تحقیق برای جلوگیری از تبخیر آب دریاچه ارومیه ادامه دارد

ارک خبر- رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: تحقیق برای کشف یک ماده با استفاده از فناوری نانو در جهت جلوگیری از تبخیر بالای آب در نگین آبی آذربایجان ادامه دارد.
تحقیق برای جلوگیری از تبخیر آب دریاچه ارومیه ادامه دارد
به گزارش ایرنا، فرهاد سرخوش روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام این تحقیق است، بیان کرد: این دریاچه یک حوضه آبی بسته است و تبخیر بالای آب در فصل گرما سبب کاهش چشمگیر تراز آن در مقطعی از زمان می شود.
وی با تاکید بر اینکه کشف این ماده، پروسه احیای آن را کوتاه تر می کند، اظهار داشت: اگر با اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه تا پایان سال ۱۳۹۵ دریاچه ارومیه به تثبیت نمی رسید، ادعای غیرقابل احیا بودن آن تایید می شد ولی امروز شاهد آن هستیم که نه تنها روند خشک شدن نگین آذربایجان متوقف شده بلکه قبل از بهره برداری از طرح های انتقال آب، تراز این دریاچه افزایش یافته است.
«سرخوش» با اعلام اینکه برای احیای دریاچه ارومیه از نظریه های بیش از ۷۰۰ متخصص داخلی و خارجی بهره برداری شده، بیان کرد: یکی از اولویت های مهم زیست محیطی دولت، احیای دریاچه ارومیه است.
وی با بیان اینکه تبعات خشکی دریاچه ارومیه یک سوم کشور را در برخواهد گرفت، اضافه کرد: چنانچه دریاچه ارومیه به طور کامل خشک شود، منطقه تبدیل به شوره زار نمک می شود و امکان حیات دیگر وجود نخواهد داشت.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه قبل از تشکیل این ستاد، تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی متر کاهش می یافت، بیان کرد: برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد.
وی با تاکید بر اینکه طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است، اضافه کرد: سال آینده چندین طرح انتقال آب به دریاچه به بهره برداری می رسد که نقش بسزایی در احیای نگین آبی آذربایجان خواهد داشت.
به گزارش ایرنا دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال/از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا