۴۱۰ گلوگاه در ۵۶ محله شهر وجود دارد
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
طرح ارتقای کیفیت محلات چیست؟
۴۱۰ گلوگاه در ۵۶ محله شهر وجود دارد
مدیر معماری و طراحی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان از شناسایی مشکلات بیش از ۵۶ محله از ۱۹۸ محله شهر اصفهان خبر داد و اعلام کرد: بر اساس مطالعات انجام شده ۴۱۰ گلوگاه (انسداد در معبر) در ۵۶ محله شهر اصفهان وجود دارد.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، مسعود کریمیان در مورد طرح ارتقای کیفیت محلات افزود: این طرح با حمایت شورای شهر به منظور بررسی وضعیت محلات شهر به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است تا به رضایتمندی ساکنان و افزایش احساس تعلق افراد به محلات خود منجر شود.
وی با اشاره به این که در شهر اصفهان ۱۹۸ محله وجود دارد، اذعان داشت: برخی از این محلات بسیار قدیمی بوده و در بافت تاریخی قرار دارند و بعضی از این محله ها در بافت نیمه قدیمی و در پیرامون بافت تاریخی شکل گرفته اند؛ علاوه بر این، محلاتی در پیرامون بافت قدیمی و یا میانه محله های جدید که ساکنان آن ها بیشتر مهاجر و از شهرهای اطراف هستند نیز شکل گرفته است.
مدیر معماری و طراحی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان افزود: شهرداری اصفهان درصدد است تا مشکلات محلات را به طور دقیق بررسی کرده و با شناخت بیشتر از محلات در جهت رفع مشکلات آنها گام بردارد.
وی عدالت در برنامه های توسعه شهری در تمام مناطق شهر را از اهداف ارتقای کیفیت محلات دانست و تصریح کرد: مدیریت معماری و طراحی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان قراردادهای مطالعاتی و طراحی را با تعداد زیادی از متخصصان و مشاوران منعقد کرده و مطالعات محلات دیگر را نیز به موارد قبلی اضافه کرده است.
کریمیان از شناسایی مشکلات بیش از ۵۶ محله از ۱۹۸ محله شهر اصفهان خبر داد و بیان کرد: این ۵۶ محله وسعتی حدود یک سوم مساحت شهر اصفهان را در بر گرفته و حدود ۶ هزار هکتار وسعت دارند که طرح های پیشنهادی برای این تعداد محلات تهیه شده است.
وی مهمترین مشکلات اکثر محلات شهر را وجود گلوگاه ها و کوچه های کم عرض و غیر قابل عبور برشمرد و اظهارکرد: این گلوگاه ها نه فقط تردد اهالی محله را دچار مشکل کرده است بلکه از نظر دسترسی خودروهای اورژانسی در شرایط اضطراری با مشکل مواجه است و از سوی دیگر ارزش املاک و ساختمان ها را کاهش می دهد.
مدیر معماری و طراحی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اظهار داشت: اطلاعات دقیق گلوگاه ها بر روی نقشه و به منظور پیگیری و انجام اقدامات بازگشایی، برای ۱۵ منطقه ارسال شده است.
وی با بیان این مطلب که نبود پارک محله ای، محل بازی کودکان، کتابخانه، مدرسه، درمانگاه و پارکینگ از دیگر کمبودهای محلات است، گفت: برای محله های پرخطر، نا امن، غیر بهداشتی و تقاطع کوچه های خطرناک که منجر به ایجاد تصادف می شد نیز پیشنهادهایی در راستای بهبود وضعیت در قالب طرح ارائه شده است.
کریمیان با اشاره به این که در گذشته محله های قدیم شهر اصفهان، دارای مرکزیت محله بوده و این مرکز در یک میدانگاه کوچک در طول کوچه اصلی و شناخته شده محله یا بر سر چهارراه یک کوچه شکل گرفته بود، اذعان داشت: در این الگو همه اهل محل در این مرکز با هم احوال پرسی داشتند و از حال هم با خبر بودند اما متاسفانه امروز این مرکزیت محله کمرنگ شده و در حال محو شدن است.
وی با اشاره به این که در محله های جدید به دلیل تغییرات الگوی زندگی و فشار زندگی ماشینی، امنیت قبلی وجود ندارد و ارتباطات ساکنان محلات به صورت چهره به چهره به حداقل ممکن رسیده است، ادامه داد: مدیریت شهری با اعتقاد بر بازگشت محلات به کارکردهای اصلی و فرهنگی اجتماعی خود برای برون رفت مشکلات درصدد است با روش های علمی و استاندارد و با کمک گرفتن و نظرخواهی از معتمدین محلی و مردم، مسایل محلات را رفع کند تا به ارتقای کیفیت محله منجر شود.
مدیر معماری و طراحی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان از ساکنان محلات شهر اصفهان خواست با پرسشگران و مشاورانی که در این زمینه به کسب اطلاعات می پردازند، حداکثر همکاری را داشته باشند تا وضعیت و مشکلات محلات بهتر و دقیق تر مشخص شود.