ساماندهی 24 هزار کودک بی سرپرست و بدسرپرست در کشور

پایگاه خبری ارک خبر-مشهد:

ساماندهی 24 هزار کودک بی سرپرست و بدسرپرست در کشور

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: از مجموع 24 هزار کودک بی سرپرست و بدسرپرست در کشور 10 هزار کودک در موسسات زیرپوشش این سازمان زندگی می کنند و 14 هزار نفر نیز در خانه بوده و به فرزندخواندگی سپرده شده اند.

ارک خبربه نقل ازایرنا:حبیب الله مسعودی فرید روز چهارشنبه در نشست سراسری ‘اجرای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست’ در مشهد افزود: امروز موضوع رسیدگی به کودکان بدسرپرست و بی سرپرست مشغله همه کشورها در جهان است و این موضوع در نظام دینی ما چندین برابر اهمیت دارد.

وی ادامه داد: فقط 20 آیه در قرآن کریم به موضوع یتیم و یتیم نوازی پرداخته و در سیره ائمه اطهار(ع) نیز به این موضوع سفارش بسیار شده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی به فعالیت 580 مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در کشور اشاره و بیان کرد: 540 مرکز از این تعداد توسط افراد نیکوکار راه اندازی شده که نشانگر توجه مردم ایران به موضوع ایتام و بچه های بدسرپرست و بی سرپرست است.
وی گفت: در کشورهای اروپایی با حدود 700 میلیون جمعیت یک میلیون کودک در موسسات حضور دارند. هم اینک رویکرد همه کشورها در این حوزه ‘موسسه زدایی’ است تا شمار موسسات را به صفر برسانند و برای سرپرستی این کودکان به سمت خانواده های جایگزین بروند.
مسعودی فرید افزود: از همان ابتدا اگر بچه ای بی سرپرست شد باید کسانی در نوبت باشند که از آنان حمایت کنند لذا موسسه زدایی از سیاستهای اصلی سازمان بهزیستی است.
وی ادامه داد: بهترین زمان برای سرپرستی کودکان سنین کمتر از 2 سالگی است و باید تلاش کرد در حداقل زمان این اتفاق بیافتد. باید نیت خیر نیکوکاران خیرین را به این سمت سوق داد که بچه به جای آمدن در موسسه به خانه برود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست سال 1353 تصویب شد که ظرفیتهای خوبی داشت اما با توجه به نیاز جامعه باید قوانین به روزرسانی می شد.
وی افزود: بازنویسی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست در مجلس 10 سال به طول انجامید. سال 1392 قانون در مجلس مصوب و پارسال دو آیین نامه این قانون توسط دولت ابلاغ شد. از آن زمان به بعد اقدام برای فرزندخواندگی 30 درصد افزایش یافت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا