پایگاه خبری ارک خبر-اصفهاننقش پر رنگ کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان در تشکیل کارگروه ملی نجات زاینده رود
دکتر حمیدرضا قلمکاری دکتر قلمکاری درگفتگوباارک خبر:ظهارداشت:رودخانه
زاینده رود در واقع شریان حیاتی کشاورزی استان اصفهان و عاملی است که جریان دائمی آب در آن ضمن بهبود فضای کسب و کار در فلات مرکزی، از خشک شدن و تبدیل شدن تالاب بین المللی گاوخونی به کانون ریزگردهای سمی نیز جلوگیری می کند. به همین دلیل مساله آب و حوضه آبریزاینده رود از همان ابتدا به عنوان یکی از سه اولویت اساسی کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست دوره ی هشتم اتاق بازگانی اصفهان تعیین شد. این کمیسیون در سال ۱۳۹۴ با بهره مندی از نظر اساتید شاخص در حوزه ی آب ،متخصصین محیط زیست و فعالان کشاورزی طرح ” ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب” را مطرح کرد .
وی افزود:در ادامه این کمیسیون در راستای هم افزایی جلسات متعددی را با مسئولین و چهره های شاخص استانی نظیر آیت الله مظاهری رئیس حوزه ی علمیه اصفهان ، رسول زرگر پور استاندار وقت اصفهان ،طرفه معاون سابق استاندار ، نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی ،مسئولین شرکت آب منطقه ای ، مسئولین سازمان جهاد کشاورزی و مسئولین دادگستری برگزار کرد.
وی افزود:البته این پیگیری ها ، تنها به مسئولین استانی ختم نشد و کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی با همکاری خانه کشاورز اصفهان پس برگزاریِ جلساتی با دکتر کاوه ی مدنی استاد امپریال کالج لندن و دکتر کلانتری دبیر اجرایی ستاد نجات دریاچه ارومیه ، از دکترعلی محمد شاعری رئیس وقت کمیسیون کشاورزی ،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برای حضور در اصفهان و بازدید از اراضی
کشاورزی شرق و تالاب گاوخونی دعوت کرد
قلمکاری بیان کرد:این دیدار خیلی زود نتیجه داد و شاعری پس از بازدید از تالاب گاوخونی و پس از دریافت بیانیه کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در خصوص ایرادات برنامه های ششم توسعه و راهکارهای احیای زاینده رود؛از تلاش برای تثبیت و تصویب طرح ستاد ملی نجات زاینده رود در مجلس شورای اسلامی خبر داد و در دیدار با استاندار اصفهان نیز بر ضرورت تشکیل ستاد ملی نجات زاینده رود تاکید کرد
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان افزود:همچنین پس از پیگیری های مصرانه کمیته ی
آب ؛ کمیسیون کشاورزی مجلس طی نامه به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور از لزوم ایجاد ستاد نجات زاینده رود نوشت و معاون اول رئیس جمهور نیز ؛ لزوم رسیدگی به این موضوع را ، در نامه ای دیگر به وزیر نیرو ابلاغ کرد
قلمکاری تصریح کرد: این کمیسیون در ادامه ی پیگیری های خود؛ در نامه ای به صورت مستقیم پیشنهاد تشکیل “کارگروه ملی نجات زاینده رود از سراب تا پایاب ” را به رئیس جمهور، ارائه کرد که در نتیجه ی آن و بر اساس دستور شخص رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری بار دیگر در نامه ای از وزیر کشور ، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر نیرو خواست تا برای احیای دائمی زاینده رود اقدام کنند .
وی درادامه گفت:پس از هم افزایی به وجود آمده در استان و استعفای نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی کارگروه ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب در هیات دولت به تصویب رسید . اما این پایان کار نیست و باید اختیارت ۱۳۸ قانون اساسی به این کارگروه تنفیذ شود تا مصوبات آن حکم مصوبات دولت را داشته باشد .
قلمکاری خاطر نشان کرد:در این راستا نیز در روز های اخیر این کمیسیون با دعوت از رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و منابع طبیعی مجلس شورایاسلامی این مهم را دنبال نموده است اما هنوز هم نیازمند پیگیری در دوره ی نهم اتاق بازرگانی است .