آذربایجان شرقی پنجمین استان پیر ایران است
ارک خبر-معاون مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: استان آذربایجان شرقی رتبه پنجم پیری کشور را در اختیار دارد، شبستر پیرترین و چاراویماق جوان ترین شهرستان استان است.به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی محمدزاده رئیس اداره بهزیستی شهردار مرند، عصر شنبه در دومین همایش «مرند شهر دوستدار سالمند» که با حضور امام جمعه و فرماندار ویژه مرند در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه عبور از مرز ۶۰ سالگی سالمندی محسوب می شود، ابراز داشت: در سال ۲۰۵۰، ۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان را سالمندان تشکیل خواهند داد، کشور ژاپن پیرترین کشور جهان بوده و آلمان و ایتالیا در رتبه های بعدی هستند.
وی با اشاره به وضعیت سالمندی ایران افزود: در سال ۱۳۹۵ طبق سرشماری، ۷ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۹۱ سالمند در ایران زندگی می کردند که این رقم در سال ۱۴۲۹ به ۲۶ میلیون نفر خواهد رسید.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند اظهار داشت: در هر کشوری که ۷ تا ۱۴ درصد جمعیت، سالمند باشد، آن کشور روبه سالمندی است و بالاتر از ۱۴ درصد سالمند محسوب شده و بالای ۲۱ درصد نیز سالخورده محسوب می شود که در ایران
وی با اشاره به بهبود وضعیت بهداشتی در ایران تاکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی امید به زندگی افزایش پیدا کرد که هم اکنون سن امید به زندگی در بین بانوان ۷۰ سال و در بین مردان ۶۷ سال است.
محمدزاده با اشاره به اینکه استان گیلان با ۱۳ درصد پیرترین استان و سیستان وبلوچستان جوان ترین استان کشور است، خاطرنشان کرد: استان آذربایجان شرقی رتبه پنجم پیری کشور را در اختیار دارد، شبستر پیرترین شهرستان استان و چاراویماق جوان ترین و مرند در رتبه ۹ ام سالمندی استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند عنوان کرد: در مرند ۳ هزار و ۳۰۰ نفر از سالمندان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و در کل حدود ۸ هزار نفر تحت پوشش بیمه های مختلف هستند که این رقم،تمامی سالمندان را شامل نمی شود.
معاون اداره کل بهزیستی استان آذربایجان شرقی در ادامه نیروی مولد کمتر، مالیات کمتر، افزایش تصادی سرانه سلامت، افت انگیزه کاری در جوانان، کمبود نیروی کار و کاهش منابع سرمایه گذاری را از پدیده های استقرار و تاثیرات اقتصادی آن برشمرد.
وی همچنین با اشاره به راهکارهای کاهش افسردگی در میان سالمندان اظهار داشت: تنها راه سلامت روان، متاهل بودن است، سالمندانی که متاهل هستند از نظر روانی از افسردگی کمتری برخوردار هستند.
محمدزاده گسترش مراکز روزانه توانبخشی به جای سرای سالمندی، خدمات حفاظت از سالمندآزاری، ایجاد سیستم های تلفنی گفتگو، توزیع غذای مورد نیاز، مشاوره های روانشناختی و معاضدتهای حقوقی را از جمله عوامل افزایش رفاه و بهزیستی در میان سالمندان عنوان کرد.