حُجَرات میدان نقش‌جهان بهترین گزینه برای طرح ” اکوموزیوم”

پایگاه خبری ارک خبر- اصفهان:

حُجَرات میدان نقش‌جهان بهترین گزینه برای طرح ” اکوموزیوم
طرح اکوموزیوم یا همان “موزه نمایشگاه میدان نقش‌جهان” از نتایج این عملیات مرمتی و بازسازی، اجرای موزه بوده که در حال حاضر می‌تواند مورد نظر جدی مسئولان شهری قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، همایش “باززنده سازی حُجَرات طبقه فوقانی میدان نقش‌جهان اصفهان” از سوی مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در روزهای پایانی آبان ماه 95، با سخنرانی دکتر رضا ابویی، استادیار دانشگاه هنر اصفهان و با حضور حمید فرهمند رییس مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل، محمد مسعود عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان، غلامرضا ده‌کیانی عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان و علاقه‌مندان به این هنر در سالن همایش‌های کتابخانه مرکزی برگزار شد.
رضا ابویی، استادیار دانشگاه هنر اصفهان در این جلسه با اشاره به دوران صفویه گفت: اماکن تاریخی شامل سبزه‌میدان، هارون ولایه و میدان عتیق قبل از دوران صفویه و در دوره سلجوقیان ساخته شده بودند.
ابویی افزود: باغ نقش‌جهان که بعدها محل ساخت میدان نقش‌جهان به شمار می‌رفت، یک میدان کوچک در شمال‌غربی این میدان به شمار می‌رفت که مملو از درختان مختلف بود.
به گفته این استاد دانشگاه، شاه‌عباس برای ساخت این میدان از مهندسان کمک گرفت تا درختان را بدون آسیب رساندن از ریشه درآورده و آنان را در دیگر نقاط شهر کاشتند و در واقع به نظر می‌آید تنها درختی که در چهلستون قرار دارد، متعلق به همین دوران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان با بیان اینکه این میدان برای بازی چوگان در نظر گرفته شده بود، تصریح کرد: این مکان تا پل خواجو یک محور تاریخی و فرهنگی را برای ما نشان می‌دهد. در خود میدان می‌توان آشپزخانه شاهی، طاووس‌خانه، تالار تیموری و روبروی تالار تیموری چهار حوض که به موازات یکدیگر قرار داشته‌اند را مشاهده کرد.
وی به طرح اکوموزیوم یا همان “موزه نمایشگاه میدان نقش‌جهان” که مورد نظر دکتر شیرازی بود اشاره کرد و بیان داشت: از نتایج این عملیات مرمتی و بازسازی، اجرای موزه بود که در حال حاضر می‌تواند مورد نظر جدی مسئولان شهری قرار گیرد.
وی با تأکید بر توجه مسئولان شهری به این میدان تاریخی و استفاده فرهنگی و اقتصادی از این حجرات، گفت: آنچه امروز می‌توان از معماری قدیم درس گرفت این است که در یک طرح جامع موفق که احتمالاً بهترین طرح جامع و کامل شهرى در خصوص مسائل شهرسازى در جهان قدیم محسوب می‌شود، معماران و طراحان شهری به‌گونه‌ای اندیشیده و عمل کردند تا با کمترین آسیب به سیمای شهر کهن خود زمینه، را برای گسترش آن فراهم کنند، بنابراین، معماران ما باید در این زمینه تلاشی جدی صورت دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا