اعلام انزجار از جنایات غزه/رونمایی از پوستر تئاتر عروسکی
بچههای تئاتر عروسکی در خانهی جدیدشان دور هم جمع شدند و در این گردهمایی دوستانه، هم پوستر جشنوارهی تئاتر عروسکی را رونمایی کردند و هم جنایات غزه را محکوم کردند.
بچههای تئاتر عروسکی پس از مدتها، صاحب خانهای تازه شدهاند که البته موقتی است و فقط یک سال در اختیار این هنرمندان خواهد بود. این خانهی زیبا و باصفا که در خیابان فلسطین تهران قرار دارد، با پیگیری «مرضیه برومند» – دبیر جشنوارهی تئاتر عروسکی – و با همراهی شهرداری منطقهی 1 بهمدت یک سال در اختیار هنرمندان تئاتر عروسکی است.
این خانه، شب گذشته (پنجم مردادماه) میزبان جمعی از نمایشگران عروسکی بود که برای رونمایی از پوستر جشنوارهشان به این مکان آمده بودند.
حال و هوای این خانه هم مانند هوای تهران، حسابی گرم بود و مدیرانی مانند مجید جوزانی و شهرام کرمی در کنار هنرمندانی مانند رسول نجفیان، منیژه حکمت، هنگامه مفید، فاطمه معتمدآریا، سوسن مقصودلو، آزاده انصاری، عادل بزدوده، حسن دادشکر، فریبا رییسی، یوسف صدیق، مریم سعادت، آزاده پورمختار، هما جدیکار، ایرج محمدی، هادی حجازیفر، رضا شاهبداغی و … در حیاط این خانه دور هم بودند.
در این برنامه، مرضیه برومند – دبیر جشنوارهی تئاتر عروسکی – به نمایندگی از هنرمندان این رشته، انزجار خود را از فجایعی که در غزه رخ میدهد، اعلام و تأکید کرد: وقتی پای کشتار کودکان و ایجاد فضای ناامن برای آنها به میان میآید، مراتب انزجار خود را از این مسأله اعلام میکنیم.
او با ابراز همدردی با مردم فلسطین و غزه، آرزو کرد که هرچه زودتر صلح در این مناطق برقرار شود و هیچ کودکی آزار و ظلم نبیند و از بین نرود.
برومند در ادامه خطاب به هنرمندان تئاتر عروسکی، گفت: اینجا خانهی ستاد جشنوارهی تئاتر عروسکی نیست، بلکه خانهی همهی بچههای عروسکی است؛ اما متأسفانه موقتی است و ما فقط یک سال این مکان را در اختیار داریم، ولی تلاش میکنیم محلی دائمی برای بچههای عروسکی اختصاص دهیم، خانهای که قشنگ باشد و دوستش داشته باشیم و برای دورهمی و تمرین، در آن گردهم بیاییم و شما هر زمان دلتان گرفت، به این خانه بیایید.
او اظهار کرد: امیدوارم در جشنوارهی امسال، چند کار قابل دفاع در حوزهی تئاتر عروسکی تولید شود تا بتوان از این آثار دفاع و برای گرفتن سالن اجرا، تلاش و پیگیری کرد.
دبیر جشنوارهی تئاتر عروسکی با قدردانی از همراهی مهندس مجتبی یزدانی، یکی از مدیران شهرداری منطقهی 1، افزود: اگر همراهی او نبود، امروز این مکان را نداشتیم. البته تأمین این خانه، وظیفهی شهرداری منطقهی 1 نبود و ای کاش مرکز هنرهای نمایشی بودجه داشت و میتوانست خودش جایی را اجاره کند، اما به هر حال، فعلا پول در دست کسانی دیگر است.
کارگردان فیلم «شهر موشها 2» در ادامه، از منیژه حکمت – تهیهکننده این فیلم – نیز قدردانی کرد که دفتر کارش را به ستاد جشنوارهی تئاتر عروسکی داده بود.
برومند با رونمایی از پوستر جشنواره که توسط مرضیه سرمشقی، یکی از هنرمندان تئاتر عروسکی طراحی شده، ابراز امیدواری کرد که این پوستر با نام اسپانسرهای مختلف جشنواره پر شود.
او گفت: فعلا فقط شهرداری منطقهی 1 از ما حمایت کرده و قول داده که یک طبقه از برج بزرگی در منطقهی جماران را به تئاتر عروسکی و تئاتر کودک اختصاص دهد.
برومند در عین حال بیان کرد: این خط کشیهای تئاتری را قبول ندارم. ما نیازمند یک مکان فرهنگی برای بچهها هستیم. تئاتر کودک میتواند عروسکی یا غیرعروسکی باشد. به هر حال، ما مشغول پیگیری هستیم تا آن ساختمان را در اختیار بگیریم و از آقایان مجید جوزانی و مرتضی کاظمی هم کمک میگیریم.
در ادامهی این برنامه، مهندس مرتضی کاظمی – معاون پیشین هنری وزارت ارشاد – با ابراز تأسف از اینکه بودجهی جشنوارههای تئاتری در کشور ما نهادینه نشده است، گفت: تئاتر در هر کشوری، شاخص فرهنگ و فرهیختگی است و تئاتر عروسکی نیز نشانهی شادی، تحرک و پویایی هر جامعهای است. بنابراین اگر به هر دلیلی از این هنر بیبهره باشیم، ضرر کردهایم.
او از دولت «تدبیر و امید» خواست تا بودجهای در شأن تئاتر کشور اختصاص بدهند.
کاظمی گفت: اگر سینمای ایران در جهان توانسته صاحب اعتبار شود، بهخاطر تئاتر است. امیدواریم دولتمردان متوجه این موضوع باشند.
وی در عین حال با اشاره به مشکلات متعدد تئاتر مانند کمبود سالن و بودجه و خیل بزرگ فارغالتحصیلان، ابراز امیدواری کرد که این کمبودها برطرف شود و روزی تئاتر عروسکی جایگاه واقعی خود را پیدا کند و هنرمندانش راضی باشند.
همچنین حسین طاهری – مدیر اداره کل هنرهای نمایشی – در سخنانی کوتاه با ابراز خرسندی از حضور مرضیه برومند بهعنوان دبیر این دوره از جشنوارهی تئاتر عروسکی، گفت: زمانی که دنبال گزینهای برای دبیری جشنواره بودیم، فکر میکردیم باید کسی را پیدا کنیم تا روح جدیدی به جشنواره بدمد و بتوانیم شأن و منزلت تئاتر عروسکی را ارتقا دهیم، خوشبختانه خانم برومند اسفندماه گذشته، دبیری جشنواره را پذیرفت و امیدواریم با کمک او نقطهی عطفی در تئاتر عروسکی اتفاق بیفتد و شاهد رشد و شکوفایی این هنر باشیم.
حمید جبلی – هنرمند تئاتر – که بهعنوان مدیر بخش نمایشگاه عکس با این دوره از جشنواره همکاری دارد، نیز از برپایی نمایشگاهی از عکسهای تئاتر عروسکی همزمان با جشنوارهی تئاتر عروسکی خبر داد.
سپس مهندس مجتبی یزدانی – یکی از مدیران شهرداری منطقهی 1 – در سخنانی کوتاه به تشریح فعالیتهای این منطقه در حوزهی راهاندازی موزههای هنری اشاره کرد و گفت: پیگیر هستیم تا در منطقهی جماران، ساختمانی را ویژهی تئاتر عروسکی اختصاص دهیم. البته این ساختمان میان ما و بخش خصوصی مشترک است و امیدواریم در اینباره به توافق برسیم.
همچنین اردشیر صالحپور – دبیر جشنوارهی تئاتر فجر و دبیر پیشین جشنوارهی تئاتر عروسکی – با ابراز خرسندی از اینکه هنرمندان تئاتر عروسکی به همت مرضیه برومند صاحب دبیرخانه شدهاند، گفت: عروسکها نیازمند یک مادر هستند و من هم بهعنوان یک برادر، در خدمت شما هستم. امیدوارم این جشن را بهزودی در خانهی عروسک برگزار کنیم و جریانهای تئاتری را به سمت خانوادگی شدن پیش ببریم.
در پایان این برنامه، لوح تقدیری به مجتبی یزدانی اهدا شد. رسول نجفیان نیز چند قطعه شعر را به یاد مردم و کودکان مظلوم فلسطین و غزه خواند و همه با دعای «ربنا» با صدای استاد محمدرضا شجریان به استقبال اذان مغرب رفتند تا در افطاری یکی از آخرین روزهای ماه مبارک رمضان، کنار هم باشند.