ظرفیت های قابل توجهی در بخش آب شهرستان سلسله وجود دارد
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار ایرنا قدرت الله فلاح نژاد روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان سلسله در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان افزود: 10 درصد از اعتبارات استانی بخش آب به شهرستان سلسله اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه بیشتر اعتبارات بخش آب، ملی هستند، گفت: در بخش اعتبارات ملی، رقم شهرستان سلسله صفر است که این رقم زیبنده شهرستانی با این همه ظرفیت و توانمندی در بخش آب، نیست.
فرماندار سلسله با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی بر مبنای شناسایی و استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های هر شهرستان شکل گرفته شده است، افزود: شهرستان سلسله با داشتن 66 هزار هکتار زمین کشاورزی دیم و آبی قابل کشت یکی از حاصلخیزترین دشت های استان لرستان است.
وی با اشاره به کشت آبی 30 درصد از زمین های کشاورزی شهرستان سلسله عنوان کرد: این شهرستان با وجود ظرفیت های فوق العاده در بخش آب، هیچ سدی برای مهار و کنترل سیلاب ها و استفاده مناسب از روان آب ها در بخش کشاورزی ندارد.
وی انجام مطالعات اولیه برای احداث یک سد در شهرستان سلسله را یادآور شد و افزود: به رغم انجام مطالعات اولیه تاکنون هیچ اقدام اجرایی برای احداث این سد صورت نگرفته است.
فلاح نژاد با اشاره به سفر وزیر نیرو به شهرستان سلسله و درخواست تامین اعتبار برای احداث این سد افزود: به طور قطع با احداث یک سد ساده و نه خیلی پیچیده، می توان از ظرفیت روان آب های فراوان شهرستان برای رونق بخش کشاورزی و کاهش آمار بیکاری جوانان شهرستان، استفاده های بسیار مناسبی کرد.
وی ایجاد ایستگاه های پمپاژ را از بهترین روش ها برای استفاده مناسب از منابع آبی دانست و گفت: ایستگاه پمپاژ فیض آباد در مرحله نخست 800 هکتار از اراضی دیم شهرستان سلسله را تحت پوشش قرار داد.
فرماندار سلسله افزود: استاندار لرستان نیز در سفر اخیر خود برای زیرپوشش قرار دادن یک هزار و 400 هکتار دیگر از اراضی دیم منطقه تا پایان سال 96 قول مساعد داد.
وی در خصوص زمین های بالادست دشت فیض آباد تصریح کرد: متاسفانه بیش از سه هزار و 200 هکتار از اراضی بالادست ایستگاه پمپاژ فیض آباد نادیده گرفته شده اند که با توجه و زیرپوشش بردن این زمین ها نیز ظرفیت اراضی آبی شهرستان افزایش می یابد و بخش کشاورزی این شهرستان رونق می یابد.
فلاح نژاد درخصوص شبکه های آبیاری نوین شهرستان سلسله گفت: شبکه های آبیاری سنتی هدر رفت بیشتر منابع آبی را در پی خواهند داشت در حالی که با استفاده از شبکه های آبیاری نوین با همان تخصیص آب، زمین های بیشتری زیر کشت می روند.
فرماندار سلسله با بیان اینکه از 420 کیلومتر کانال آب بر روستایی تنها 35 کیلومتر پوشش داده شده اند، عنوان کرد: 417 حلقه چاه در شهرستان سلسله وجود دارد که 367 حلقه چاه کشاورزی، 32 حلقه چاه غیرمجاز و مابقی غیر کشاورزی می باشند.
وی با اشاره به انجام اقدامات اولیه برای مسدود کردن این چاه ها، خاطرنشان کرد: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی در مدیریت منابع آبی نقش مهمی دارد که متاسفانه تاکنون اقدامی در این راستا در شهرستان نشده است.
فلاح نژاد با اشاره به انجام گام های اول و دوم آزادسازی حریم و بستر رودخانه کهمان گفت: آزادسازی 15 کیلومتر از زمین های حریم و بستر رودخانه در این منطقه به ارزش اقتصادی 40 میلیارد ریال، کاری بسیار بزرگ و ارزشمند بود که بی شک در رشد و توسعه شهرستان، افزایش اشتغال و بهره وری و رونق صنعت گردشگری نقش بسیار مهمی خواهد داشت.
7265/3022
خبرنگار: زهرا جمشیدی نسب** انتشاردهنده: احسان کردی