ابراز تأسف از صدور مجوز ساختوساز بر روی گسل تبریز
ارک خبر- استاندار آذربایجان شرقی بر جدیت دستگاههای مسئول در جلوگیری از ساختوساز در مناطق پرخطر تأکید کرد و گفت: زلزله قابل پیشبینی نیست، اما برای کاهش خسارات و تلفات آن باید در زمان مناسب اقدام کرد.به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز محمدرضا پورمحمدی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، با ابراز تأسف از صدور مجوز ساختوساز در مناطقی از شهر تبریز که بر روی گسل قرار دارند، اظهار داشت: این مسأله با جان و سلامت انسانها در ارتباط است و کسانی که چنین مجوزهایی دادهاند، باید پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز هم برای این ساخت و سازها مجوز صادر میشود، افزود: کسانی که امروز مسئولیت دارند باید مصمم باشند که جلوی این کار گرفته شود؛ در غیر این صورت ما نیز مانند مسئولان قبلی در معرض اتهام خواهیم بود.
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر ضرورت رعایت دقیق آئیننامهها و مقررات ساختمانی، گفت: زلزلههای اخیر در استان هشداری بود برای اینکه موضوع زلزله را جدی بگیریم و در زمان مناسب به فکر کاهش خسارات ناشی از این حادثه طبیعی باشیم.
وی همچنین بر لزوم انجام رزمایشهای زلزله به منظور کسب آمادگی دستگاههای مسئول و هماهنگی موسسات و سازمانهای متولی در بحث زلزلهنگاری و مطالعات زلزله و تهیه گزارش جامعی از مناطق مخاطرهآمیز استان تأکید کرد.
پورمحمدی از اقدامات اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران در راستای مقابله با بحرانهای طبیعی و پیشبینینشده نیز قدردانی کرد و افزود: این شورا یکی از شوراهای اساسی و زیرساختی در استان است و لازم است در کنار آن، کمیتهای تخصصی برای تهیه نقشه راه مدیریت بحران و اقدامات اساسی مورد نیاز در این زمینه شکل گیرد.
گزارش فارس حاکی است، تبریز روی سامانه گسلی واقع شده که بخشی از این سامانه در امتداد لغزش بزرگ در شمال باختری ایران و شرق ترکیه جای دارد.
این سامانه از مرند (دامنه شمالی میشو داغی تا بستـانآباد با راستای شمال باختری – جنوب خاوری) به طول حدود ۲۰۰ کیلومتر امتداد دارد.
گسل تبریز از شمال این شهر عبور کرده و شهرکهاى مختلفى را در معرض خطر قرار داده است، همچنین بخش اعظمى از حدود هزار حاشیهنشین شهرستان تبریز در قسمتى از کمربند شمالى شهر اسکان یافتهاند که ساختمانهاى آنها حتی در مقابل کوچکترین تکانها نیز مقاوم نیست.
طول این گسل از قم تا آناتولی ترکیه و سن آن به دوران دوم زمین شناسی مربوط بوده و علت اصلی وقوع زمین لرزههای تبریز در گذشته، حرکت و جنبش این گسل بوده است.