عشایر گلستان سالانه 5225 تن گوشت مورد نیاز مردم را تامین می کنند

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از دریافتی روز جمعه ایرنا، رضا حاج علیپوری در جلسه شورای عشایری استان که با حضور استاندار گلستان برگزار شد، اضافه کرد که همچنین سالانه 14 هزار و 292 تن شیر از سوی عشایر استان تامین می شود.
وی ادامه داد که عشایر در سه شهرستان گنبدکاووس، کلاله و مراوه تپه حضور دارند و علاوه بر این گلستان هر ساله پذیرای عشایر استان های خراسان شمالی و خراسان رضوی در فاصله ماه های آبان تا فروردین است.
علیپوری بدون اشاره به تعداد دام عشایر استان ،افزود: اداره کل امور عشایری تلاش دارد با ارائه خدمات عمرانی و حرفه ای و شغلی در بهبود روند زندگی عشایر نقش داشته باشد و هم اینک عشایر استان دارای 9 شرکت تعاونی، یک اتحادیه، 2 فروشگاه ثابت و یک فروشگاه سیار و دومین میدان بزرگ دام کشور در گنبد کاووس هستند.
استاندار گلستان نیز اظهار کرد: مدیریت عشایری نباید به صورت سنتی انجام شود و با استفاده از علم و فن آوری روز اجرایی گردد.
حسن صادقلو با تاکید بر موضوع اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: باید نسخه اقدام و عمل عشایر در اقتصاد مقاومتی تهیه شود و مشخص گردد با توجه به ظرفیت های بالای عشایر چه نقش هایی را در اقتصاد مقاومتی می توانند داشته باشند.
وی مساله ساماندهی مراتع را بااهمیت دانست و افزود: همه عشایر برای دام خود باید دارای پروانه چرا بوده و براساس آن از مراتع استفاده کنند.
استاندار گلستان با اشاره به موضوع سلامت عشایر، گفت: مسائل بهداشتی و سلامت عشایر در انسان، دام و محیط حائز اهمیت است چرا که عشایر تولید کننده بخش قابل توجهی از محصولات گوشتی و لبنی مورد نیاز مردم هستند.
استاندار گلستان محصولات تولید شده توسط عشایر را ارگانیک و پرارزش دانست و یادآور شد: متاسفانه هنوز استفاده از محصولات ارگانیک به صورت فرهنگ در نیامده و باید با استفاده از مشوق ها در این جهت فرهنگ سازی شود.
وی همچنین گفت که اسکان عشایر در شرایطی که مراتع برای استفاده دام های آنها پاسخگو نباشد، قابل بررسی و تامل است و اسکان نباید به مشکلاتی همچون حاشیه نشینی منجر شود.
صادقلو در ادامه افزود: با توجه به سرمای اخیر و خساراتی که به دام های عشایر وارد آمده، پیگیری های لازم صورت گرفته و خسارت سرمازدگی جبران خواهد شد.
در این جلسه که با حضور مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شد، مصوب گردید اداره کل راهداری ماشین آلات مورد نیاز عشایر را در مدت زمان خواسته شده در اختیار آنها قرار دهد، بنیاد مسکن همکاری لازم جهت ارائه وام 200میلیون ریالی برای احداث واحدهای مسکونی را در اختیار عشایر متقاضی قرار دهد و شعبه هلال احمر مراوه تپه هر چه سریعتر افتتاح و تقویت شود.
همچنین برش استانی اقتصاد مقاومتی جامعه عشایری تهیه، شرکت پخش فرآورده های نفتی با همکاری لرد گاز و با تایید استاندارد اولویت توزیع گاز خود را برای عشایر درنظر بگیرد، همچنین منابع طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل دامپزشکی همکاری لازم را با عشایر داشته باشند.
درگلستان با وسعت افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع، علاوه بر650 هزار هکتار زمین کشاورزی، ظرفیت هایی همچون 30 هزار هکتار باغ، 452 هزار و 185 هکتار عرصه جنگلی، 862 هزار و 825 هکتار مرتع، 120 کیلومتر ساحل، بیش از سه میلیون واحد دامی و حدود 900 واحد مرغداری وجود دارد.
1648
** انتشار : پری سالارنیا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا