کارنامه دولت تدبیر و امید خالی از وعده های دروغین است
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، محمود زمانی قمی روز دوشنبه در جمع فعالان اقتصادی استان مرکزی افزود: برخی رسانه های منتقد اقدامات و دستاوردهای سه ساله دولت را به ناحق زیر سوال برده اند و این در حالی است که دولت از آغاز فعالیت خود اقدامات شایسته و درخور شانی را به منصه ظهور رسانده است.
وی ادامه داد: برجام حاصل تلاش و فعالیت تیم مذاکره کننده است که توانست بزرگترین و پیچیده ترین پرونده بین المللی را سامان بخشیده و کشور را از جنگ حتمی نجات دهند.
استاندار مرکزی بیان کرد: مسئولان و دولتمردان پذیرای هرگونه انتقاد پذیری سازنده و منصفانه هستند ولی برخی از منتقدان مقوله انتقاد را با تخریب اشتباه گرفته اند و واقعیت های کشور را زیر سوال می برند.
زمانی قمی یادآور شد: راه اندازی پالایشگاه پلاسمای خون با مشارکت سرمایه گذاران کره ای با سرمایه ای بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در زرندیه، سالانه از خروج 250 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می کند.
وی بیان کرد: ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی یک هزار و 200 واتی با همکاری شرکت بلژیکی در شهرستان ساوه بخشی از دستاوردهای برجام در استان مرکزی است.
وی خاطر نشان کرد: استان مرکزی همانند استان های مرزی که از جنگ تحمیلی صدمات جبران ناپذیری متحمل شدند، در جنگ تحریم نیز آسیب دید بنابراین لازم است، از صنایع فعال برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی حمایت جدی صورت گیرد.
استاندار استان مرکزی، واحد تولیدی لوله صفا ساوه را یکی از شرکت های صدمه دیده در زمان تحریم کشور برشمرد و افزود: امسال این واحد تولیدی به رغم تنگناهای اقتصادی و صنفی حیات تولیدی خود را از سرگرفته است.
زمانی قمی ادامه داد: واحدهای زیان دیده از تحریم های نابرابر با مصوبات نشست های اقتصاد مقاومتی جان تازه ای گرفتند.
وی سرمایه گذاری جدید در حوزه تولید را یکی از رویکردهای مدیریت ارشد استان مرکزی دانست و گفت: این استان با دارابودن زیر ساخت های ریلی، محورهای ارتباطی و قرارگیری در منطقه استراتژی و شاهراه غرب به شرق و شمال به جنوب از شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری برخوردار است.
استاندار مرکزی بیان کرد: این استان در حوزه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مفاخر ارزشمندی در طول تاریخ داشته است.
زمانی قمی ادامه داد: تولید روزانه 16 میلیون لیتر بنزین مصرفی کشور و فعالیت دو هزار و 743 واحد صنعتی یکی از مزیت های ارزشمند این استان است.
وی خاطر نشان کرد: تولید 150 هزار تن گندم مازاد بر مصرف، مزیت های اقتصادی باغات پسته زرندیه و انار ساوه بخشی از ظرفیت های استان در بخش کشاورزی است.
استاندار مرکزی عنوان کرد: در هشت ماه امسال 412 میلیون دلار انواع کالا از این استان به خارج کشور صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود 36 درصد افزایش داشته است.
زمانی قمی ادامه داد: سال گذشته کالاهای استان مرکزی به 48 کشور جهان صادر می شد که این تعداد در سالجاری به 56 کشور افزایش یافته و تحقق این مهم یکی از دستاوردهای برجام برای استان و کشور محسوب می شود.
وی افزود: امسال 90 میلیون دلار به صورت ال سی و 15 میلیون دلار به صورت حواله ارزی به این استان اختصاص یافته است.
زمانی قمی ادامه داد: بر اساس اعلام رسمی مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان در بهار امسال، هفت و پنج دهم درصد بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 10 و سه دهم درصد اعلام شده است.
*** امکان سنجی و شناسایی بازار فروش محصولات یکی از مهمترین مشکلات صنعتگران استان مرکزی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ومعادن و کشاورزی اراک گفت: در کشور و استان مرکزی ظرفیت های تولیدی خوبی وجود دارد که بخش عمده ای از این ظرفیت تعطیل یا نیمه فعال هستند.
محمدرضا جعفری افزود: حفظ سهم بازار مهمتر از تزریق نقدینگی و حمایت های مالی از صنعتگران است که مسئولان دولتی باید در این خصوص تمهیدات حکیمانه ای بیاندیشند.
وی بیان کرد: ارایه بی رویه مجوزها در رشته های مختلف بدون در نظر گرفتن مزیت ها و توجه به بازار و تقاضای عمومی از دیگر مشکلات صنعت استان مرکزی است.
وی گفت: یکی از مطالبات اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی بازنگری در قوانین است چرا که قوانین در بسیاری از موارد سخت گیرانه اجرا می شود و تولید کنندگان در میانه راه از فعالیت اقتصادی منصرف می شوند.
*** اجرای صحیح قوانین بزرگترین انتظار بخش خصوصی از مجلس و دولت است
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: امروز تولید کنندگان داخلی بیشتر از اینکه از تحریم های خارجی صدمه ببینند از خود تحریمی دستگاه های دولتی و خصوصی ضربه دیده اند.
عماد مردانی افزود: قانون مالیات برارزش افزوده بسیاری از تولید کنندگان استانی را از ادامه حیات اقتصادی منصرف کرده است چرا که بخش عمده ای از تولید کنندگان در ابتدای راه قرار دارند و از لحاظ مالی توان پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را ندارند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: برگشت سرمایه و تامین نقدینگی در واحدهای بزرگ مساله مهمی است اما توان پرداخت تسهیلات به صورت یک ساله امکان پذیر نیست و به دوره تنفس بیشتری نیاز دارد.
وی گفت: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار می رود واحدهای صنعتی که براساس اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده اند و امروز در بلاتکلیفی به سر می برند را به بیت المال بازگردند.
*** لزوم بازنگری جدی در برخی قوانین و مقررات بخش دولتی
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز گفت: صنعت استان مرکزی همانند دیگر نقاط کشور ضربه های جبران ناپذیری از اجرای برخی قوانین داخلی متحمل شده است.
محمد ابراهیم رضایی افزود: صنایع استان مرکزی در دهه 60 با وجود اینکه بخش عمده ای از فعالیت خود را در پشتیبانی از جبهه های نبرد حق علیه باطل معطوف ساخته بودند، از بالندگی و توسعه قابل قبولی نیز برخوردار بودند
وی ادامه داد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی باید در خصوص بازنگری قوانین و به روز رسانی صنایع کشور بیش از پیش تلاش کند چرا که برخی از مفاد قانون در اجرا، به سرمایه گذاران آسیب می رساند.
*** اتحاد و همدلی رمز موفقیت همه جانیه است
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: وفاق، اتحاد و همدلی رمز موفقیت کشور در عرصه های مختلف است.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی افزود: فعالان اقتصادی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری در پیشرفت و توسعه کشور ایفا کرده اند به طوری که در روزگاری نه چندان دور، کشور در واردات سیمان مشکل داشت آما امروز به برکت فعالیت های این قشر از جامعه، ایران اسلامی یکی از صادرکنندگان این محصول به نقاط جهان است.
*** مسئولان اختلافات سیاسی را کنار بگذارند
نماینده مردم ساوه وزرندیه نیز در این نشست گفت: حل مشکلات جامعه و توسعه پایدار کشور در تقویت روحیه اتحاد و همدلی و انسجام ملی است.
محمدرضا منصوری افزود: هم اینک همدلی و اتحاد مستحکمی در بین نمایندگام مردم استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد و استمرار این همدلی در بین مسئولان دستگاه های اجرایی در واقع لبیک گویی به ندای مقام معظم رهبری در تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی اظهار کرد: در صورتی که دولت در پرداخت معوقات برخی از صنایع استان مرکزی تسهیل کند، این صنایع به روزهای درخشان گذشته خود بازگشته و می توانند تولیدات خود را از سر بگیرند.
***تحقق خواسته های مقام معظم رهبری در دستور کارها قرار گیرد
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی یکی از خواسته های مقام معظم رهبری است که همه برنامه های اقتصادی کشور باید بر اساس تحقق خواسته های معظم له برنامه ریزی و تدوین شود.
محمد حسینی افزود: برای خروج از رکود و توسعه پایدار کشور باید دست در دست یکدیگر داد و اتحاد و وحدت باید سرلوحه امور قرار گیرد.
***صنعت استان مرکزی در همه دنیا شناخته شده است
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: صنایع استان مرکزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در همه جهان شناخته شده است اما در دو دهه گذشته به دلایل مختلف با مشکلات زیادی مواجه شده است.
علی اکبر کریمی افزود: ساختار و ظرفیت بسیاری از صنایع استان مرکزی از قبیل ماشین سازی، آذرآب و واگن پارس اراک در همه نقاط مختلف جهان بی نظیر است اما هم اینک در شرایط ایده آلی به سر نمی برند.
وی ادامه داد: حمایت از صنایع مولد و بنگاه های کوچک و متوسط تولیدی به منظور بهره گیری از ظرفیت ها و ساختارهای ارزشمند حوزه اقتصاد و تولید، باید در دستور کار مدیران و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد.
*** دستاوردهای برجام غیر قابل انکار است
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دستاوردهای برجام که با تلاش بی وقفه نمایندگان مردم در مذاکرات با گروه 1+5 به دست آمده است، باید از سوی مسئولان و مردم ارج نهاده شود.
سید مهدی مقدسی افزود: برجام و دستاوردهای آن منافع ملی کشور را در بر می گیرد بنابراین مردم و مسئولان در انتقاد از فعالیت های دولت یازدهم باید منافع ملی را در نظر داشته باشند.
وی هدف از دعوت اعضاء کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به استان مرکزی را تقدیر از فعالیت های صنعتگران و ایجاد امید و انگیزه در این قشر از جامعه عنوان کرد و گفت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با تمام توان از صاحبان صنایع و کارآفرینان حمایت می کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی تلاش می کنند با نادیده گرفتن ظرفیت های داخلی به دنبال دیده نشدن خدمات انجام گرفته هستند اما مجلس شورای اسلامی با حمایت از صنایع نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز تولیدات ایرانی را مورد حمایت قرار می دهد.
اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نخستین روز از سفر خود با حضور در شهرستان های ساوه و زرندیه از تعدادی از واحدهای صنعتی این شهرستان ها بازدید و در نشست فعالان اقتصادی و صنعتی ساوه شرکت کردند.
حضور در آیین تجلیل از صادرکنندگان برتر استان مرکزی از دیگر برنامه های کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در دومین روز از سفر به این استان است.
استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور بیش از دو هزار و 900 واحد صنعتی و تولیدی دارد.
3017/3075/ خبرنگار: مصطفی مجللی** انتشار دهنده : حسین مهدی زاده اصفهانی