دولت با توسعه بهره وري شرايط بهبود فعاليت صاحبان صنايع را فراهم کرده است
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت امور اقتصاد و دارايي:
دولت با توسعه بهره وري شرايط بهبود فعاليت صاحبان صنايع را فراهم کرده است
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت امور اقتصاد و دارايي گفت: دولت سعي مي کند با توسعه نوآوري و بهره وري در جامعه شرايط بهبود فعاليت صاحبان صنايع را فراهم کند.
سيد مصطفي رضوي شامگاه چهار شنبه در سمينار کار آفريني و توسعه اقتصاد شهري و بومي که در سالن کنفرانس اتاق بازرگاني کاشان برگزار شده بود، اظهار کرد: در دنياي امروز اقتصاد به سه دسته اقتصاد مبتني بر منابع طبيعي، اقتصاد مبتني بر بهره وري و اقتصاد مبتني بر نوآوري تقسيم مي شود.
وي با بيان اينکه در اقتصاد مبتني بر منابع طبيعي به ثروت هاي خدادادي بيشتر توجه مي شود، تصريح کرد: در اين نوع اقتصاد به منابع طبيعي يک کشور مانند نفت، گاز، جاذبه هاي گردشگري و توريستي و تاريخي يک کشور تکيه دارد.
موسس دانشگاه کارآفريني دانشگاه تهران در ادامه به اقتصاد ايران پرداخت و افزود: رشد تورم در سال 91 ،منفي 6.9درصد و در سال 92، 1و9درصد بوده و نرخ رشد اقتصادي در سال 91منفي 6درصد و در سال 921.9درصد بوده است و در سال 2000 تا 2012ميانگين تورم 16.3برآورد شده است.
رضوي با اشاره به آمار بانک مرکزي ايران بيان کرد: در سال 89، 25 ميليارد دلار خروج ارز داشتيم در حالي که 22 ميليارد صادرات غير نفتي در همان سال داشته ايم.
وي همچنين به ايجاد اشتغال طي سال هاي 35 تا 90 پرداخت و گفت: در سال هاي 35-45 سالانه 100هزار شغل و در سال هاي 45-55 سالانه 194هزار شغل در سال هاي 55 تا65 سالانه 220 هزار شغل و در سال 75 تا85 سالانه 590 هزار شغل و در سال هاي 85 تا 90 سالانه 14هزار و 200 شغل در کشور ايجاد شده است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت امور اقتصاد و دارايي تاکيد کرد: هدفمند سازي يارانه ها با هدف توزيعي نه اصلاحات ساختاري صنعت و کاهش هزينه هاي دولت به نحوي که يارانه پرداختي از درآمد دولت از محل افزايش قيمت انرژي بيشتر بوده است.
رضوي ادامه داد: رتبه ايران در زمينه ايجاد محيط کسب و کار در سال 93 با 30 پله ترقي به رتبه 120 رسيده است و اين امر حاصل اقداماتي نظير حذف 500 مجوز دولتي و استقرار سامانه جامع گمرک الکترونيک و کاهش زمان امورات گمرکي بوده است.
وي در بخش ديگري از سخنانش به وضعيت کشور از نظر شاخص بهره وري پرداخت و افزود: شاخص بهره وري کل عوامل توليد(TFP) در ايران در سال 83 به عنوان سال پايه 100 و در سال 86، 109 و در سال هاي بعد از آن در فاصله 111 تا 100 در سال 93 بوده است و به معناي اين است که تغيير محسوسي در اين سالها رخ نداده است.
*ايجاد اشتغال براي دانش آموختگان دانشگاهي داراي پيچيدگي است
موسس دانشگاه کارآفريني دانشگاه تهران با اشاره به اينکه اکثر تحصيل کرده هاي کاشان جوياي کار هستند، تصريح کرد: ايجاد اشتغاد براي اين گروه از جامعه داراي پيچيدگي هايي است و به سرمايه گذاري خاصي نياز دارد چون اين گروه از جامعه انتظارات متفاوتي دارند.
رضوي همچنين به وضعيت کشور از نظر شاخص نوآوري نيز پرداخت و ادامه داد: رتبه ايران از نظر شاخص نوآوري در سال 2015 در رتبه 106 و در سال 2016 در رتبه 78 قرار دارد.
وي تاکيد کرد: در سال 92 ، 65درصد و در سال 94، 43درصد از واگذاري ها به بخش خصوصي بوده است و اين به اين دليل بوده که بخشي از تعهدات در اين دوره زماني عملي شده است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت امور اقتصاد و دارايي با اشاره به افزايش جمعيت جهان و توسعه تکنولوژي و عدم نياز به نيروي انساني خاطر نشان کرد: با توجه به اينکه نيروي انساني افزايش پيدا کرد ولي رشد تکنولوژي موجب شد از نيروي کار به درستي استفاده نشود و همين امر به کارآفريني جهاني منجر شد و با اين نگرش جدي فرصت هاي جديدي بر مبناي توسعه کارآفريني شکل گرفت.
رضوي با اشاره به اينکه توسعه کارآفريني در کانون هاي اوليه تربيتي شکل گرفت، اظهار کرد: رويکرد جوانان به نوگرايي، خلافيت، ريسک پذيري و استقلال اقتصادي در اين نوع تجربه رشد و نمو پيدا کرد.
وي افزود: دولت سعي مي کند با توسعه نوآوري و بهره وري در جامعه شرايط بهبود فعاليت صاحبان صنايع را فراهم کند.
* دولت زير ساخت هاي کارآفريني را فراهم کند
در اين همايش معاون برنامه ريزي و هماهنگي شهرداري کاشان با بيان اينکه صنعت در کاشان از 15 استان کشور بالاتر است، اظهار کرد: قديمي ترين صنعت کاشان نساجي بوده است و پس از آن صنعت فرش پر رونق ترين صنعت منطقه را شامل مي شود.
محسن فخري اظهار کرد: آمار اشتغال در کاشان بالاست ولي سهم اشتغال در حوزه نسل تحصيل کرده پايين است و درست است که نرخ رشد بيکاري درکاشان از ميانگين کشور کمتر است ولي در قشر تحصيل کرده بيکاران زيادي وجود دارد و اين امر تلنگري براي مديريت شهري محسوب مي شود تا بستر کارآفريني را در جامعه تقويت ويا فراهم کنند.
وي خاطر نشان کرد: در گذشته سواد خواندن و نوشتن براي کارکردن کفايت مي کرد ولي امروزه سوادهايي مانند سواد رسانه اي، سواد فن آوري و اطلاعات جايگزين آن شده است و همين عوامل موجب شده اشتغال و کارآفريني پر رنگ تر در جامعه بروز پيدا کند.
معاون برنامه ريزي و هماهنگي شهرداري کاشان ادامه داد: دولت مي تواند زير ساخت هاي کارآفريني را فراهم کند و مجموعه شهرداري و مديريت شهري هم مي توانند در توسعه اشتغال نقش آفرين باشند.
فخري تاکيد کرد: در کارآفريني فرصت و نگه داشت فرصت بايد پايدار و مستمر باشد و شهرداري آماده است همکاري لازم را در اين زمينه با دانش آموختگان دانشگاهي داشته باشد.
همايش کارآفريني و توسعه اقتصاد شهري و بومي به همت و ابتکار مرکز ارتباطات و امور بين الملل شهرداري کاشان، اتاق بازرگاني، اتحاديه فرش ماشيني و خانه کسب و کار کاشان به مناسبت روز جهاني کارآفريني برگزار شده بود.