روحانی: ایران با صدای بلند می گوید همزیستی مسالمت آمیز در جهان و منطقه را می خواهم
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی صبح امروز -پنج شنبه- در مراسم روز ملی صادرات در جمع صادر کنندگان افزود: صنایع و خدمات در دنیای امروز رو به تحول است و امکان پذیر نیست که یک کالای ساخته شده با شکل قبلی بتواند به مسیر صادرات خود در بازار دنیا ادامه دهد.
وی با بیان این که «تجلیل ها همواره در صحنه رقابت اتفاق می افتد»، گفت: همان طور که در ورزش هم تجلیل بزرگ از رقابت های داخلی اتفاق نمی افتد، بلکه در مسابقات بین المللی است که ورزشکاران در برابر رقبا پیروز می شوند، بنابراین صادرکنندگانی که در صحنه منطقه و بین المللی توان آن را دارند و در عمل به پیروزی می رسند و بازار را تصاحب می کنند، می توانند «برند» خود را به عنوان «برند معتبر» در افکار عمومی جا بیاندازند.
رئیس جمهوری اظهار داشت: اگر چنین شد و توانستیم در بازار صادرات را تداوم ببخشیم، بازار کالا و خدمات را به دست آورده ایم و این مسیری است که برای صادارت برنامه ریزی کرده ایم.
رئیس جمهوری گفت: صادرات کالا و خدمات یک زنجیره است و همه زنجیره ها باید در کنار هم قرار گیرند تا صادرات کالا و خدمات موفق محصول آن باشد.
روحانی با بیان اینکه «آغاز صادرات از تولید است»، تاکید کرد: اساس اقتصاد مقاومتی هم این است که تولید با استاندارد های جهانی منطبق باشد و اگر کیفیت لازم را نداشته باشد و شرایط باعث شود محصول گران تر از محصول رقیب به دست ما برسد، قطعا در بازار صادرات اگر هم موفق باشد برای میان مدت است.
وی اظهار داشت: اگر بخواهیم صادرات را ادامه دهیم کنترل تولید در داخل و استاندارد بودن تولید به عنوان اولین زنجیره مهم است.
روحانی تصریح کرد: اگر خدمات و کالا استاندارد نباشد، نه تنها بازار خارجی حتی بازار داخلی را هم از دست خواهید داد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دولت توان خود را در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز گذاشته و توانسته است آن را از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار برساند، گفت: یکی از راه های موفق در تولید، مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز است، ولی مبارزه اصلی با قاچاق کالا، تولید با کیفیت و قیمت مناسب در بازار است.
وی افزود: راه مبارزه با قاچاق کالا این است که جنس داخلی باکیفیت و استاندارد لازم تولید کنیم .
روحانی اضافه کرد: یکی از فضاهای خوبی که پسابرجام برای تولید و صادرکنندگان به وجود آورده، امکان مشارکت با شرکت های خارجی و برندهای معتبر بین المللی است.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در سفر اخیر آسیایی به کشورهای ویتنام، مالزی و تایلند در فرصت های غیر مذاکرات رسمی در خصوص پیشرفت های این کشورها صحبت کردیم.
روحانی گفت: در سال 1980 میلادی صادرات ویتنام 300 میلیون دلار بود که در سال 2016 به 170 میلیارد دلار رسیده است و صادرات کشور مالزی در سال 1980 صادارات 12 میلیارد دلار بود که امروز به 234 میلیارد دلار رسیده است؛ و کشور تایلند در همان سال صادراتش 6 میلیارد دلار بود که امروز به 227 میلیارد دلار رسیده است.
وی ادامه داد: دلیل این که این کشورها توانسته اند به چنین موفقیتی دست پیدا کنند، اولا روابطشان را با دنیا بر مبنای تعامل سازنده قرار داده اند؛ با دعوا با دنیا صادرات به وجود نمی آید.
رئیس دولت یازدهم افزود: برخی فکر می کنند وقتی گفته می شود تعامل سازنده یعنی به اروپایی ها و غربی ها لبخند بزنیم، حرف بزنیم و ناهار بخوریم، این طور نیست؛ تعامل سازنده یعنی مناسب کردن محیط روابط بین الملل برای صادرات کالا، اشتغال جوانان و واردات کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مگر در دنیای امروز کشوری می تواند بگوید بدون رابطه با دنیا می تواند به پیشرفت برسد،گفت: قرآن هم به این نکته اشاره دارد بنابراین دنیا باز و برای رقابت است و زمین وسیع می باشد.
روحانی افزود: برخی می گویند از مرز که می خواهیم خارج شویم افکار ما را می دزدند و ما را گول می زنند، برخی ها عظمت ایران را هنوز باور نکرده اند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: ملت ایران در طول تاریخ با دنیا رابطه داشته و در کشور تایلند آقای شیخ احمد قمی تجارت با تایلند را راه انداخته است و امروز جزو معروفین شناخته می شود و کنار قبر آن هم مذاهب به وی احترام می کنند بنابراین ایرانی این چنین است و باید به ملت ایران اعتماد کنیم.
روحانی گفت: چهار نفر نیروی امنیتی نمی توانند فقط مورد اعتماد باشند، جوانان، تجار و بازرگانان ما مورد اعتماد هستند حال در این میان هم محصول باغی ممکن است یک سیب پوسیده پیدا شود، نمی توان در آن باغ را بست و از میوه استفاده نکرد.
*شرایط را برای روابط اقتصادی آماده کنیم
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه «باید به قرن جدید برگردیم» گفت: برخی در قرن قبلی و ای کاش قرن قبلی، بلکه در قرن قبلی قبلی زندگی می کنند و ما باید شرایط را نه برای روابط خارجی بلکه اقتصادی، علمی و فناورانه و دیگر بخش ها اماده کنیم تا بتوانیم در مسیر صادرات حرکت کنیم.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه «باید به دنبال سرمایه گذاری صنایع بزرگ و شرکت های خدماتی و کمپانی ها و برند های بزرگ در کشور باشیم»، گفت: در کشور تایلند طبق آمار رسمی آنها سه میلیون خودرو در سال تولید می شود که یک میلیون برای مصرف داخلی و دو میلیون دیگر برای صادرات است.
روحانی خاطر نشان کرد: در سفر اخیر آسیایی، وزیر صنعت و معدن و تجارت کشورمان پس از بازدید از برخی صنایع گزارشی که ارائه کردند، در کارخانه ای که کشور تایلند به طور مشترک با ژاپن خودرو تولید می کردند، سه نفر ژاپنی وجود داشتند و مابقی مهندسان کشور تایلند بودند؛ پس هر مکانی برمبنای وضعیت و مزیت انرژی و کارگر و در زمینه حمل ونقل و جغرافیا می تواند از داشته های خود استفاده کند .
رئیس جمهوری با اشاره به این که مهمانپذیری کشور از دیگر مزایای مهم صادرات است، تصریح کرد: باید مهمانپذیر باشیم هرچند مردم ایران مهمانپذیر بوده و هستند باید این روش در توریسم و خدمات وصنعت و تجارت نیز وجود داشته باشد تا بازرگانی که می خواهد وارد کشورمان شود بتوانیم مهمانپذیر باشیم و به راحتی به ایران بیاید و خارج شود.
* تلاش دولت این بوده تا ایران هراسی را بردارد
روحانی گفت: تمام تلاش دولت یازدهم در طول سه سال گذشته از جمله در زمینه برجام این بود که مشکلات و موانع را از پیش پای تجار و کارآفرینان و صادرکنندگان کالا وخدمات و برای ورود سرمایه و تسهیل روابط بانکی بردارد .
وی افزود: تلاش دولت این بوده که ایران هراسی را بردارد چرا که نمی توان با ایران هراسی کار صادرات انجام داد و ایران هراسی ظالمانه ای را که دیگران به وجود آورده بودند، باید بزداییم و در این زمینه دولت کار بزرگی انجام داده و ادامه خواهد داد و برای این اقدام باید انسجام داخلی در همه زمینه ها بیشتر شود و مابقی دوستان هم دعوت می کنیم به یاری ملت ایران بشتابند.
*ایران همزیستی مسالمت آمیز در منطقه و جهان را می خواهد
رئیس دولت یازدهم خاطر نشان کرد: ایران با صدای بلند فریاد می زند قامت بلند من بلندتر از آن است که امروز در دنیا منعکس شده است.
روحانی تصریح کرد: ایران فریاد می زند استعداد و ظرفیت من بیشتر از آن است که در اذهان مردم دنیا جا افتاده است.
رئیس جمهوری گفت: ایران با صدای بلند می گوید مهربان تر از آن است که در دنیا معرفی شده است، ایران با صدای بلند می گوید همزیستی مسالمت آمیز در منطقه و جهان را می خواهد.
روحانی تصریح کرد: درخواست من از همه جناح ها و گروه ها این است صدای ایران را بشنوند و به فریاد ایران جواب مثبت بدهیم و به آن صدایی که از مام میهن به گوش می رسد، به دست پرقدرت ایرانی که برای همکاری به سوی ملت و فرزندان خود دراز کرده است، دستمان را به سوی ایران عزیز پرقدرت دراز کنیم مطمئن باشیم ضرر نخواهیم کرد .
وی افزود: ایران دارای سابقه دیرینه و فرهنگ بلند و ملت بزرگ و استعداد درخشان و دارای نخبگان و دانشگاه و دانشجویان و افرادی است که سوابق در تجارت و تولید دارند، که می توانیم مسیر بازتری پیش روی همه کار آفرینان صنعت گران و کسانی که می توانند خدمات ارزنده ارائه دهند، داشته باشیم.
رئیس جمهوری گفت: در هر سفر خارجی دولت یازدهم بزرگترین هدف تسهیل در مسیر تجارت، توسعه اقتصادی و صادرات کالای ایرانی و جذب سرمایه خارجی بوده است و در اکثر سفرها تلاش کردیم به همراه کار آفرینان باشیم و بتوانیم فضا را برای تعامل و ایجاد قراردادهای آنها و پیشرفت کشور آماده کنیم.
روحانی افزود: به شکر خدا تلاش های خوبی صورت گرفته، اما هنوز راه طولانی پیش روی ما قراردارد و از اجرای برجام هشت الی 9 ماه بیشتر نگذشته است البته در طول شش ماه انتظار رشد 10 درصد صادرات کالا بوده است.
رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد: در شش ماهه دوم سال بتوانیم حرکت سریعتری در رشد اقتصادی داشته باشیم و گذشته را جبران کنیم.
وی اضافه کرد: این که ایران در سال 1980 صادراتش 12 میلیارد دلار بوده و امروز به 88 میلیارد دلار رسیده، قابل مقایسه با کشورهای هم سن و سال ما در منطقه وآسیا نیست.
وی همچنین افزود: البته قبول داریم دوران دفاع ومقدس و طولانی تحریم ها را داشتیم، ولی امروز باید گذشته را جبران کنیم و در جایگاه عزت و عظمت از هر نظری قرار بگیریم .
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: از دست دادن بازار ساده است ولی بدست آوردن آن کار سختی است هرچند مسایل مختلفی در کنار صادرات باید داشته باشیم از جمله حمل و نقل مناسب که از ضروریات صادرات است.
*هواپیما از ضروریات صادرات و صنعت توریسم است/ اگر هواپیما نخریم می گویند برجام چه شد
روحانی گفت: اگر بخواهیم هواپیما بخریم، عده ای می گویند چرا هواپیما، اتوبوس بخرید ولی اتوبوس در داخل تولید می شود و اگر لازم بود می خریدیم ولی هواپیما از ضروریات صادرات و صنعت توریسم است و برای عظمت ایران و جلوگیری از تلف شدن وقت مردم و ارائه محصولات به بازارهای هدف لازم است.
روحانی گفت: بنابراین اگر هواپیما نخریم، می گویند برجام چه شد اگر بخریم می گویند شیک است و ساخت جدید است؛ برخی در چه وادی سیر می کنند و چطور نگاه می کنند و عمر آنان چقدر طولانی است ما خبر نداریم.
وی افزود: بنابراین برای صادرات باید کامیون، کامیون کانتردار مجهز، هواپیما برای حمل و نقل و دیگر چیزها داشته باشیم و یکی از زنجیره ها حمل و نقل است و باید وزارتخانه های صنعت و معدن وتجارت، اقتصادی و دارایی و جهاد و کشاورزی و سایر وزارتخانه ها به کمک صادرکنندگان بیایند.
رئیس دولت تدبیر و امید از پیشنهاد جلسه با جمعی از صادرکنندگان استقبال و تاکید کرد: حتما باید از تجربیات آنها استفاده کنیم و باید با تعامل بیشتر اولا در داخل و بعد با دنیا مسیر حرکت در جهت رشد اقتصادی را هموار کنیم.
*حمایت از تجار بین المللی و صادرات کالای ایرانی در خارج، از وظایف وزارت امور خارجه است
روحانی با با بیان این که «دولت در همه بخش ها تلاش خواهد کرد»، تاکید کرد: البته تبلیغات هم باید تسهیل شود چرا که در کشورهای هدف تبلیغات گران است و بدون تبلیغات نمی توان کالایی را بشناسیم و وزارت خارجه و سفارتخانه ها و کنسولگری ها یکی از مسئولیتشان حمایت از تجار بین المللی و صادرات کالای ایرانی در خارج باشد.
*یکی از راه های اشتغال و رشد اقتصادی افزایش صادرات است
وی با بیان این که تردید ندارم اگر این زنجیره را تکمیل کنیم، حلقه های مختلف زنجیره به خوبی در کنار هم قرار خواهند گرفت، تصریح کرد: خداوند امکانات کافی در کشور پرنعمت ما در همه بخش ها قرار داده و با وجود جوان های با استعداد و دانشگاه های عظیم و دیپلمات های قوی و مسئولان امور صنعتی تلاش کنیم تا در اقتصاد کشور پیشرفت قابل توجه ایجاد کنیم.
رئیس جمهوری اضافه کرد: تلاش دولت بر این است که با استفاده از همه تجربیات، روز ملی صادرات امسال با سال های دیگر متفاوت باشد و باید تلاش مضاعف کنیم تا شاهد صادرات بیشتر باشیم چراکه یکی از راه های اشتغال و رشد اقتصادی افزایش صادرات است .
به گزارش ایرنا،مراسم بیستمین دوره «روز ملی صادرات» مصادف با ٢٩مهرماه با عنوان «تجارت کهن و بازار مدرن»،با حضور رئیس جمهوری و وزیر صنعت، معدن وتجارت و معاونان این وزارتخانه در سالن اجلاس سران برگزار شد.
در این مراسم که «مسعود پزشکیان» نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی هم حضور داشتند، «محمدرضا نعمت زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت گزارشی از آخرین وضعیت تولید و صادرات و صنعت کشور ارائه کرد.
همچنین در این مراسم به ٥١ شرکت نمونه صادراتی و پنج شرکت ممتاز و نیز مدال افتخار به 3شرکت ممتاز لوح سپاس اعطا شد.
سیام**1053*3070*
خبرنگاران: حمیدرضا شریفی کیا،داود نخ کوب نیاسر * انتشار دهنده:زهره محتشمی پور