میانگین بارش در آذربایجان شرقی به ۳۲۸ میلی متر رسید

مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: میانگین بارش در استان در سال آبی جاری به ۳۲۸ میلی متر رسید.

علی دولتی مهر، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان بارش در سال آبی جاری (اول مهر ۹۷ تا ۲۹ اردیبهشت ۹۸) نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۱٫۳ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه میانگین بارش در سال آبی گذشته ۲۹۴٫۷ میلی ‌متر به ثبت رسیده است، اظهار داشت: با این میزان بارندگی درصد تامین بارش سال آبی جاری به ۱۱۵٫۲ درصد رسیده است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: میانگین بارش سال آبی جاری نسبت به بلند مدت نیز حدود ۳۷٫۴ درصد افزایش یافته است به طوری که میانگین بارش در بلند مدت ۲۳۸٫۸ میلی متر ثبت شده است.
دولتی مهر، ادامه داد: بیشترین میزان بارندگی در سال آبی جاری با حدود ۳۹۵٫۴ میلی متر از آذرشهر و کمترین میزان بارندگی با ۲۷۳٫۷ میلی متر از سراب گزارش شده است.
وی گفت: میزان بارندگی ثبت شده در سال آبی جاری از شهرستان تبریز ۳۲۱٫۶ میلی متر بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۱۴ درصد معادل ۳۹ میلی متر و نسبت به بلند مدت ۳۸٫۷ درصد معادل ۸۹٫۸ میلی متر افزایش داشته است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی با اشاره به دمای استان اظهار داشت: در سال آبی جاری دمای استان به طور میانگین ۶٫۴ درجه سانتی گراد بوده که نسبت به سال گذشته ۱٫۱ درجه کاهش و نسبت به بلند مدت ۶ دهم درجه افزایش نشان می دهد.
دولتی مهر افزود: خدآفرین با میانگین دمای ۹٫۹ درجه سانتی گراد بیشترین دما و سراب با میانگین دما ۳٫۹ درجه کمترین دما را در استان به خود اختصاص داده و میانگین دمای تبریز در سال زراعی جاری ۶٫۴ درجه بوده که نسبت به سال زراعی گذشته ۱٫۱ درجه کاهش یافته است.
وی گفت: هم اکنون ( حدود ساعت ۱۳ ) جلفا با ۲۹ درجه سانتی گراد بالای صفر و بستان آباد با ۲۱ به ترتیب گرمترین و خنک ترین شهرهای استان بوده و دمای تبریز ۲۵ درجه بالای صفر است.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید. 
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است. 
این استان همواره تحت تاثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا