استاندار اصفهان به مسئولان استان برای جذب اعتبارات اشتغالزایی تذکر داد
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
استاندار اصفهان به مسئولان استان برای جذب اعتبارات اشتغالزایی تذکر داد
استاندار اصفهان به فرمانداران و مسئولان دستگاه های اجرایی و بانک های این استان تذکر داد که تا پایان سالجاری برای جذب صد درصدی اعتبارات اشتغالزایی در نظر گرفته شده اقدام کنند.
به گزارش ارک خبربه نقل از ایرنا، ‘ محسن مهرعلیزاده ‘ روز شنبه در جلسه کارگروه اشتغال استان اصفهان که در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه کارنامه استان اصفهان در این زمینه چندان خوب نبوده است، افزود: از مسئولان استان توقع و انتظار دارم که در یک ماه باقی مانده از سال برای جذب سهم خود در بخش ها و طرح های مختلف اشتغالزایی، اهتمام جدی داشته باشند و جذب اعتبارات را دست کم به صد درصد برسانند.
وی باتاکید بر اینکه استان اصفهان ظرفیت جذب بالای ۱۰۰ درصد اعتبارات اشتغالزایی را دارد، بیان کرد: ما باید اعتبار اصفهان را در میان سایر استان ها در زمینه اجرای تکالیف و وظایف محول شده، حفظ کنیم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه اشتغال، اولویت نخست همه استان ها از جمله اصفهان است، تاکید کرد: باتوجه به حجم بالای دانش آموختگان دانشگاهی در کشور که حدود ۱۲ میلیون نفر است، لازم است اقدام های جدی در این زمینه انجام شود.
مهرعلیزاده با بیان اینکه دولت در سالجاری برای ایجاد ۹۷۰ هزار فرصت شغلی در قالب طرح های مختلف برنامه ریزی کرده است، گفت: سهم استان اصفهان از طرح های اشتغالزایی ۹۰ هزار شغل است.
وی همچنین نرخ بیکاری در این استان را ۱۴ درصد و نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی را ۲۰٫۸ درصد اعلام کرد و یادآور شد: میانگین نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی در کشور ۲۰ درصد است.
استاندار اصفهان با اشاره به تخصیص یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا در قالب طرح اشتغال فراگیر برای این استان، گفت: طرح های دیگری نیز برای اشتغالزایی مانند کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، مهارت آموزی در محیط واقعی، تبصره ۱۸ قانون بودجه، توسعه مشاغل خانگی و مشاغل پایدار روستایی نیز در نظر گرفته شده است که دستگاه های اجرایی و فرمانداران استان باید برای پیشبرد این طرح ها و جذب اعتبارات آنها تلاش بیشتری کنند.
وی افزود: دیر ابلاغ شدن اعتبار طرح های مذکور ( در ماه های آذر و دی)، مشکلات مربوط به ثبت اطلاعات در سامانه متمرکز طراحی شده برای این طرح ها، کم بودن تمرکز بر روی طرح های مذکور و نادیده گرفتن آنها به عنوان فرصت، مشخص نبودن تکلیف دستگاه های اجرایی بویژه فرمانداران در اجرای این طرح ها و اطلاع رسانی ناکافی از جمله دلایل مطلوب نبودن عملکرد استان اصفهان است.
وی بر انجام تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده در جامعه برای افزایش آگاهی مردم از طرح های اشتغالزایی دولت و جذب آنها برای استفاده از این طرح ها تاکید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان نیز در این جلسه گفت: استان اصفهان در سالجاری تعهد ایجاد ۹۰ هزار فرصت شغلی در قالب طرح های جدید اشتغالزایی را دارد که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه مربوط به این موضوع، تاکنون حدود ۳۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
‘ محمدعلی شجاعی ‘ با بیان اینکه وظایف و سهم هریک از شهرستان ها، دستگاه های اجرایی و بانک ها در این زمینه مشخص شده است، افزود: اطلاعات مربوط به برخی از اقدام های انجام شده در این زمینه در سامانه ثبت نشده و از مسئولان می خواهیم که سریعتر نسبت به این موضوع اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا در قالب طرح اشتغال فراگیر برای ایجاد ۵۳ هزار شغل به استان اصفهان تخصیص یافته است، گفت: کمتر از ۵۰ درصد اعتبارات این طرح در استان جذب شده و لازم است بانک ها برای جذب اعتبارات باقی مانده تلاش کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به طرح مهارت آموزی در محیط واقعی گفت: این طرح برای ایجاد فرصت شغلی در بین افراد باسطح تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم در اصناف برنامه ریزی شده و سهم استان اصفهان در این زمینه سه هزار و ۶۸۰ نفر است.
وی اضافه کرد: اصفهان با عملکرد ۱۰۶ درصدی و رتبه چهارم در کشور، برای سه هزار و ۹۰۰ نفر در این قالب، اشتغالزایی کرده است.
شجاعی، کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی را از دیگر طرح های اشتغالزایی در سالجاری اعلام کرد و گفت: ظرفیت استان اصفهان در این زمینه حدود پنج هزار نفر است .
وی همچنین ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی را از دیگر طرح های اشتغالزایی عنوان کرد و افزود: امسال ۵۴ میلیارد تومان برای این طرح به استان اصفهان تخصیص یافته که تاکنون حدود ۱۰ درصد آن جذب شده است.
معاون استاندار اصفهان ادامه داد: در قالب این طرح یک هزار و ۵۶۷ پروژه با اعتبار ۱۹ میلیارد تومان معرفی شده که از بین آنها برای ۵۷۲ طرح، پنج میلیارد تومان پرداخت شده است.
شجاعی همچنین قانون حمایت از مشاغل پایدار در روستاها، عشایر و شهرهای کمتر از ۱۰ هزار نفر جمعیت را فرصت بسیار خوبی برای اشتغالزایی خواند و گفت: ۱۲۷ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح به استان اصفهان تخصیص یافته که معادل ۳٫۴ درصد از اعتبار کل استانهاست.
محسن نیرومند مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان نیز در این جلسه گزارشی از عملکرد شهرستان ها، دستگاه های اجرایی و بانک های استان در راستای اجرای طرح های اشتغالزایی ارائه کرد.
دولت در بودجه امسال، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال فراگیر و ۱۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پایدار در نظر گرفته است.
سهم استان اصفهان از این اعتبار، یک هزار و۶۵۰ میلیارد تومان برای اشتغال فراگیر و ۳۶۴ میلیارد تومان با سود ۶ درصد برای اشتغال پایدار است.
استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر جمعیت دارد که شامل حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مرد (۵۱ درصد) و ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار زن (۴۹ درصد) هستند.
بر اساس نتایج سرشماری ۹۵، استان اصفهان دارای یک میلیون و ۷۸۰ هزار نفر جمعیت فعال است که از این تعداد یک میلیون و ۵۲۰ هزار نفر شاغل و ۲۶۰ هزار نفر بیکار هستند.
درمجموع حدود یک میلیون کارگر بیمه شده در استان وجود دارد که با احتساب خانواده های آنها ۶۴ درصد جمعیت کل استان را تشکیل می دهد.