جهانگیری: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید ازاختیارات متناسب برخوردارباشد
پایگاه خبری ارک خبر-آبادان:
معاون اول رییس جمهوری درآیین افتتاح کارخانه فولاد کاوه اروند
جهانگیری: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید ازاختیارات متناسب برخوردارباشد
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر نافذالکلمه بودن ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی، گفت: برای تحقق این امر لازم است که ستاد از اختیارات متناسب برخوردار باشد.
گزارش ارک خبربه نقل ازایرنا: دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز(دوشنبه) در آیین افتتاح کارخانه فولاد کاوه اروند، اظهار داشت: برای اینکه تصمیمات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی موثر واقع شود، این ستاد باید بتواند امر و نهی کند.
معاون اول رییس جمهوری با قدردانی از بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بخاطر احداث کارخانه فولاد کاوه اروند، تصریح کرد: خوشبختانه نهادهای زیرمجموعه دفتر مقام معطم رهبری همکاری مناسب و سازنده ای با دولت دارند.
جهانگیری ادامه داد: همه ما در یک مسیر واحد هستیم که این مسیر، خدمت به مردم و پیش بردن اهداف نظام اسلامی است.
وی افزود: امروز نظامی در ایران حاکم است که قادر است مشکلات مردم را حل کرده و دغدغه های جامعه را مرتفع سازد و اساسا تعریف کارآمدی نظام اسلامی نیز این است که قادر باشد هر روز که می گذرد گره ای از مشکلات مردم بگشاید.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه با اشاره به جهت گیری اصلی اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی آنکه اداره اقتصاد کشور به نحوی باشد که بتوان به چالش های پیش روی کشور پاسخ داد و مشکلات مردم را حل و فصل کرد و در عین حال اقتصاد از درجه ای از استحکام و قدرت برخوردار باشد که دربرابر تکانه های بیرونی که علیه نظام ایجاد می شود دچار آسیب جدی نگردد.
وی ادامه داد: اینکه اقتصاد کشور در برابر تکانه ها هیچ آسیبی نبیند ممکن نیست چرا که اقتصاد هر کشوری با اقتصاد جهانی متصل است و ما باید با اجرای اقتصاد مقاومتی کاری کنیم که در برابر تکانه های بیرونی، شالوده اقتصاد آسیب نبیند و مردم احساس کنند که زندگی آنها با مشکل جدی مواجه نشده است.
جهانگیری گفت: در مقطع فعلی دو موضوع اصلی در دستور کار قرار داد؛ یکی از این موضوعات این است که پس از گذشت سال ها از انقلاب اسلامی، در آستانه 40 سالگی جمهوری اسلامی بتوانیم به نقطه ای برسیم که هیچ کس در کشور، شب سر گرسنه بر زمین نگذارد و بتواند از حداقل ها برخوردار باشد.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: باید حد و حدودی را برای حداقل درآمد خانوار تعریف کنیم و اعلام کنیم که اگر کسی درآمد و دریافتی پایین تر از میزان تعیین شده دارد، می تواند به نهادهای مسئول مراجعه کند و ما به التفاوت تا میزان حداقل تعیین شده را دریافت کند و این میزان باید هر سال متناسب با میزان تورم رشد داشته باشد.
وی افزود: دولت این برنامه را آغاز کرده و برای کسانی که تحت پوشش نهادهای رسمی هستند میزان دریافتی را 3.6 برابر افزایش داده تا این افراد بتوانند با دریافت مستمری و با دریافت یارانه نقدی رقم مناسبی برای اداره زندگی داشته باشد و در بودجه سال 97 کل کشور نیز چند هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده تا اگر افرادی که کمتر از میزان حداقل تعیین شده دریافتی دارند، بتوانیم به آنها پرداخت کنیم.
معاون اول رییس جمهوری دومین موضوع پراهمیت که در دستور کار دولت قرار دارد را اشتغال زایی در کشور عنوان کرد و گفت: اشتغال زایی همواره در دستور کار بوده و باید بدانیم که برای ایجاد اشتغال راهکاری به جز افزایش تولید و سرمایه گذاری وجود ندارد و کسانی که راه های دیگر را تجویز می کنند با اشتغال زایی و ایجاد فرصت های شغلی آشنا نیستند.
وی ادامه داد: ظرفیت و گنجایش اقتصاد کشور برای اشتغال زایی عددی مشخص است و نباید از اقتصاد کشور بیش از ظرفیت و گنجایش آن انتظار داشته باشیم و اگر می خواهیم که اشتغال زایی بالا داشته باشیم باید به دنبال بزرگ کردن اقتصاد و افزایش ظرفیت آن باشیم و پیش نیاز آن این است که همه به دنبال حل مسائل کشور باشند و کمک کنند تا شرایط بزرگ شدن اقتصاد فراهم شود.
جهانگیری با یادآوری سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری مبنی بر ضرورت افزایش تولید و اشتغال اظهار داشت: نباید در این زمینه به دنبال بازخواست دیگران باشیم بلکه هر کس باید از خود بپرسد که برای اشتغال و تولید کشور چه کاری انجام داده است.
هر کس باید از خود سوال کند که آیا شرایط سرمایه گذاری را فراهم کرده و یا سرمایه گذاران را فراری داده است. آیا برای امنیت سرمایه گذاری کاری انجام داده و یا امنیت سرمایه گذاری را از بین برده است. آیا از بخش خصوصی حمایت کرده و یا مانع برای بخش خصوصی ایجاد کرده است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: لازمه اشتغال زایی در کشور این است که محیط مناسب، منابع، مدیر و زمینه فعالیت فراهم باشد و همه باید مشارکت کنیم تا سرمایه گذاران میل به فعالیت داشته باشند.
به گزارش ایرنا وی در ادامه با اشاره به راه اندازی بیش از 22 هزار واحد صنعتی کوچک در کشور گفت:امسال حدود 300 هزار میلیارد ریال از منابع کشور به صنایع کوچک و متوسط کشور اختصاص پیدا کرده تا با ظرفیت بیشتری فعالیت کنند.
جهانگیری استان خوزستان را مهمترین و راهبردی ترین استان کشور دانست و گفت:شرایط این استان از تمامی استان های کشور مهمتر است و نمی توان این مساله را نادیده گرفت زیرا این استان مرکز ثقل فعالیت های کشور است.
وی ادامه داد: بر روی هر رشته ای که انگشت بگذاریم خوزستان در آن زمینه اول و یا دوم است؛ خوزستان در زمینه کشاورزی و صنعت در کشور رتبه نخست را دارد و قادر است به تنهایی آذوقه کشور را تامین کند.
وی افزود: بیش از 30 هزار هکتار از زمین های مربوط به طرح 550 هزار هکتاری موسوم به طرح رهبری در شهرهای آبادان و خرمشهر اجرایی شده است.
وی در ادامه اروند رود را آبراهی راهبردی عنوان کرد و گفت:اروند رود جزو راهبردی ترین ارتباط ما با عراق است؛ درست است که ما با عراق برادرهستیم اما تاکید داریم که اروند رود باید هر چه زودتر لایروبی شود زیرا حیات اقتصادی منطقه به این رود بستگی دارد.
وی همچنین گفت:در تلاش هستیم تا راه آهن شلمچه را به بصره وصل کنیم و برای آن نیز منابعی پیش بینی شده است.
بنابراین گزارش با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری طرح نورد 600 هزار تنی فولاد کاوه اروند در خرمشهر با هدف تولید 480 هزار تن میلگرد و 120 هزار تن مفتول در سال به بهره برداری رسید.
معاون اول رئیس جمهوری بعدازظهر دوشنبه برای سفری 2 روزه و به منظور بهره برداری از چند طرح مهم اقتصادی در راس هیاتی وارد خوزستان شد.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و محمد شریعتمداری وزیر صنعت،معدن و تجارت، مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور ، عیسی کلانتری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و محمد سعیدی کیا رییس بنیاد مستضعفان ، معاون اول رییس جمهوری را دراین سفر همراهی می کنند.
بهره برداری از فولاد شادگان، فولاد کاوه، پروژه آلومینیوم کاوه مسجد سلیمان، آغاز کار ساخت مجتمع پترو پالایش مسجد سلیمان ، بهره برداری از طرح آبرسانی به مناطق شمال شرق خوزستان، شرکت در نشست شورای اداری استان و نشست اقتصاد مقاومتی در اهواز از جمله برنامه های سفر معاون رییس جمهوری به خوزستان است.