تولید روزانه هزار تن پسماند در شهر اصفهان

پایگاه خبری ارک خبر:اصفهان:

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اصفهان خبر داد
تولید روزانه هزار تن پسماند در شهر اصفهان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه روزانه 1 هزار تن پسماند از شهر اصفهان جمع‌آوری می‌شود، گفت: در بحث مدیریت پسماند نقش راهی برای اصفهان ترسیم شده تا در سال 1400 اصفهان به شهر بدون دفن پسماند تبدیل شود.

 امیرحسین کمیلی پیش از ظهر امروز در نشست خبری مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهار کرد: در بحث مدیریت پسماند نقش راهی برای اصفهان ترسیم شده تا در سال 1400 اصفهان به شهر بدون دفن پسماند تبدیل شود.

وی با بیان اینکه از سال‌های گذشته مدیریت پسماند بخش آلی و غیر آلی پسماند به طور جداگانه مدیریت می‌شدند، افزود: بخش آلی پسماند قابلیت بازگشت به طبیعت را دارند و اصفهان این افتخار را دارد که از حدود 30 سال گذشته این بازگشت را انجام می‌داده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تصریح کرد: یکی از نهادهای مهم برای محصول سالم، کود است که پسماندهای آلی می‌توانند یکی از بهترین کودها برای کشاورزی باشند.

وی مطرح کرد: بخش ویژه‌ای در پسماند وجود دارد که حجم کمی از پسماند را به خود اختصاص می‌دهد اما از لحاظ تأثیرگذاری، اثر بالایی را دارد؛ همچنین در بخش پسماندهای الی سعی شده تا کارخانه تولید کود آلی صورت 100 درصد تولید و کیفیت خود را افزایش و هزینه‌ها را حدود 40 درصد کاهش دهد.

کمیلی با اشاره به اینکه در طول یک شبانه‌روز حدود 1 هزار تن پسماند از شهر اصفهان جمع‌آوری می‌شود، ادامه داد: در سال 1400 تولید کود آلی از 1 هزار تن کل پسماندهای تولیدی اصفهان در یک شبانه‌روز به تولید حدود 200 تن کود الی در یک شبانه‌روز خواهد رسید.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌هایی با شرکت‌های مختلف برای تولید کود الی منعقد شده، گفت: از طریق هاضم‌های بی‌هوازی گاز خطرناکی جمع‌آوری می‌شود که از آن گاز تولید انرژی و برق می‌شود که با این اقدام می‌توان از حدود 500 تن پسماند، حدود 6 مگاوات تولید برق انجام دهد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: تا سه ماه آینده قرارداد راه‌اندازی هاضم‌های بی‌هوازی بسته می‌شود و تا 24 ماه آینده کارخانه آن در اصفهان راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بازیافت در اصفهان انجام می‌شود اما در سال 1400 کیفیت این بسیار افزایش پیدا خواهد کرد، عنوان کرد: بخش غیر آلی پسماندها عمدتاً مواد خشک هستند که منشأ طبیعی ندارند.

کمیلی ادامه داد: در اصفهان حدود 8 تا 10 درصد تفکیک از مبدأ پسماندها انجام می‌شود و عبارتی دیگر مردم در خانه‌های خود پسماندهای خشک و تر خود را جداگانه ذخیره‌سازی می‌کنند و تحویل مأموران مرتبط با هر پسماند می‌دهند.

وی با بیان اینکه در طول شبانه‌روز چیزی حدود 100 تن به طور جداگانه پسماند خشک از شهر اصفهان جمع می‌شود، گفت: در اصفهان صنایع تبدیل مستقری نداشتیم اما در حال حاضر فعالیت‌هایی در این زمینه انجام شده تا صنایع تبدیلی خشک در نیمه اول سال آینده با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی راه‌اندازی شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه در رابطه با بحث تفکیک پسماند از مبدأ تأکید داریم، اظهار کرد: در صورت افزایش بحث تفکیک از مبدأ پسماندها، ارزش‌افزوده‌ها افزایش و هم‌چنین امکان بازیافت بهتری را فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه تا افزایش 20 درصدی تفکیک از مبدأ پسماندها در شهر اصفهان وجود دارد، گفت: در افق اصفهان 1400 بخش آلی به سوخت جامد و یا مایع تبدیل خواهد شد که از آن تولید انرژی حرارتی یا الکتریکی را خواهیم داشت.

کمیلی با بیان اینکه در اولویت‌های جمهوری اسلامی یکی از وظایف بر دوش وزارت صنعت و معدن بسته حمایتی سوخت جایگزین برای کوره‌های کارخانجات است، خاطرنشان کرد: مطالعات این موضوع نیز در سازمان پسماند انجام شده و مذاکرات خوبی با کارخانجات سیمان اصفهان انجام شده که در حال حاضر در مراحل نهایی تصمیم‌گیری قرار داریم.

وی با بیان اینکه RDF سوخت حاصل از پسماندهاست، ابراز کرد: تولید سوخت RDF را در سازمان پسماند شهرداری می‌تواند این سازمان را به افق 1400 نزدیک‌تر می‌کند که در نظر داریم تا پایان سال آینده این مسأله در این سازمان به تحقق بپیوندد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به بخش سوم پسماندها گفت: بخش آخر پسماندها ویژه و خطرناک هستند که این پسماندها از منازل جمع‌آوری می‌شوند و حتماً باید به صورت جداگانه جمع‌آوری و مدیریت شوند.

وی اضافه کرد: لامپ‌ها و وسایل الکتریکی در بخش پسماندهای خطرناک قرار دارند چرا که در زمان تولید این وسایل فلزات سنگینی به کار رفته و در صورت بازگشت به طبیعت منجر انتشار شدید آلودگی خواهند شد.

کمیلی با بیان اینکه پسماندهای ویژه و خطرناک برای آب، خاک و هوا بسیار خطرناک هستند، افزود: مردم باید این وسایل را مستقیماً تحویل به سازمان پسماند دهند چرا که اگر این وسایل را در طبیعت رها کنند تولید آلایندگی شدیدی را به دنبال خود خواهند داشت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا