سد خدآفرین اشتغال 26 هزار نفر را فراهم می کند

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :

اصغر سلیمان زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:در حال حاضر پنج هزار هکتار از پایاب سد آماده افتتاح است و بزودی دومین مرحله عمرانی در مساحت 12 هزار و 500 هکتار که کانال و شبکه اصلی آن به اتمام رسیده تکمیل می شود و قریب 10 هزار هکتار از پایاب آن هم به مناقصه گذاشته شده است.
وی بیان کرد: با تکمیل و بهره برداری از شبکه پایاب سد خدآفرین افزون بر 62 هزار هکتار از اراضی دیم و مرتعی منطقه مغان به آبی تبدیل می شود.
وی افزود: تاکنون برای اجرای و تکمیل سد خدآفرین پنج هزار و 200 میلیارد رریال هزینه شده و بالای 10 میلیارد ریال هم برای تکمیل آن هزینه خواهد شد و پیش بینی شده تا پایان سال 97 شبکه خدافرین به بهر ه برداری برسد .
سلیمان زاده پیشرفت فیزیکی طرح را 55 درصد اعلام کرد و گفت:در حال حاضر یک هزار و 500 نفر در این سد مشغول به کار هستند و پیمانکاران هم مجدانه در تسریع عملیات اجرایی این طرح فعال هستند .
سد مخزنی خدآفرین بر روی رودخانه ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان با هدف ذخیره ‌سازی آب به منظور مصارف آبیاری، کنترل سیلاب‌های رودخانه ارس و تولید برق احداث شده است.
این سد مخزنی با حجم مخزن حدود 612/1 میلیارد مترمکعب قادر خواهد بود حدود 2 میلیارد مترمکعب آب خروجی از سد ارس و حوضه‌ میانی را تنظیم کند، بدنه این سد خاکی با هسته رسی با ارتفاع 64 متر از پی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل در ادامه با اشاره به عملیات اجرایی سد عمارت گرمی هم عنوان کرد: این سد باظرفیت ذخیره 182 میلیون متر مکعب آب تحول عظیمی را در توسعه منطقه ایجاد خواهد کرد و تاکنون برای اجرای آن یک هزار و 200 میلیارد ریال هزینه شده است.
سلیمان زاده میزان پیشرفت فیزیکی این طرح را 54 درصد اعلام کرد و گفت: عملیات اجرایی این سد با سرعت پیش می رود و پیش بینی شده تا آخر سال 96 آبگیری و افتتاح شود.
وی در خصوص عملیات اجرایی سد احمد بیگلو مشگین شهر هم گفت: این طرح سومین طرح مرزی استان است و به رغم دارا بودن 20 میلیون متر مکعب آب عملیات آن متوقف شده بود و خوشبختانه امسال مشکلات موجود رفع و عملیات شبکه به مناقصه گذاشته شد.
سلیمان زاده اضافه کرد: هم اکنون این طرح 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در سال 96 آبگیری خواهد شد .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اردبیل بیان کرد : یکی دیگر از سدهای مرزی استان که در بهترین مکان ایجاد شده و جزو بهترین سدها به لحاظ کیفیت بالای آب محسوب می شود سد تازه کند گرمی مغان است که تاکنون برای اجرای آن 320 میلیون ریال هزینه شده و هم اکنون 39 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که پیش بینی شده تا سال 96 به بهره بردرای برسد.
سلیمان زاده با اشاره به مشکلات موجود در سد های سینه سر گرمی و عنبران نمین گفت: در حاشیه بالهارود چندین سد کوچک در دست مطالعه است و در نظر داریم سد سینه سر را عملیاتی می کنیم و سد عنبران هم که از نظر فنی مشکل دارد در دست بررسی است تا مشکلات موجود در این سد مرتفع شود .
وی مشکل اعتباری سد گیوی برای خرید اراضی را یادآور شد و گفت:این سد در خرید اراضی به اعتبار لازم نیاز دارد که در صورت تامین آن آماده افتتاح است و بدهی مشاوران و پیمانکاران هم از طریق اسناد خزانه قابل پرداخت است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اردبیل ساماندهی آب های معدنی استان را ضروری خواند و گفت: سیاست دولت بر این است که آب های معدنی به بخش خصوصی واگذار شود و در حال حاضر هم در چندین طرح سرمایه گذاران شروع به سرمایه گذاری کردند.
وی در خصوص چگونگی تامین آب منطقه ویزه اقتصادی نمین و پتروشیمی اردبیل گفت: آب منطقه ویژه اقتصادی از خروجی تصفیه خانه و آب پتروشیمی هم از قزل اوزن تامین خواهد شد.
سلیمان زاده از انسداد چاه های غیر مجاز در استان خبر داد و گفت: یکی از طرح های 15 گانه پرکردن چاه های غیر مجاز است که عزم جدی با هماهنگی دادگستری صورت گرفته و 50 چاه غیر مجاز در استان شناسایی شده که برای انسداد آنها هم اقدام خواهد شد .
وی برداشت غیر مجاز و بی رویه از آب های زیر زمینی دشت اردبیل را بحرانی دانست و گفت: در برداشت آب های زیر زمینی وضعیت اردبیل بحرانی است اما در آب های سطحی چندان مشکلی و.جود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل فرهنگ سازی در جلوگیری از مصرف بی رویه را ضروری خواند و گفت: با اصلاح و تغییر الگوی کشت می توان جلوی هدر رفت آب در کشاورزی را گرفت.
خبرنگار:یعقوب شاددل**انتشاردهنده:عارف شیرزاد
7110/ 1257

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا