نجار: خسارت های سیل آذربایجان شرقی توسط دولت تامین اعتبار می شود
پایگاه خبری ارک خبر-تبریز:
در نشست سه ساعته مدیریت بحران استان/
نجار: خسارت های سیل آذربایجان شرقی توسط دولت تامین اعتبار می شود
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: خسارت های وارده به زیرساخت ها به دولت منعکس می شود تا در اولین فرصت در دولت مصوب شود و قطعا جبران خسارت ها تامین اعتبار خواهد شد.
به گزارش ارک خبربه نقل ازایرنا، اسماعیل نجار شنبه شب در نشست ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی در تبریز با حضور مقام های کشوری و استانی که سه ساعت به طول انجامید، افزود: همه نیروهای امدادرسان و مسلح در کنار سایر دستگاه های خدمت رسان با تمام توان برای امدادرسانی به حادثه دیدگان پای کار بودند.
وی با اشاره به برآوردهای خساراتی که در این جلسه ارائه شد، ادامه داد: براساس آسیب هایی که به منازل مسکونی و روستایی وارد شده و برابر دستورالعمل ها و مقرارتی که وجود دارد برای اماکن روستایی تخریب شده 200 میلیون ریال تسهیلات کم بهره با نرخ چهار درصد ارائه می شود.
نجار گفت: همچنین 50 میلیون ریال کمک بلاعوض توسط دولت که بنیاد مسکن متولی آن است، نیز به مالکان هر یک از واحدها پرداخت می شود و تلاش می کنیم 20 میلیون ریال نیز اعتبار معیشتی برای همه کسانی که آسیب دیده اند پرداخت کنیم.
وی اضافه کرد: با تمام توان برای کمک به همه افرادی که آسیب دیده اند و افرادی که نیاز به جابه جایی دارند، تلاش می کنیم.
معاون وزیر کشور ادامه داد: برای هر یک از آسیب دیدگان منازل شهری نیز 300 میلیون ریال تسهیلات کم بهره و 60میلیون ریال کمک بلاعوض و از لحاظ معیشتی نیز دو 20 میلیون ریال کمک می شود.
وی اظهار کرد: علاوه بر این برای کفن و دفن هر یک از جانباخته ها 20 میلیون ریال پرداخت می شود.
نجار گفت: در بخش کشاورزی و دامی قانونگذار دو راه حل را مشخص کرده که یکی صندوق توسعه بیمه کشاورزی و راه حل دوم استمهال وام افراد وام گیرنده برای سه سال است.
وی با بیان اینکه پاکسازی روستاها و مناطق آسیب دیده از زلزله در روحیه مردم اثر بخش است، افزود: موانع ناشی از وقوع سیل در منطقه باید سریع جمع شود و حالت عادی تر پیدا کند.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: باید لایهروبی رودخانه ها با قوت ادامه پیدا کند، زیرا اگر سیل دیگری با همین شدت و حدت رخ دهد خسارت کمتر از خسارت الان نخواهد بود.
وی از هلال احمر و سازمان های حمایتی درخواست کرد چند خانواری که واقعا همه چیزشان را ازدست داده اند، تحت حمایت بگیرند و تجهیزات زندگی را به آنها ارئه دهند واز هیچ کمکی به آنها دریغ نشود.
نجار با تاکید بر اینکه باید تشییع جنازه باشکوهی برای جانباختگان حادثه سیل در آذربایجان شرقی برگزار شود، گفت: خسارت مالی قابل جبران است ولی خسارت جانی قابل جبران نیست و باید تا جایی که از دست همه ما ساخته است برای کمک به کاهش آلام این مردم تلاش کنیم.
**پزشکیان: مدیریت بحران به سیستم مونیتورینگ تجهیز شود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: پیشنهاد می کنم که ستادهای بحران با مجهز شدن به جی پی اس ها بتوانند راحت مسیرها و محل ها را کنترل و نظارت و مدیریت کنند زیرا که با فناوری های موجود می توان راحت تر مسایل را مدیریت کرد.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان افزود: پذیرش اینکه با یک سیل این تعداد افراد جان خود را از دست بدهند، خیلی سخت است.
وی با اشاره به اینکه آب اکثر مزارع را گرفته و مسیرها مسدود شده اند، ادامه داد: متاسفانه عدم دقت در رعایت کردن حریم رودخانه باعث این مشکلات شده است.
پزشکیان با بیان اینکه باید از همه عزیزان دست اندرکار به دلیل تلاش های جانانه شان تشکر کرد، گفت: معتقدم می شد با محاسبه خطرات را به صفر رساند.
وی با تاکید براینکه باید در ساخت جاده ها دقت کرد، افزود: این بارندگی بسیاری از جاده ها را تخریب کرده و آب گرفتگی ایجاد شده است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در بحث پل، جاده و سیستم مونیتور ضروری است که اقدامات لازم جهت ارتقا وضعیت انجام گیرد تا در مواجه با بلایای این چنینی خسارت کمتری داشته باشیم.
**استاندار آذربایجان شرقی: رئیس جمهوری برای اصلاح خرابی های سیل دستور اکید داد
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به تماس تلفنی دکتر روحانی با وی درباره وقوع سیل در استان گفت: رییس جمهوری علاوه بر اعزام هیات دولت به مدیریت وزیر نیرو به منظور بازدید سرزده از مناطق سیل زده و سیلزدگان، برای جبران خسارات و اصلاح خرابی هایی که در اثر این حادثه به وجود آمده دستورات اکیدی را صادر کردند.
اسماعیل جبارزاده افزود: بارندگی روز گذشته با حجم بالایی در استان اتفاق افتاد و بر اساس پیش بینی بموقع اداره کل هواشناسی استان آمادگی لازم در شهرستان ها، بخش ها و روستاهای مختلف انجام گرفته بود.
وی ادامه داد: اگر پیش بینی و هشدارهای هواشناسی در 48 ساعت گذشته به مسئولان اطلاع داده نمی شد میزان تلفات بیش از آن چیزی بود که امروز اتفاق افتاد.
جبارزاده اظهار کرد: لازم میدانم از یکایک مدیران استان که در طول 24 ساعت گذشته به نحو احسن مدیریت بحران کردند و با حضور خود در میدان توانستند این بحران را کنترل کنند، تشکر و قدردانی کنم.
وی اضافه کرد: ابعاد سیل در شهرستان تبریز در منطقه لیقوان با توجه به اینکه خسارات جانی نداشت مطرح نشد ولی مدیریت صحیح و به موقعی که در آن منطقه انجام گرفت از بروز مشکلات و خسارت های بیشتر جلوگیری کرد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: جمعیت هلال احمر استان ، ادارات و سازمان های راه و شهرسازی، اورژانس، آب و فاضلاب شهری و روستایی، نیروی انتظامی و نظامی و تمامی ارگان ها و دستگاه های مختلف همگی در کنار هم از همان ساعات اولیه وقوع حادثه برای امدادرسانی تلاش کردند.
وی با تشکر از زحمات اصحاب رسانه در اطلاع رسانی به موقع و صحیح گفت: در خبررسانی این اتفاق اصحاب رسانه پا به پای مسئولان با رعایت انصاف و اخلاق حرفه ای در کنار مسئولان بودند و خداوند بزرگ را شاکریم که این حادثه به نحو احسن مدیریت شد و امیدواریم بتوانیم در اسرع وقت به جبران خسارات بپردازیم.
جبارزاده اضافه کرد: در تماس تلفنی که معاون اول رئیس جمهور با بنده داشت، دکتر جهانگیری تاکید کرد آنچه که در منطقه نیاز باشد اعلام کنیم و همچنین وزیر نیرو با حضور در مناطق سیل زده تاکید کرد دولت هیچ محدودیتی برای حل مشکلات آسیب دیدگان و مناطق آسیب دیده ندارد و این بازسازی های باید بلافاصله آغاز شود.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل هواشناسی استان با 15 ایستگاه که 50 درصد تاسیسات آن توان پاسخگویی ندارد در حال فعالیت است که نیازمند تخصیص اعتبارات لازم برای نوسازی و تجهیزات هواشناسی هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت تجهیز مدیریت بحران استان به سیستم مونیتورینگ و کمبود دوربین گفت: پیش از این تنها دو دوربین در سطح استان وجود داشت که در حال حاضر نزدیک به 70 دوربین در جاده های ستان نصب شده یا در حال نصب است .
وی ادامه داد: برای نصب و انتقال اطلاعات هر یک عدد دوربین جاده ای به سیستم مانیتورینگ مدیریت بحران حدود یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیاز است زیرا که زیرساخت های تجهیز و تهیه این دوربین ها هزینه بر است و ما نیز علاقمندیم همه شهرها و جاده های استان به دوربین متصل به سیستم مونیتورینگ مجهز شوند.
وی یادآور شد: مرکز مانیتورینگ مدیریت بحران در استان ساخته شده ولی نیاز به اعتبارات لازم جهت تامین تجهیزات این مرکز وجود دارد.
جبارزاده همچنین در خصوص لایروبی های انجام شده در استان تاکید کرد: سال گذشته لایه روبی ها در استان جهت انتقال آب رودخانه ها به دریاچه ارومیه جهت احیای این دریاچه انجام گرفته بود.
وی تاکید کرد: پیشگیری از بحران باید با اعتبارات دولتی انجام شود و اعتبارات دولتی استان آذربایجان شرقی در طول پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون پاسخگوی برنامه ها و ایده هایی که در این زمینه وجود دارد نبوده است.
به گزارش ایرنا، بارندگی های شدید دو روز گذشته در آذربایجان شرقی موجب جاری شدن سیل در برخی نواحی و خسارت دیدن معابر و زیرساخت های شهری و برون شهری، اراضی کشاورزی همچنین جان باختن تعدادی از مردم شهرستان های آذرشهر و عجب شیر شد.
شهرستان های آذرشهر و عجب شیر که عمده خسارت جانی و مالی سیل در این مناطق بوده در جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده اند.