دوهزار و 300 هکتار از زمین های کشاورزی ری به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شد/ری رتبه اول لبنیات و رتبه دوم گوشت استان تهران را دارد
پایگاه خبری ارک :
ابوالفضل خلیل پور روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: سامانه تحت فشار آبیاری مصرف آب را در کشاورزی به صورت قطره ای کرده و راندامان مصرف آب را بین 70 تا 95 درصد بالا می برد.
وی با اشاره به اینکه در طول 20 ساله گذشته فقط 5 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان ری به سیستم آبیاری تخت فشار مجهز شده بود اظهار داشت: امسال جهاد کشاورزی با تجهیز 2 هزار و 300 هکتاز از اراضی شهرستان به اندازه نیمی از 20 سال گذشته در این امر مهم گام برداشته است.
خلیل پور با بیان اینکه یک سوم از کل پروانه های بهره برداری از صنایع کشاورزی استان تهران در شهرستان ری صادر شده است افزود: صنایع وابسته به کشاورزی به دلیل خشکسالی و بایر شدن زمین های کشاورزی در حال حاضر اهمیت شایانی در توسعه این صنعت مهم شهرستان دارد.
وی ادامه داد: صنایع لبنی، بسته بندی محصولات کشاورزی مانند سبزیجات و حبوبات، سردخانه و کشتارگاه های صنعتی از مهمترین و ارزشمندترین صنایع وابسته به کشاورزی هستند.
خلیل پور به حوزه محصولات دامی شهرستان ری اشاره کرد و عنوان داشت: جهاد کشاورزی شهرستان ری رتبه اول تولید شیر و رتبه دوم تولید گوشت را در استان تهران به خود اختصاص داده است و در حال حاضر چندین نقشه پایه در خصوص جانمائی صنایع دامی مانند گاوداری ها و مرغداری ها در خصوص اندازه و پراکندگی در سطح شهرستان در حال تدوین است.
وی به رغبت کشاورزان شهرستان ری به تولید گندم نسبت به تولید کلزا در مقایسه با کشاورزان ورامین اشاره کرد و عنوان داشت: کشاورزان شهرستان ری به دلیل وجود منابع آبی و با صرفه بودن تولید گندم با میانگین هکتاری هشت تن به کشت محصولاتی مانند کلزا تمایل چندانی نشان نمی دهند.
خلیل پور ادامه داد: بخش قلعه نو شهرستان ری با تولید 12 تن گندم در یک هکتار رکورد تولید گندم در هکتار کشور را شکست.
وی به آب های آلوده وارد شده به شهرستان ری و مشکلات ایجاد شده به کشاورزان این شهرستان اشاره کرد و گفت: زمانی که شهر تهران مانند تمام کلان شهرهای جهان در حال ساخته بود باید به تاسیس تصفیه خانه های مدرن، مناسب و منطبق با جمعیت آن توجه می شد تا شاهد اینگونه مشکلات عدیده در حوزه کشاورزی و آب های آلوده در سطح شهرستان ری نباشیم.
خلیل پور با اشاره به اینکه سه نوع آب آلوده و فاضلاب از شهر تهران به سوی شهرستان ری سرازیر می شود اظهار داشت: اولین نوع آب های آلوده فاضلاب های خانگی هستند که توسط لوله ها جمع آوری فاضلاب جمع آوری و به تصفیه خانه جنوب ارسال می شود، دومین نوع از آب های آلوده آب های جاری سطح شهر مانند آب بارندگی ها و آب حاصل از شستشو ها است که توسط جوی های به نهر فیروز آباد و شهرستان ری هدایت می شود.
وی ادامه داد: سومین نوع آب های آلوده آب رودخانه های مانند سرخه حصار است که در مسیر خود در اثر عبور از سطح شهر و عدم برنامه ریزی درست شهرداری تهران در خصوص حفظ حریم رودخانه که حق آبه کشاورزان ری است وارد این شهرستان می شود.
خلیل پور با توضیح اینکه هر سه نوع آب آلوده وارد شده به شهرستان ری بخاطر موقعیت توپوگرافی ری جزو معضلات آن محسوب می شود تاکید کرد: ساخت تصفیه خانه پایتخت ایران در شهرستان ری از ضروریات است چرا که240 میلیون متر مکعب آب را به چرخه تولید باز می گرداند و باعث زیر کشت رفتن 30 هزار هکتار از اراضی جنوب استان تهران می شود.
وی ادامه داد: ساخت تصفیه خانه حدود 700 میلیارد تومان هزینه دارد که اگر دولت توانایی تامین این مقدار سرمایه را ندارد می تواند بخش خصوصی را وارد این کار کند و از محل فروش آب تصفیه خانه به کشاورزان برای بخش خصوصی درآمد زایی و انگیزه سرمایه گذاری در این بخش مهم را ایجاد نماید.
خلیل پور در خصوص زمین های کوچک کشاورزی در بافت شهری که هنوز تغییر کاربری نشده و همچنان در محیط شهری اقدام به تولید محصولات کشاورزی می کنند گفت: جهاد کشاورزی به دلیل بالا رفتن شدید قیمت زمین های کشاورزی داخل بافت شهری به نفع صاحبان آن نمی تواند به صورت مستقل ورود کند و تغییر کاربری این زمین ها منوط به تصمیمات سایر ادارات است.
وی در خصوص استفاده کشاورزان داخل بافت شهری از آب های نامتعارف و آلوده بودن محصولات این زمین ها یادآور شد: جهاد کشاورزی مسئول برخورد با محصولات کشاورزی آلوده نیست بلکه این کار بر عهده اداره بهداشت و درمان شهرستان است ولی جهاد کشاورزی با هرگونه تخلف کشاورزان در استفاده از آب نامتعارف برخورد می کند.
3218 / 6139
خبرنگار: امیر جعفری سرگزه**انتشاردهنده: محمد بیدارمنش