11 سرای محله در محدوده بافت های فرسوده استان کرمانشاه ایجاد می شود

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :
مجتبی نیک کردار روز سه شنبه در دومین ستاد بازآفرینی شهری پایدار که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، افزود: احداث سرای محله در بافت های فرسوده می تواند کمک کند تا خود مردم را پای کار بیاوریم.
وی ادامه داد که به این منظور 70 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده ضمن اینکه 20 میلیارد ریال دیگر نیز از محل اعتبارات استانی برای بازسازی بافت های فرسوده اختصاص داده ایم.
نیک کردار تاکید کرد که لازم است فرمانداران و شهرداران شهرستان های استان هرچه زودتر ستاد بازآفرینی تشکیل دهند تا بتوانیم با دست پر مصوبات استان را به ستاد ملی بازآفرینی در تهران ببریم.
وی با بیان اینکه موضوع توانمند سازی کار زمان بری است، افزود: باید از امروز با طرح ها و برنامه هایمان مقدمات کار را انجام دهیم و توجه داشته باشیم که در توزیع امکانات شهروند درجه یک و 2 نداریم چرا که دین ما بر عدالت تاکید دارد.
در این جلسه تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده برای شهر کرمانشاه 400 میلیون ریال با سود 18 درصد اعلام شد البته آنگونه که نیک کردار گفت: 10 درصد از سود این تسهیلات به صورت یارانه دولتی در نظر گرفته شده و در صورتی که دولت آن را بپردازد به افراد عودت داده می شود.
وی بیان داشت که لازم است در خصوص اعطای وام نوسازی اطلاع رسانی کافی با همکاری شهرداری و با نصب پلاکارد در محله های بافت های فرسوده انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به موضوع 270 هکتار تعیین شده بافت تاریخی در شهر کرمانشاه اشاره کرد و گفت که بسیاری از این محلات مانند سعدی، فردوسی و شریعتی عملا با ساخت و سازهایی که در آنها انجام شده از تعریف بافت تاریخی خارج شده اند که لازم است در خصوص تعیین حدود بافت های تاریخی شهر کرمانشاه بازبینی انجام بشود.
نیک کردار، مجتمع سازی در محدوده بافت های فرسوده با همکاری انبوه سازان مسکن را به عنوان یک راهکار موثر عنوان کرد و افزود: در گذشته با همکاری بنیاد مسکن در محله فیض آباد مجتمع سازی داشته ایم که موفق هم بوده است.

**آمار تسهیلات اعطایی
رییس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در این جلسه به تشریح عملکرد و برنامه های نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد پرداخت و گفت که در سال 93 سهم استان از محل وام های بافت فرسوده 829 فقره بوده که از این رقم 400 مورد منجر به عقد قرار داد شده است.
محمدحسین امیری، تسهیلات اعطایی مختص بافت های فرسوده در سال 94 را در 2 بخش تسهیلات تکلیفی و تسهیلات تفاهم نامه ای عنوان کرد و گفت که در بخش تسهیلات تکلیفی سهم استان 702 فقره بوده که در نهایت 72 مورد منجر به عقد قرارداد شده است.
وی سهم استان در بخش تسهیلات تفاهم نامه ای در سال 94 را تعداد یک هزار مورد عنوان کرد و افزود: در نهایت 110 مورد انعقاد قرارداد داشته ایم.
امیری؛ سهم تسهیلات نوسازی استان کرمانشاه در سال 95 را 94 فقره عنوان کرد که هنوز هیچ پرداختی انجام نشده است.
به گفته وی، شهرهای کرمانشاه با 405 مورد و اسلام آباد غرب با 30 بیشترین تسهیلات نوسازی را در استان دریافت کرده اند.
رییس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی کرمانشاه بیشترین جمعیت ساکن در بافت های فرسوده شهرهای استان را به ترتیب کرمانشاه با 251 هزار نفر، جوانرود 31 هزار نفر و اسلام آبادغرب با 30 هزار نفر جمعیت بیان کرد.
امیری، محلات اولویت دار بازسازی شهر کرمانشاه را نیز آبشوران به عنوان بافت تاریخی، رشیدی (خیابان سید جمال الدین) به عنوان بافت میانی و کولی آباد به عنوان بافت حاشیه ای عنوان کرد و افزود که پیش بینی شده امسال 840 میلیارد ریال در این محله ها هزینه شود.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت دارد که یک میلیون نفر آن در شهر کرمانشاه به عنوان مرکز استان ساکن هستند؛ همچنین 30 درضد جمعیت استان در روستاها سکونت دارند.
7457/8066 خبرنگار:جواد الماسی** انتشار دهنده:علی مولوی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا