تسهیلات کم بهره برای بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده
ارک خبر-معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: بر اساس مصوبات ستاد باز آفرینی شهری پایدار تسهیلات کم بهره برای بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده ارائه می شود.
تسهیلات کم بهره برای بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده
محمد صادق پورمهدی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه مشترک شورای مسکن و ستاد بازآفرینی شهری پایدار در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: این تسهیلات برای زوج های جوان با بهره ۶ درصد و بقیه افراد با ۸ درصد ارائه می شود.
وی با بیان اینکه صدور پروانه توسط شهرداری ها رایگان بوده و انشعابات با حداقل هزینه توسط دستگاه های خدمات رسان واگذار می شود، افزود: انبوه سازان نیز در ساخت و ساز کمک خواهند کرد تا با کمترین قیمت ساخته شود.
پورمهدی اظهارکرد: بافتهای ناکارآمد شهری و مسائل و مشکلات مبتلا به آنها، طی چند دهه اخیر، به عنوان یکی از جدیترین چالشهای نظام برنامه ریزی و مدیریت شهرهای کشور مطرح است.
وی با اشاره به اینکه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مهمترین هدف برنامه بازآفرینی شهری است، گفت: با اجرای این برنامه بافت فرسوده شهرها در مقابل بلایای طبیعی مقاوم سازی می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: چهار سال قبل طرحی برای جابهجایی ساکنان حاشیه شهر تبریز آغاز شد که جرقه طرح بازآفرینی شهری بود و امروز خوشحالیم که این طرح بعد از چهار سال به یک سیاست ملی تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: تمامی دستگاه ها موظف هستند با کلیه امکانات پای کاربیایند تا در تمامی شهرهای استان بافت های فرسوده و حاشیه شهرها ساماندهی شود.
پورمهدی با بیان اینکه طرح ملی بازآفرینی شهری در راستای توانمند سازی درونی شهرهاست، گفت: مجموعه اجرایی استان به طور کامل به این طرح باور دارد و تمام تلاش خود را برای اجرای آن به کار میگیرد.
وی اظهار کرد: رویکرد طرح بازآفرینی شهری، نوسازی و بهسازی بافت فرسوده است که در واقع توانمندسازی درونی شهرها بوده و بسیار اثرگذارتر از اجرای طرحهای مسکن در خارج از شهرهاست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشوقهای ارائه شده از سوی دولت در طرح بازآفرینی شهری، گفت: با توجه به اینکه ما نسبت به استانهای دیگر آشنایی بیشتری با این طرح داریم لذا انتظار میرود که همه دستگاهها برای تحقق اهداف آن تلاش کنند و تکالیف خود را به طور دقیق انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه شهرداریها باید ۳۰ درصد از اعتباراتی را که از محل مالیات بر ارزش افزوده دریافت میکنند برای این طرح هزینه کنند، افزود: این موضوع باید در بودجه سالیانه شهرداریها در نظر گرفته و نسبت به هزینهکرد آن نیز نظارتهای لازم انجام شود.
پورمهدی بر استفاده از اراضی دولتی به عنوان پشتیبان اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی بهعنوان متولی طرح آغازگر این موضوع باشد تا دستگاههای دیگر نیز نسبت به آن ترغیب شوند.
به گزارش ایرنا، در حدود پنج هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده با یک میلیون نفر جمعیت و حدود سه هزار و ۸۰۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی با ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در آذربایجان شرقی وجود دارد.