت کوچکترین برخوردی به شکلی دوستانه تا به امروز ادامه داشته است.
به گواه آمار، تبادلات تجاری دوجانبه چین و ایران از سال 1950 شروع شد و چین که اکنون شریک اول تجاری ایران به شمار می رود، همچنان خواستار توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورمان بویژه در زمینه سرمایه گذاری و تامین منابع مالی مورد نیاز است.
نزدیک به دو دهه قبل رابطه اقتصادی ایران و چین تنها ارزشی در حدود 300 میلیون دلار داشت، اما این رقم اکنون به فراتر از 50 میلیارد دلار رسیده است.
ایران و چین دارای مجموعه ای از مناسبات اقتصادی، سیاسی، نظامی، دیپلماتیک، تجاری، فرهنگی و ورزشی هستند که ترکیبی از یک مناسبات بسیار نزدیک را ایجاد کرده است.
بر این اساس مبادلات تجاری دو کشور در سال 2014 به رقمی معادل 51 میلیارد و 850 میلیون دلار رسید و اداره گمرک چین اعلام کرد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل – 2013 میلادی – با رشد 72 درصدی همراه بوده است.
البته هنوز اداره گمرک چین رقم کامل حجم مبادلات تجاری دو کشور را در سال 2015 اعلام نکرده است اما بر اساس گزارش هشت ماهه اول سال 2015 این نهاد اقتصادی، همکاریهای طرفین مناسب بود، به گونه ای که واردات ایران از چین 12 میلیارد دلار و صادرات به این کشور نیز 20 میلیارد دلار برآور شده است.
آساق**1597

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا