بحران آب مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می کند
پایگاه خبری ارک :
مجید علی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به خشکیدگی بخش عمده ای از چشمه های مناطق عشایری کهگیلویه و بویر احمد اظهار داشت: ادامه تاخیر در بارندگی مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد نیازمند بسیج امکانات برای آبرسانی سیار است.
وی گفت: بیشترین مشکلات آبرسانی به مناطق عشایری این استان مربوط به شهرستان کهگیلویه به دلیل طولانی بودن مسافت تا محل اسکان عشایر است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هم اینک روزانه 576 متر مکعب آب با 16 دستگاه تانکر در مناطق عشایری این استان توزیع می شود.
علی پور ابراز کرد: آبرسانی سیار مطلوب به مناطق عشایری نیازمند 80 میلیارد ریال اعتبار است.
وی تصریح کرد: این اعتبار برای نوسازی ناوگان حمل و نقل آبرسانی، تامین تانکرهای آبرسان جدید و بازگشایی راه ها برای سرعت بخشیدن به عملیات آبرسانی سیار مورد نیاز است.
وی گفت: برای آبرسانی به بیش از 500 نقطه اسکان عشایر کهگیلویه و بویر احمد 24 دستگاه تانکر آبرسان دیگر مورد نیاز است.
مدیر کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: باتوجه به اهمیت حیاتی آب برای سلامتی و ادامه زندگی انسان و دام توجه به این امر بسیار ضروری است.
علی پور با اشاره به تولید 54 درصد گوشت قرمز، 37 درصد شیر و تولید سالانه 10 هزار مترمربع صنایع دستی توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: عشایر این استان نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی و دامی دارند.
به گفته کارشناسان هواشناسی از ابتدای مهر سال جاری تاکنون میزان بارش در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد سه دهم میلیمتر بوده که میزان بارش سال گذشته در مدت مشابه 72.9میلیمتر گزارش شده است.
براساس این گزارش در همین مدت در شهرهای سی سخت 6 دهم میلی متر، دوگنبدان 8 میلی متر، دهدشت 2 میلی متر، لیکک 32.1 میلی متر و امامزاده جعفر 3.4 میلی متر باران باریده است.
براساس آمار در مدت مشابه سال گذشته در سی سخت 93.3 میلی متر، دوگنبدان 74.9 میلی متر، دهدشت 97.5 میلی متر، لیکک 116 میلی متر و امامزداه جعفر 81.7 میلی متر بارش ثبت شده است.
12 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.
خبرنگار: فرزانه شریفی**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
8143 /8005