38 درصد از جمعیت شهری ملایر در مناطق حاشیه ای زندگی می کنند

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا محمد رودباری روز پنجشنبه در ستاد شهرستانی بازآفرینی پایدار شهری ملایر که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد اظهار کرد: به طور کل جمع محدوده های هدف شهر ملایر در این مناطق 673 هکتار است که 60 هزارو 596 نفر از جمعیت شهری ملایر را در خود جای داده است.
وی افزود: محدوده تاریخی مرکز شهری ملایر 109 هکتار است که نسبت به مساحت شهر 4.6 درصد و جمعیت این محدوده 9 هزارو 500 نفر است.
وی مساحت محدوده نابسامان میانی شهری را 162 هکتار عنوان کرد و ادامه داد: محدوده نابسامان میانی خارج از محدوده تاریخی 53 هکتار است که این محدوده 12 هزار و 600 نفر جمعیت را در خود جای داده است.
رودباری با بیان اینکه 15 درصد از جمعیت شهری ملایر در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند بیان کرد: میزان مساحت سکونتگاه های غیررسمی مطالعه شده در شهر ملایر 215 هکتار و دارای 24 هزار نفر جمعیت است.
وی همچنین گفت: محدوده روستاهای الحاقی ملایر 92 هکتار است و جمعیتی که در خود جای داده 10 هزارو 960 نفر است و درصد جمعیتی نسبت به کل محدوده 6.9 درصد است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان محدوده با کاربری های ناهمگون شهری ملایر را 95 هکتار با جمعیتی بالغ بر سه هزارو 540 نفر عنوان کرد و افزود: هم اکنون پنج منطقه شمس آباد، سرجو، امامزاده عبدالله(ع)، نفت سیاه و پشت سازمان به عنوان محدوده سکونتگاه های غیررسمی شهر ملایر مشخص شده است.
رودباری اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده در سکونتگاه های غیررسمی ملایر 31 طرح آموزشی، ورزشی، درمانی، فضای سبز، اداری، انتظامی، تاسیساتی و فرهنگی و در بافت فرسوده 10 طرح مشخص شده که در مجموع برای 41 طرح اعتباری بالغ بر 802 میلیارد و 80 میلیون ریال نیاز دارد.
وی تاکید کرد: ملایر تنها شهر استان است که طرح بازآفرینی برای آن تهیه و تدوین شده که هم اکنون با 20 درصد پیشرفت فیزیکی در حال مطالعه است و مدت قرارداد اجرای این طرح نیز 12 ماه است.
رودباری ادامه داد: برای دو منطقه شمس آباد و سرجوی ملایر نیز که 25 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده اند، طرح بازآفرینی مصوب شده و در مجموع محدوده بازآفرینی شهر ملایر 914 هکتار است که 41 درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده که رقم بزرگی است.
به گزارش ایرنا وی همچنین به تدوین دو برنامه پنج ساله برای توانمندسازی محدوده های هدف شهر ملایر اشاره کرد و افزود: طرح بازآفرینی شهری یک کار فرابخشی است و با توجه به اولویت مهم دولت تدبیر و امید، اجرای این طرح نیازمند همکاری همه دستگاه ها، ارگان ها و مشارکت خوب مردم و بخش خصوصی است.
محدوده های هدف بازآفرینی شهر ملایر شامل طالقانی، سرجو، شمس آباد، امامزاده عبدالله(ع)، پشت سازمان، عارف، قلعه پارک، حاج طوسی، پشت سپاه، پشت ترمینال و پشت ناسیونال و روستایی شامل ازناو، نامیه و قلعه فتاحیه و کمربندی بروجرد در مجموع به مساحت 914 هکتار با 41.2 درصد از مساحت شهر است که تصویب این محدوده های هدف به عنوان مصوبه این ستاد لحاظ شد.
همچنین در لیست برآورد تملک و ساخت طرح های کالبدی مرکز شهر ملایر و محله ها 31 طرح در سکونتگاه های غیررسمی و 10 طرح در بافت فرسوده که در مجموعه اعتباری بالغ بر 800 میلیارد ریال نیاز دارد و از دیگر مصوبات این ستاد بود.
در عین حال احداث سالن ورزشی در یکی از مناطق هدف سرجو و شمس آباد، شروع احداث مرکز درمانی و بهداشتی در شمس آباد، تسریع در تکمیل کانال شمس آباد، دیوار کشی و کانال کشی کوچه توحید، ایجاد خانه محله شمس آباد، احداث یک باب دبستان آموزشی در محله شمس آباد یا سرجو، ایجاد دو پارک در دو محله شمس آباد و سرجو از دیگر مصوبات ستاد بازآفرینی شهر ملایر بود.
به گزارش ایرنا همچنین مقرر شد برای محدوده های مرکزی شهر ملایر مانند تکیه ابوالفضل(ع)، خیابان شهید مومنی، خیابان عاشورا، بازار روز، پارک چمران و خیابان شهید طلوعی طرح احیا و بازسازی و بازآفرینی تهیه شود.
مساحت ملایر دو هزارو 221 هکتار است و جمعیت شهر ملایر بر اساس سرشماری سال 90 حدود 160 هزار نفر است که بیش از 60 هزار نفر از جمعیت شهر ملایر در مناطق حاشیه ای زندگی می کنند.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/2087

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا