روسای بانک های خراسان شمالی ازعلل کندی ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی سخن می گویند
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا این مسئولان روز پنجشنبه در نشست کارگروه تسهیلات و رفع موانع تولید استان اظهار کردند: هم اکنون مقصر اصلی موانع راه تولید را بیشتر بانک ها عنوان می کنند اما چالش ها و مشکلات در این راستا باید احصا شود تا به صورت اساسی برطرف شوند.
آنان عنوان کردند: میزان نرخ سود بانکی، نبود مدارک مورد نیاز متقاضیان و حتی انصراف دادن آنان باعث شده است که در این استان کمتر تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت شود.
مدیر شعب بانک سپه خراسان شمالی با بیان اینکه 18 مورد از کارگروه تسهیلات و رفع موانع تولید استان به این بانک معرفی شده است گفت: 90 درصد از این افراد برای گرفتن تسهیلات استقبال نشان ندادند.
مظاهر ابراهیمی افزود: تنها 10 درصد از این تعداد برای تکمیل مدارک مراجعه کرده اند.
وی با بیان اینکه مجریان طرح های تولیدی برای تکمیل مدارک مراجعه نمی کنند افزود: آنان عنوان می کنند که با نرخ 18 درصدی نمی توانند تسهیلات دریافت کنند به همین دلیل نیز بیشتر انصراف می دهند و به بانک برای تکمیل پرونده مراجعه نمی کنند.
مدیر شعب بانک رفاه خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون بیشترین مقصر موانع تولید را بانک ها معرفی شده اند گفت: آیا با این گونه موارد مشکلات تولید برطرف خواهد شد.
علی خیاطی افزود: تنها با عنوان کردن اینکه بانک ها در ارائه تسهیلات سخت گیری می کنند مشکلات رفع نخواهد شد بلکه باید تمامی مشکلات سد راه تولید از جمله مشکلات خود متقاضیان شناسایی شود.
وی با بیان اینکه افرادی که برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می شوند از دادن مدارک مورد نیاز خودداری می کنند گفت: بیشتر این تعداد از دریافت تسهیلات انصراف می دهند.
وی با بیان اینکه باید تکلیف بانک ها نیز مشخص شود افزود: حتی کارشناسان بانک با متقاضیان تماس هایی در زمینه موضوع تسهیلات بانکی دارند اما مورد استقبال آنان قرار نمی گیرد.
وی بیشترین مشکل در این راستا را نرخ سود 18 درصدی، ضمانت ها عنوان کرد و گفت: متقاضیان در حوزه کشاورزی به علت میزان تسهیلات پایین موفق به دریافت خواهند شد اما صنعت که نیاز به تسهیلات بیشتری دارند برای ضمانت ها و تکمیل مدارک مورد نیاز با مشکل مواجه خواهند شد.
رئیس امور شعب بانک ملی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: این کارگروه 22 مورد را به این بانک معرفی که از این تعداد تنها یک پرونده تسهیلات دریافت کرده و مابقی به علت ارائه ندادن مدارک مورد نیاز و سایر موارد باقی مانده است.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون تمامی هجمه ها به سمت بانک ها است اما صورت های مالی برای تسهیلات بیش از 10 میلیارد ریال قابل حذف نیست که 90 درصد مشکلات متقاضیان نیز تکمیل نبودن مدارک است.
حسن صابری با بیان اینکه باید در ارائه تسهیلات نیز منطقی عمل کنیم افزود: متاسفانه خود متقاضیان در مسیر دریافت تسهیلات انصراف می دهند.
مجید صبوری مدیر بانک کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: 65 پرونده از این کارگروه به بانک معرفی شده است که از این تعداد 25 مورد انصراف داده اند و 45 مورد مابقی نیز بیشتر مکشلات مدارک دارند.
وی افزود: علت انصراف متقاضیان نیز بیشتر سود بانکی است که این موضوع را نمی توانیم حل کنیم.
وی بر ارتباط نزدیک بانک ها با سازمان های مربوطه نیز تاکید کرد و گفت: طرح های معرفی شده از سوی جهاد کشاورزی تاکنون موفق تر بوده است و ما نیز با این سازمان بیشتر در ارتباط بوده ایم.
محمد رضا عسگری رئیس بانک صنعت و معدن نیز در این جلسه گفت: 18 مورد برای دریافت تسهیلات به این بانک معرفی شده است که بیشتر آنان انصراف داده اند و یا مدارک مورد نیاز نداشته اند.
وی با بیان اینکه بانک باید مدارک مورد نیاز را از متقاضیان بگیرد افزود: بانک ها بدون داشتن مدارک نمی توانند اقدامی انجام دهند که باید این امر مد نظر مسئولان و متقاضاین قرار بگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه روند پرداخت تسهیلات به واحد های تولیدی کند اما رو به رشد است گفت: تنها 10 درصد تسهیلات به متقاضیان واحد های تولیدی توسط بانک های عامل پرداخت شده است.
محمود دلپسند اظهار کرد: بایستی 238 واحد کوچک و 26 واحد متوسط را فعال و 53 واحد نیمه فعال را راه اندازی کنیم.
وی اظهار کرد: در مجموع باید دست کم 317 واحد تولیدی در این استان را فعال و مشکلات سر راه آنان را کاهش دهیم تا به تولید استان رونق دهیم که چهار هزار و 220 میلیارد ریال اعتبار نیز در قالب تسهیلات برای این واحد ها در نظر گرفته شده بود که این میزان را تعهد کمک داریم.
وی افزود: از مجموع این تعهد تاکنون تنها 10 درصد اجرائی شده که این روند کندی است.
وی با بیان اینکه شروع روند ارائه تسهیلات و رفع موانع تولید در این استان خوب است افزود: باید با همکاری و هماهنگی ها در راستای تسهیل تلاش مضاعف داشته باشیم تا بتوانیم به تعهد عمل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ابهامات در این راستا را باید رفع کنیم افزود: مشکلات در بخش نامه ها، دستور العمل ها و سایر موارد در احصا کنید و برای رفع این مشکلات پیش رو به مسئولان بالادستی ارائه خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای رفع موانع تولید به صورت حضوری از تمامی بانک ها گزارش می خواهیم و آنان نیز تمامی اقدامات خود را از جمله ارائه تسهیلات و حتی انصراف متقاضیان را نیز گزارش دهند.
وی با بیان اینکه همه دست به دست هم دهیم تا زمینه ارتقای معیشت مردم را فراهم کنیم افزود: تمامی مسائل و مشکلات در این راستا نیز احصا شود از جمله ضعف ها، محدودیت ها، اختیارات، دستور العمل ها، بخش نامه ها و حتی پیشنهادات ارائه شود.
وی از همکاری بانک ها نیز تقدیر و تشکر کرد و گفت: روند همکاری رو به رشد بوده است اما نیاز ها، انتظارات، درخواست ها بیش از این است و بانک ها باید به صورت مضاعف فعالیت داشته باشند.
در خراسان شمالی 410 واحد تولیدی و صنعتی با 13 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و 10 هزار کارگر فعال است که طبق آمار 20 درصد از کارگران بیمه شده استان در حوزه صنعت و معدن فعالیت دارند.
براساس آمارهای موجود، برخی ها از این واحد ها به علت مشکلات مختلف تعطیل و نیمه تعطیل هستند.
3007/ 6042