اظهار نظرهای مسئولان در مسیر تقویت رویداد تبریز ۲۰۱۸باشد
ارک خبر- رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به اظهارات اخیر یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه تبریز ۲۰۱۸ تنها در جلسه خلاصه شده است، گفت: اظهار نظرهای مسئولان در مسیر تقویت این رویداد باشد.
اظهار نظرهای مسئولان در مسیر تقویت رویداد تبریز ۲۰۱۸باشد
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، ‘مرتضی آبدار’ با تاکید بر لزوم تغییر نگرش تک بعدی برخی مدیران به مقوله تبریز ۲۰۱۸، خواستار پرهیز از اظهار نظرهای شتابزده در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه این رویداد گردشگری شد.
وی با اشاره به اهمیت انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ توسط سازمان همکاری اسلامی، نقطه عطفی در تاریخ این کهن شهر است که نباید به واسطه نگاه های سلیقه ای آن را از دست داد.
دبیر ستاد اجرایی و برنامه ریزی تبریز ۲۰۱۸ با بیان اینکه برای این رویداد و هر چه بهتر برگزار شدن آن تلاش های بسیار زیادی صورت گرفته و نتایج ارزشمندی نیز داشته است، گفت: زیر سوال بردن کارهای انجام شده از سوی کسی که خود در جلسات ستاد حضور داشته است جای تامل دارد.
آبدار گفت: با یک حرکت استانی تحت نظر استانداری آذربایجان شرقی و همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری تبریز، رویداد تبریز ۲۰۱۸ برای ما به ارمغان آمد و از ابتدای امر با توجه به اهمیت موضوع، نگاه مجموعه استان نگاهی فراسازمانی بود.
وی اظهارداشت: از آنجایی که این رویداد در بستر شهر تبریز با تمامی داشته های آن رخ داده است، شهرداری تبریز به عنوان یکی از ارکان ساختار سازمانی این رویداد مسئولیت های مهمی را عهده دار شده است.
دبیر ستاد اجرایی و برنامه ریزی تبریز ۲۰۱۸ در ادامه گفت: با توجه به محوریت گردشگری در این رویداد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سطح ملی ریاست شورای سیاستگذاری و در سطح استانی هدایت دبیرخانه ستاد اجرایی و برنامه ریزی را بر عهده داشته است به طوری که در تمامی جلسات و برنامه های کمیته های شش گانه حضور فعال داشته و اقدامات تاثیرگذاری در حوزه سیاستگذاری، همچون تصویب این رویداد در کمیسیون فرهنگی دولت و طرح و تصویب در هیئت وزیران که ساختار و سمت و سوی ملی و بین المللی به این رویداد بخشید، توسط این سازمان و پیگیری اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شده است.
آبدار با اشاره به اینکه برگزاری جلسات متعدد در راستای تبریز ۲۰۱۸ ذیل کمیته های تخصصی نقش موثری در ایجاد هم افزایی، در راستای پیشبرد اهداف این رویداد بین المللی داشته است، اظهار کرد: اقدامات ارزشمندی همچون برگزاری آیین پیش رویداد، برپایی کاروان تبریز ۲۰۱۸ و مراسم رسمی رویداد تبریز ۲۰۱۸ با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، حضور در نمایشگاه های ملی و بین المللی گردشگری، برگزاری مسابقات بین المللی کشتی جام جهان پهلوان تختی، بازی های جهانی والیبال نشسته و مسابقات بین المللی اسنوکر، جشنواره های بین المللی شاخصی چون تئاتر خیابانی تبریزیم، عکس فیروزه، تورهای آشناسازی ویژه خبرنگاران داخلی و خارجی و جشنواره مستندسازان سینما حقیقت در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸ و برنامه های بسیاری از این دست در تبریز نتیجه برگزاری این جلسات و هم افزایی بین دستگاه های اجرایی و نهادهاست.
وی ادامه داد: لازمه سربلندی در این رویداد، مشارکت و هم افزایی همگانی است و با توجه به محدودیت های موجود در صورت عدم مشارکت سایر دستگاه ها، به یقین سازمان میراث فرهنگی تنها موفق به برگزاری برنامه هایی در سطح وظایف خود می شد که به تبع آن انتظارات عمومی برآورده نمی شد.
آبدار افزود: با توجه به اینکه گردشگری از گونه های بسیار متنوعی برخوردار است که هر کدام از آنها در حوزه اختیارات یک سازمان یا نهاد قرار می گیرد، نگاه تک بعدی به گردشگری و منوط کردن رویدادی مانند پایتختی گردشگری کشورهای اسلامی به یک سازمان یا نهاد خاص نتیجه ای در پی نخواهد داشت و به همین دلیل تمام عزم استان در مسیر هم افزایی هدایت شده است و هیچ گونه اقدامی مازاد بر وظایف و اختیارات دستگاه ها از سوی کمیته ها لحاظ نشده و هر دستگاهی با توجه به ظرفیت و موقعیتش نقش خود را در این رویداد ایفا می کند.
آبدار در پایان ضمن تشکر از دستگاه های فعال در رویداد تبریز ۲۰۱۸ تاکید کرد: این فعالیت ها به مطرح شدن هرچه بیشتر نام تبریز در عرصه گردشگری و بهبود کیفی و کمی زیرساخت ها و نیز تغییر نگاه مردمی به مقوله گردشگری منجر خواهد شد که امیدواریم اظهار نظرهای مسئولان و صاحبنظران نیز در مسیر تقویت این رویکرد باشد.
سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی طرحی را از سال ۲۰۱۵ با نام معرفی شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی کلید زد.
در این طرح هر ساله شهری از کشورهای اسلامی به عنوان ” شهر نمونه گردشگری جهان اسلام ” معرفی می شود.
در اولین معرفی شهر قدس فلسطین در سال ۲۰۱۵ و در دومین معرفی شهر قونیه ترکیه در سال ۲۰۱۶ به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام معرفی شدند.
برای سال ۲۰۱۷ نیز شهر مدینه عربستان به این عنوان انتخاب و در نهایت شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
این انتخاب در اجلاس کارشناسان ارشد نهمین کنفرانس وزیران گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در شهر نیامی پایتخت جمهوری نیجر انجام شد.
دو شهر تبریز و یزد از ایران با توجه به معیارهای انتخاب به عنوان نامزد معرفی شده بودند که تبریز توانست این عنوان را نصیب خود کند.
رویداد گردشگری تبریز ۲۰۱۸ اردیبهشت امسال با حضور دکتر روحانی رییس جمهوری و تعدادی از مقام های ارشد سیاسی و گردشگری کشورهای خارجی برگزار شد.